انجمن علوم سیاسی ایران در نامه ای خطاب به حسن روحانی رییس جمهور نسبت به حذف از برخی مراکز دولتی اعتراض کرده اند و خواستار چاره جویی رییس جمهور دراین باره شده اند.
به گزارش جماران در این نامه آمده است:
محضر ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی
با سلام و آرزوی توفیق بیشتر جنابعالی و همکاران شما در صیانت حقوق جمهور، به استحضار می رساند اطلاعیه مورخ 26/2/1396 سازمان سنجش آموزش کشور با عنوان آزمون استخدامی مشترک و فراگیر دستگاه های اجرایی در حالی منتشر شده است که سهم استخدام دانش آموختگان رشته علوم سیاسی و گرایش های وابسته، در این اطلاعیه صفر است! از جنابعالی به عنوان فردی حقوقدان و آشنا به دغدغه های دانش سیاست، تقاضا داریم به چهار نکته ذیل بذل توجه فرموده و تصمیمی عادلانه و ثمربخشی را اتخاذ فرمایید:
اول. حضرتعالی حتما مطلع هستید که اکنون رشته علوم سیاسی در بیش از 86 دانشگاه معتبر دولتی و غیردولتی و سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو تربیت می کند، اما در حال حاضر هزاران دانش آموخته این رشته در مقاطع مزبور بیکار هستند.
دوم. رشته علوم سیاسی در ایران بیش از یکصد سال قدمت دارد و به سبب این پیشینه چشمگیر، هم اکنون مجموعه-ای از دانش و تجارب انباشته و ارزنده در اختیار است که به هزینه بیت المال و به کوشش استادان ارجمندی که شما نیز می شناسید حاصل آمده است.
سوم. شایسته است نگاهی به گرایش های علوم سیاسی داشته باشید: مطالعات خاورمیانه، امنیت ملی، مطالعات امریکا، جامعه شناسی سیاسی، مطالعات زنان و سیاست، اندیشه سیاسی، مسایل ایران، روان شناسی سیاسی، سیاستگذاری، آینده پژوهی، اقتصاد سیاسی، امنیت بین الملل، مطالعات شرق آسیا و بسیاری دیگر. اکنون کشوری در وسعت و عظمت ایران عزیز، عمیقا به تخصص های موجود در خانواده علوم سیاسی احتیاج دارد و غفلت و تغافل از مهارت و استعداد خانواده علوم سیاسی در آزمون فراگیر استخدامی سال 1396 ظلم بزرگی به دهها هزار جوان (اعم از دختر و پسر) و هزاران خانواده ای است که هزینه مالی و مهمتر از آن عمر عزیز خود را مصروف آموختن این رشته گرانمایه کرده اند.
چهارم. انجمن علوم سیاسی ایران به عنوان سازمانی مردم نهاد و نماینده صدها نفر از استادان علوم سیاسی و هزاران دانش آموخته و دانشجوی علوم سیاسی خاطر نشان می سازد که بخش موثری از گفتمان سازی در جامعه کنونی ایران برای مشارکت سیاسی، انتخاب خردمندانه و دوراندیشانه بر عهده همین دانشورانی بود که بواسطه آشنایی شان با فرصت ها و تهدیدهای پیش روی نظام جمهوری اسلامی ایران، اسیر حرص و هراس نشده و در ارتقای سواد سیاسی و آگاهی اجتماعی مردم سهم عمیقی داشته اند. اکنون، همین کوشندگان به راحتی از گردونه امید و بهره دهی به دستگاه های نیازمند از جمله وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مراکز مطالعاتی استراتژیک، وزارت آموزش و پرورش، و سازمان ها و دستگاه های اجرایی دیگر حذف شده اند.
بنابراین از جنابعالی، به عنوان مدافع حقوق همه ایرانیان و شخصیتی آشنا به بن مایه های دانش سیاسی و بین المللی، استدعا داریم همانند دستوری که در 10 مرداد 1395 دستور به ابطال سهمیه های تبعیض آمیز جنسیتی دادید اکنون نیز دستور به جبران این ضایعه عظیم و دردناک دهید و جامعه علوم سیاسی ایران را به مثابه سرمایه استراتژیک جمهوری اسلامی نگهبان باشید. بی تردید خانواده علوم سیاسی ایران، اینک و از پی حوادث متنوع، به مرحله ای رسیده است که قادر است فهم عمیق و اصیلی را در جامعه مدنی نهادینه کند و امواج تهدید و یاس را از ذهن ایرانیان دور نماید. امیدوار و منتظر دستور و ورود قاطع جنابعالی هستیم.
انجمن علوم سیاسی ایران