یک تحلیلگر آمریکایی، در واکنش به موافقت دیوان عالی آمریکا با فرمان ضد مهاجرتی دونالد ترامپ عیله شهروندان شش کشور عمدتا مسلمان، آن را کمک به گروه تروریستی داعش و خطری برای امنیت ملی آمریکا توصیف کرد.
به گزارش جماران، 'جیسون کاندر'، تحلیلگر مسایل بین المللی روز دوشنبه به تلویزیون سی ان ان آمریکا گفت: این فرمان بهانه خوبی به دست کسانی می دهد که برای داعش عضوگیری می کنند. این کارهایی که انجام می شود و شعارهای پیرامون آن، کمک موثری به سران داعش می کند تا بگویند که آمریکا با اسلام در جنگ است.
وی افزود: این موضوع تهدیدی برای امنیت ملی خواهد بود.
این تحلیلگر آمریکایی تصمیم دادگاه برای اجرای 90 روزه فرمان ضد مهاجرتی را عجیب دانست و گفت: این اقدام بر خلاف ارزش های آمریکاست.
دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه با اجرای بخش هایی از فرمان دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور در زمینه محدودیت ورود اتباع کشورهای مسلمان به ایالات متحده، موافقت کرد.
به این ترتیب، دادگاه عالی آمریکا این امکان را فراهم کرد که ممنوعیت موقتی اعمال شده بر مسافرانی از شش کشور عمدتا مسلمان و تمامی آوارگان برای ورود به خاک آمریکا، در مورد افرادی که هیچ گونه خویشاوندی در آمریکا ندارند، مصداق پیدا کند.
پیش از این، دو دادگاه استیناف فدرال آمریکا با لغو فرمان مهاجرتی ترامپ، موانع قضایی پیش پای وی ایجاد کرده بودند.
هدف از فرمان اجرایی ترامپ، جلوگیری از ورود اتباع ایران، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن به آمریکا برای 90 روز و ایجاد مانع برای آوارگان به منظور سفر به ایالات متحده به مدت 120 روز عنوان شده است.
در فرمان اولیه ای که سال گذشته به امضای ترامپ رسید، عراق نیز در زمره کشورهای ممنوعه قرار گرفت، اما بعدا از این فهرست حذف شد.
از هنگام آغاز ریاست جمهوری ترامپ، تهدید و سختگیری علیه ورود مهاجران و مسافران بین المللی، بویژه مسلمانان در این کشور افزایش پیدا کرده است که با اعتراض های مردمی زیادی همراه شده است.
همچنین فرمان مهاجرتی رییس جمهور آمریکا مورد انتقاد گسترده کارشناسان و نخبگان آمریکایی قرار گرفته است.
از جمله بیش از 130 کارشناس سیاست خارجی این کشور با انتشار نامه ای سرگشاده، این فرمان را تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا دانسته و از رییس جمهور این کشور خواستند که فورا آن را لغو کند.
همچنین تحلیلگران شاخه اطلاعاتی وزارت امنیت ملی آمریکا درباره ادعای ترامپ در خصوص تهدید تروریستی بودن این شش کشور عمدتا مسلمان ابراز تردید کرده و صحت چنین ادعایی را زیر سوال برده اند.