وزیر خارجه فرانسه با اینکه در این خصوص با وزیر خارجه آلمان مذاکره کرده ایم، گفت: ما بدون اینکه منتظر روشن شدن مواضع دولت آمریکا باشیم؛ می گوییم که مواضع یکجانبه به بهانه مبارزه علیه تروریسم در آمریکا با منع صدور روادید نگران کننده است و به موقع نیست. عقل سلیم حکم می کند که عقب نشینی کنند.

 وزیر امور خارجه موضوع برنامه های دفاعی ایران را خارج از قطعنامه 2231 شورای امنیت دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران دفاع از خود را به اجازه دیگران موکول نمی کند.

به گزارش جماران، محمد جواد ظریف روز سه شنبه در نشست خبری مشترک با ژاک مارک آیرو همتای فرانسوی خود افزود: در مورد اجرای برجام چندین بار آژانس بین المللی انرژی اتمی و کشورهای عضو برجام اعلام کرده اند که ایران به کلیه تعهدات خود پایبند بوده و آن ها را کامل اجرا کرده است.
ظریف ادامه داد: متاسفانه ما از طرف های دیگر برجام بویژه ایالات متحده آمریکا به همان میزان که ما متعهد بودیم، تعهد ندیدیم و مجبور بوده ایم برای اعمال تصمیمات و ترتیبات برجام همواره تلاش کنیم از فشارهای سیاسی بهره برداری کنیم.
وی اضافه کرد: یک مورد آن، مقررات فرامرزی آمریکا است که متاسفانه همچنان مانع اجرای کامل برجام است.
وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: همانطور که همه اعضای برجام در مذاکرات خود اعلام کرده اند، آزمایشات موشکی جزئی از برجام نیست. هم دولت فرانسه و هم دولت قبلی ایالات متحده آمریکا که مذاکرات را بر عهده داشت، اعلام کرد که آزمایشات موشکی جزئی از برجام نیست و ارتباطی به آن ندارد.
ظریف یادآور شد: در قطعنامه 2231 شورای امنیت، عبارتی در باره بحث موشک های بالستیک جمهوری اسلامی وجود دارد که جمهوری اسلامی در زمان تصویب آن موضع خود را صریحا علام کرده است. 
وی توضیح داد: این قطعنامه به موشک های بالستیکی اشاره دارد که برای قابلیت حمل سلاح های هسته ای طراحی شده اند و ما اعلام کرده ایم که هیچ موشک بالستیک برای قابلیت حمل سلاح هسته ای طراحی نشده و موشک های ما برای حمل کلاهک های متعارف و دفاع مشروع جمهوری اسلامی هستند و خارج از حوزه قطعنامه ای 2231 هستند.
وزیر امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران کشوری است که بیشترین هزینه را بابت تروریست بین المللی و تجاوز کشورهای خارجی پرداخته و هشت سال تجاوز عراق علیه ایران سابقه تاریکی از نحوه برخورد جامعه بین الملل به جا گذاشته است.
ظریف تصریح کرد: مردم ایران هیچگاه دفاع خود را به اجازه طرف های دیگر موکول نمی کنند. ما هیچگاه علیه دیگران از سلاح استفاده نمی کنیم و در 250 سال گذشته ایران آغازگر هیچ جنگی نبوده است اما در برابر تجاوز خارجی با اتکا به مردم بزرگ ایران از حیثیت خود دفاع می کند.
وی با بیان اینکه موضوع برنامه دفاع ایران خارج از قطعنامه 2231 و برجام است، ابراز امیدواری کرد این برنامه بهانه ای برای بازی های سیاسی که ممکن است دولت جدید آمریکا با سابقه ننگین ممانعت از ورود افراد دارای ویزای قانونی که دارای وضعیت نامناسبی در سطح بین المللی است، سوء استفاده نکند.
وزیر امور خارجه با تبریک ایام مبارک دهه فجر گفت: خوشحالم که همزمان با سالروز ورود امام(ره) از فرنسه امروز میزبان میهمانان فرانسوی مان هستیم. 
 ظریف با اشاره به سفر سال گذشته رییس جمهوری به فرانسه افزود: در جریان این سفر در مورد نقشه راهی برای گسترش روابط دوجانبه در حوزه های مختلف توافق شد و امروز بعد از یک سال اجرای نقشه راه در حوزه های مختلف، شاهد ثمرات آن هستیم به طوری که حجم روابط دوجانبه در یازده ماه سال 2016 به سه برابر مدت مشابه افزایش یافته است.
 وی با اشاره به جلسه صبح امروز(سه شنبه) کمیسیون مشترک اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران، بخش خصوصی را پیشران روابط دو کشور توصیف کرد و گفت: دو طرف در این نشست، گفت و گوها را انجام دادند و بعد از کمیسیون مشترک هم زمینه های همکاری ها را بررسی کردیم. 
رییس دستگاه دیپلماسی، حل و فصل مشکلات بانکی و پیشرفتهای بیشتر در سرمایه گذاری را زمینه هایی ذکر کرد که نیازمند به همکاری بیشتر است و افزود: توفیقاتی به دست آمده و قراردادهایی بین دو طرف امضا شده که بعضی از آنها هم اجرایی شده است.

