آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید با تاکید بر لزوم توسعه فضای تعاونی در اقتصاد کشور گفت: زمانی که سوءاستفاده های مالی انجام می شود به قدری تشریفات قانونی ایجاد می شود که سالها طول می کشد و این روند اثرگذاری خاصی ندارد؛ وقتی این تخلفات خارج از نوبت رسیدگی شود اثرگذار است.

به گزارش جماران، وی عصر شنبه در دیدار مدیران اتاق بازرگانی و تعاون با بیان این که اقتصاد ما، متاسفانه از بیماری و از مشکلاتی رنج می برد، تصریح کرد: این مشکلات، غیر قابل حل نیست، ولی نیازمند یک عزم عمومی و جدی است که به این مشکلات به صورت مجزا بپردازد.
وی افزود: برخی از مشکلات این حوزه از طریق همکاری مجلس و نهادها حل می شود و برخی از این مشکلات را نیز قوه قضاییه باید حل کند و رفع برخی از مشکلات دیگر نیز نیازمند فرهنگسازی است.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی، مردم باید باور کنند که صرفه اصلی آن است که از اجناس داخلی و تولیدات داخلی استفاده کنند ؛ امروزه مهمترین اقتصاد دنیا نیز به سوی اقتصاد مقاومتی می رود.
این مرجع تقلید یادآور شدند: آنها اعلام کرده اند که ملت آمریکا باید تولیدات آمریکایی و داخلی خود را مصرف کند؛ پس می بینیم که آنها هم به این سمت می روند.
وی اضافه کرد: وقتی تولید داخلی مصرف شود بیکاری و بسیاری از معضلات اجتماعی برطرف می گردد، ولی این حرکت نیازمند رعایت سه نکته است.
وی گفت: نخستین نکته آن است که مردم از نظر فرهنگی ساخته شوند؛ امروزه تفکر بسیاری از مردم آن است که اجناس خارجی بهتر است و به همین خاطر بسیاری از تولیدکنندگان محصولات خود را با مارک خارجی می فروشند.
آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: تولید داخلی نیزباید با کیفیت و قیمت مناسب عرضه شود؛ در کنار این مسائل، باید مساله قاچاق کالا را حل کنیم؛ وقتی گفته می شود که درصد بالایی از کالاهای بازار ما از طریق قاچاق وارد می شود قابل قبول نیست.
این مرجع تقلید یادآورشد: متاسفانه امروزه بسیاری از سوء استفاده گران مالی از این کار خود ترس ندارند، زیرا جریان رسیدگی دست و پاگیر است و به همین دلیل نمی ترسند؛ در کشورهای غربی مردم جرات ندارند مالیات خود را عقب بیندازند چون سیستمی حاکم است که به راحتی آنها را تحت فشار قرار می دهد.
وی اظهار کرد: کشور ما دارای انواع منابع مختلف است؛ اقتصاد ما مزیت های بسیاری دارد که می توان از آنها استفاده کرد ولی نکته مهم، مدیریت این جریان اقتصادی است.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: برخی مشکلات و بیماری ها از گذشته بوده و به امروز رسیده است از جمله مشکل و بیماری مزمن یارانه هاست؛ با چه منطقی این پول را در اختیار 70 میلیونی که حداقل دو سوم آنها نیازی به این پول نداشتند گذاشتند و این پول را به جای این که به بخش تولید ببرند در عرصه های دیگر سوخت کردند.
این مرجع تقلید یادآورشد: در این زمینه نیز باید با امیدواری جلو برویم و احساس یاس و ناامیدی کاری از پیش نمی برد؛ همه ما باید مبلغ اقتصاد سالم باشیم زیرا اگر اقتصاد ما سالم شد جوانان ما نیز از بیکاری نجات می یابند و سلامت را درپیش می گیرند.
وی افزود: اگر اقتصاد درست شود دیگر غربی ها نمی توانند با اندک تحریم اقتصادی ما را آزار دهند؛ دشمنان از نظر نظامی نمی توانند به ما حمله کنند و به همین خاطر همیشه از حربه تحریم استفاده می کنند.
