رئیس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد: درهای کشور برای بازگشت پناهندگان ایرانی ساکن خارج باز است و آنها بدون نگرانی از بازداشت و برخورد قضایی می توانند به موطن خود بازگردند.
به گزارش جماران، ناصر سراج روز شنبه در حاشیه چهارمین دوره سمپوزیوم آمبودزمان ها(دادآوران) در آنکارا گفت: از طرف قوه قضاییه به همه پناهندگان در همه کشورهای خارجی اعلام می کنم که در صورت برگشت هیچ مشکلی برای آنها ایجاد نخواهد شد.
وی افزود: جمهوری اسلامی آمادگی دارد که همه پناهندگان را بدون این که حتی یک شب بازداشت شوند، پذیرا شود و آنها نگران بعد از بازگشت نباشند.
وی با اشاره به این که تاکنون حتی برای یک نفر از پناهندگان بازگشته هم مشکلی در این زمینه ایجاد نشده است، بیان کرد: زندگی خوب و مرفه در خارج از کشور سرابی است که در شبکه های ماهواره ای و فضای سایبر ترسیم شده و گاهی جوانان و شهروندان ایرانی را فریب می دهد ولی اعلام می کنیم که گول تبلیغات در این زمینه را نخورند و ترک وطن نکنند و آنهایی که رفته و پشیمان هستند، برگردند و به طور یقین در صورت بازگشت هیچ مشکلی نخواهد داشت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: برخی ها فکر می کنند که اگر از کشور خارج شدند، همه امکانات برای آنها فراهم هست ولی وقتی از کشور خارج شدند، با فضای دیگری مواجه می شوند و به همین علت تعداد زیادی از آنها قانع شده و بر می گردند.
وی از هماهنگی با سفارت خانه های کشورمان برای تسهیل شرایط بازگشت پناهندگان پشیمان شده به کشور خبر داد و گفت: با سفیران و نمایندگی های سیاسی کشورمان در خارج توافق شده که آنها را برای بازگشت به ایران قانع کنند.
وی اضافه کرد: پناهندگان با گرفتن برگه عبور از سفارت خانه ها می توانند به ایران برگردند و اگر از طریق سفارت اقدام کنند، مطمئن باشند که هیچ مشکلی برای آنها پیش نخواهد آمد و نهایت جریمه ای که شامل حال آنها می شود، 500 هزار ریال در صورت خروج غیرقانونی از کشور است.
وی اظهار کرد: همان طور که مرزهای ما برای پناهجویان خارجی باز است، برای هموطنان خود به یقین شرایط فراهم تر هست و هر جوانی که در این خصوص اشتباهی کرده، می تواند بدون دغدغه به موطن خود بازگردد.
سراج اضافه کرد: ما دوست نداریم حتی یک شهروند ایرانی که پناهنده کشور دیگر شده و در شرایط نامطلوب در کمپ ها اقامت می کند، از موطن خود دور بیفتد چرا که تحقیر و آوارگی آنها در خارج را برازنده ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران نمی دانیم.
وی با اشاره به حضور تعدادی از پناهندگان ایرانی در ترکیه افزود: تعدادی از این پناهندگان به علت غلفت و فریب خوردن در دام قاچاقچیان انسان و حتی آدم ربایان می افتند ولی اگر برگردند، به یقین با این شرایط مواجه نخواهد شد.
به گزارش جماران ، چهارمین سمپوزیوم بین المللی آمبودزمان ها (دادآوران- نهاد رسیدگی به شکایات مردمی) با شرکت نمایندگان آمبودزمان و مدافعان حقوق بشر نزدیک به 40 کشور از جمله رئیس سازمان بازرسی کل جمهوری اسلامی ایران با موضوع بررسی وضعیت مهاجرت و پناهجویان در آنکارا برگزار شد.
در نشست های تخصصی این سمپوزیوم نیز نمایندگان کشورها و سازمانهای تخصصی در خصوص مهاجران و پناهجویان به بیان اقدامات، تجربیات و روشهای مطلوب ساماندهی مهاجران و آوارگان پرداختند.