**تولید نخستین خودروی مشترک ایران و فرانسه در ماه آینده
ظریف یادآور شد: در ماه آینده، شاهد تولید مشترک خودرو و خارج شدن اولین خودرو از خط تولید خواهیم بود که با هدف بازار ایران و منطقه تولید شده و این از اولین دستاوردهایی بوده که منجر به اشتغال، انتقال فناوری و تولید مشترک شده و به نفع ایران و فرانسه است. 
وی همکاری با ایرباس، همکاری های علمی و فنی، محیط زیست، ساخت فرودگاه، قطارهای سریع السیر، راهسازی و علم و فناوری پیشرفته هسته ای را از محورهای همکاری ایران و فرانسه ذکر کرد که در جریان است.

**همکاری در زمینه مبارزه با پولشویی و تروریسم
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه زمینه های همکاری اقتصادی بین ایران و فرانسه قابل توجه است، ادامه داد: توافقاتی بین من و وزیر خارجه فرانسه در چارچوب کمیسیون مشترک امضا شده و توافقات بین بخش خصوصی هم در اتاق امضا شده است. علاوه بر این، توافقی در زمینه مبارزه با پولشویی بین همکاران به امضا رسیده است.
ظریف ادامه داد: در زمینه مسائل سیاسی، بحث و گفت و گوهای مثبتی داشتیم و اجرای کامل برجام توسط همه طرف ها، مورد تاکید ایران و فرانسه است؛ دو طرف بر ضرورت تعهد به مفاد برجام تاکید دارند. 
وی مبارزه با تروریسم و مواد مخدر را از دیگر محورهای گفت و گوهای امروز خود با وزیر خارجه فرانسه ذکر کرد و افزود: همکاری برای مقابله با تروریسم و آوردن صلح و ثبات در منطقه حساس خاورمیانه را هم در بقیه مذاکرات در ناهار کاری ادامه خواهیم داد.
وزیر خارجه فرانسه به منظور دیدار رسمی با مقامات جمهوری اسلامی ایران، عصر دوشنبه وارد تهران شد.

 

وزیر خارجه فرانسه: با مذاکره مجدد در قبال برجام مخالفیم

وزیر امورخارجه فرانسه گفت: با هرگونه ابتکار که بر خلاف برجام باشد مخالفیم و اگر قرار باشد به مذاکره مجدد بینجامد حتما آن را قبول نداریم.

به گزارش جماران، ژان مارک آیرو در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با محمدجواد ظریف در پاسخ به سوالی درباره رویکرد فرانسه در قبال برجام افزود: شب گذشته و امروز صبح در نشست اقتصادی علاقه مندی فرانسه را به توافقات وین نشان دادم و تکرار کردم که با هرگونه ابتکار که بر خلاف برجام باشد، مخالفیم و اگر قرار باشد به مذاکره مجدد بینجامد حتما آن را قبول نداریم.
وی گفت: ترامپ در مبارزات انتخاباتی و پس از آن مطالبی را گفته است که ما آن را مورد توجه قرار دادیم و نگرانی هایی نسبت به آن داریم اما منتظریم ببینیم چه پیش می آید و خیلی مراقب و محتاط هستیم.

