از زمانی که خبر مفقود شدن و سپس جنایت هولناک و دردناکی که دخترک بی دفاع و معصوم پارس آباد مغان را قربانی کرد منتشر شد ، لحظه ای از یاد آتنا اصلانی و آتناهای دیگر غافل نبودم.
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده در یادداشتی به جنایت هولناک و قتل آتنا اصلانی پرداخت.
به گزارش جماران، متن یادداشت شهیندخت مولاوردی به این شرح است:
از زمانی که خبر مفقود شدن و سپس جنایت هولناک و دردناکی که دخترک بی دفاع و معصوم پارس آباد مغان را قربانی کرد منتشر شد و در این دو روزی که برنامه فشرده سفر کاری به استان خراسان جنوبی داشتم، لحظه ای از یاد آتنا اصلانی و آتناهای دیگر غافل نبودم.
انگار همین دیروز بود که در رثای ستایش قریشی همه ما چه راهکارها که ارائه ندادیم؟!! بی تردید این اولین و آخرین باری نیست که یک کودک مورد سورفتار جنسی قرار می گیرد که پدیده ای شایع در جهان است و بیشتر توسط بستگان و آشنایان که توانسته اند اعتماد والدین و کودکان را جلب کنند صورت می گیرد، با این تفاوت که در برخی جوامع جنبه عمومی چنین جرمی پر رنگ بوده و فرض بر این است که این کودک از جامعه ربوده شده و نه فقط از یک خانواده! و تصور بر این است که چنین جنایتی علیه جامعه رخ داده است و نه یک خانواده!
یکی از محورهایی که در اینگونه مواقع بازار داغ خود را می یابد و بعد هم به بوته فراموشی سپرده می شود، پرداختن به چرایی ارتکاب این جرایم و نیز چگونگی پیشگیری از چنین اعمالی است.
از سوی دیگر تردیدی در این نیست که کودکان اعم از دختر و پسر، اگر از تربیت و آمورش های لازم برخوردار نباشند در هر موقعیت و مکانی که باشند، چه کودک کار و خیابان باشند و چه کودک فقر و چه در کارگاه باشند و چه در کلاس آموزشی و ...، شب و روز در برابر این رفتارها آسیب پذیرند.
در اینکه برای تسلا و تشفی خاطر بازماندگان دغدار و مردم دل آزرده برخورد قاطع و سریع قضایی و قانونی شرط لازم هست هم شکی وجود ندارد، اما آیا این برخورد شرط کافی هم بوده و بازدارندگی لازم را از ارتکاب چنین جنایاتی در آینده خواهد داشت، جای تردید وجود دارد.
قدر مسلم آن است که با شناخت درست عوامل زمینه ساز اینگونه جنایات می توان برای به حداقل رساندن آن برنامه متناسبی را تدارک دید و مجموعه تدابیر و سیاستهای آموزشی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی را اتخاذ کرد و با بررسی نقش و تاثبر هر یک از عوامل قانون ، اخلاق، جامعه، خانواده، مساجد و منابر، مدرسه و دانشگاه و نظام آموزشی، رسانه های عمومی و مجاری، بویژه صدا و سیما، و کسانی که در برابر هر گونه اگاهی جنسیتی و اموزش های خودمرافبتی جنسی مقاومت می کنند و... ، سهم هر کدام را در بروز یا پیشگیری از چنین اعمالی تعیین کرد.
ناگفته نماند در سالهای اخیر بارها از سوی متولیان امر در خصوص وضعیت سلامت روان جامعه ابراز نگرانی شده است .طبق اعلام معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ۲۳/۶درصد جمعیت کشور از افسردگی و اختلال روانی رنج می برند.