آیت الله مکارم شیرازی عنوان کرد: اصل فعالیت های اقتصادی باید در عرصه تعاونی انجام شود؛ حتی کسانی که فعالیت فردی می کنند نام شرکت را روی این کار خود می گذارند، زیرا فعالیت شرکتی جلب اعتماد می کند؛ توسعه تعاون نیز نیازمند فرهنگ سازی است.

** نظارت نداشتن کافی روی امور اقتصادی 
آیت الله حسین نوری همدانی نیز در دیدار مدیران اتاق بازرگانی و تعاون کشور گفت: دولت نباید بخش اقتصاد را به عهده بگیرد، بلکه باید نظارت و اشراف داشته باشد؛ در روزهای اول دولت یازدهم بنده به ایشان گفتم که هر جنسی که تولید می شود، محاسبه دقیقی روی آن انجام شود و برای آن قیمت عادلانه تعیین کنید و همین جنس را با همین قیمت در سراسر کشور ارایه دهید، ولی متاسفانه این عنصر عملی نشد.
وی افزود: یکی از مشکلات بزرگ اقتصادی در کشور، نظارت نداشتن کافی روی امور اقتصادی است؛ نباید نرخ را به خود اشخاص واگذار کرد، زیرا این نرخ گذاری باید به شکل کارشناسی تعیین شود.
وی اضافه کرد: قاچاق، از مهمترین مشکلات اقتصادی کشور است که ضربات بسیاری به اقتصاد کشور وارد کرده است؛ باید به سمتی پیش برویم که تولیدات در کشور انجام شود تا به قاچاق دچار نشویم.
آیت الله نوری همدانی ادامه داد: بانک ها به دلیل این که ثروت عمومی را در دل خود جای داده اند می تواند واسطه بین مردم و فعالان اقتصادی باشند؛ بانک ها نباید خودشان وارد فاز تجارت شوند.
وی تصریح کرد: بانک ها وضعی ایجاد کرده اند که مردم و سرمایه گذاران پول های خود را به آنها می دهند و سود می گیرند و به همین خاطر بسیاری از کارگران بیکار می شوند.
وی تاکید کرد: بارها اعلام کرده ایم که دیرکرد وام حرام است ولی گوش نمی دهند؛ متاسفانه هر روز نیز نام این کارها را تغییر می دهند و نام های خاصی روی این کار حرام می گذارند.
آیت الله نوری همدانی افزود: بحث دیرکرد وام در زمان امام راحل نیز مطرح شد و امام فرمودند، دیرکرد وام باید از پیش تعیین شود و اعلام شود که اگر این پول را در زمان خود ندهید یک مقدار جریمه خواهید شد و این مقدار جریمه نیز تنها یک بار باید اخذ شود، ولی امروز این دیرکردها به اقسام و بارهای متمادی از مردم اخذ می شود که کاملا حرام است.
وی گفت: 99 درصد ربا دهنده هستند و یک درصد کشورهای غربی رباگیر هستند و این یک درصد با سرمایه خود از این دولت ها حمایت می کنند؛ اینها باید تجربه ای باشد که ما به دنبال اقتصاد اسلامی برویم.
وی اضافه کرد: این همه فعال اقتصادی از کشورهای اروپایی به ایران آمدند، ولی سودی برای ما نداشت؛ زیرا آنها به فکر خود و کشور خود هستند و به دنبال رفع مشکلات ما نیستند و به همین دلیل باید خودمان سعی کنیم که اقتصاد را درمان کنیم.
این مرجع تقلید بیان کرد: اقتصاد مقاومتی نیازمند اقدام و عمل است؛ امروز مردم ما از گرانی و بیکاری رنج می برند و فعالان دولتی و خصوصی اقتصاد باید این مشکلات را رفع کنند.
مدیران و مسئولان اتاق بازرگانی و تعاون کشور امروز در سفر به شهر مقدس قم علاوه بر دیدار با مراجع تقلید در نخستین جلسه دبیرخانه مشترک اتاق های سه گانه بازگانی، تعاون و اصناف ایران، در سالن جلسه های اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی قم شرکت کردند.
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.