**عقل سلیم حکم می کند ترامپ عقب نشینی کند
وزیر خارجه فرانسه با اینکه در این خصوص با وزیر خارجه آلمان مذاکره کرده ایم، گفت: ما بدون اینکه منتظر روشن شدن مواضع دولت آمریکا باشیم؛ می گوییم که مواضع یکجانبه به بهانه مبارزه علیه تروریسم در آمریکا با منع صدور روادید نگران کننده است و به موقع نیست. عقل سلیم حکم می کند که عقب نشینی کنند.
آیرو تصریح کرد: همه ما نگران امنیت شهروندان و علاقه مند به کنترل مرزها هستیم و کشورهایی که این کارها را انجام می دهند نباید اقداماتشان مغایر با تعهدات بین المللی در مورد پذیرفتن پناهندگان و عدم تبعیض بین شهروندان باشد.
وی اضافه کرد: آنچه انجام شد تبعیض آشکار نسبت به کشورها است و ما دوست داریم به اصول احترام گذاشته شود و اگر اقدامی انجام می شود؛ با احترام و بدون ایجاد تنش های بیهوده انجام شود.
وزیر امورخارجه فرانسه گفت: ما تنها نیستیم و خیلی از کشورها با رهیافت ما موافق هستند. فرانسه در این زمینه با دیگر اعضای اتحادیه اروپا وارد شور شده و با آنان اهداف مشترکی دارد.
وزیر خارجه فرانسه در پاسخ به سوالی درباره تداوم مشکلات بانکی اظهارداشت: در مورد بانک های فرانسه باید مثبت نگریست. پیشرفتهایی صورت گرفته و باید پیشرفت های بیشتری هم صورت بگیرد.
آیرو افزود: با بانک های بزرگ صحبت کردیم. آن ها از تعاملات بانکی پرهیز می کنند و که در حال مذاکره با آن ها هستیم.
وی اظهار داشت: علت پرهیز بانک های بزرگ این است که در گذشته از سوی آمریکا مجازات شده اند؛ البته نه به دلیل ایران بلکه به دلایل دیگر. با این حال آنها محتاط شده اند. ویژگی این قانون این است که فرامرزی عمل می کند. 
وزیر خارجه فرانسه با بیان اینکه در پارلمان فرانسه کمیته ای در این خصوص تشکیل شده است، اظهار داشت: در این مورد با آلمان مواضع مشترک داریم و امیدواریم تصمیماتی اتخاذ شود چرا که مجازات های سنگین باعث ضرر و زیان ما می شود. 
آیرو اضافه کرد: البته بانک های کوچک با شرکت ها همراهی می کنند و همین هم باعث شده پروژه ها از بن بست خارج شوند. علاوه بر این، فرانسه ضمانت های صادراتی را بسیج کرده و صادر کننده های فرانسوی از امکانات جدید بهره مند شده اند و فرانسه جزو اولین کشورهایی است که این کار را انجام می دهد چرا که اینها قبلا بلوکه بود.
وی با بیان اینکه این کار را ادامه خواهیم داد، گفت: در مورد سیستم مالی و مطابقت با استانداردهای بین المللی باید راهی که رفتیم را خوب اندازه گیری کنیم و صبر داشته باشیم و برای پروژه های سرمایه گذاری، منتظر باشیم. 
وزیر خارجه فرانسه تصریح کرد: شما می توانید روی دولت فرانسه حساب کنید و از همه امکانات استفاده می کنیم تا بانکها را متقاعد کنیم و در این راستا بانک های مرزی ایران و فرانسه هم همکاری می کنند.
آیرو در ادامه به سفر وزیر دارایی این کشور به ایران در ماه مارس خبر داد و گفت: فکر می کنم در این زمینه موفقیت هایی خواهیم داشت.
وی همچنین درباره آزمایشات موشکی ایران هم افزود: در حال بررسی اخبار هستیم. فرانسه تا بحال چند بار نگرانی خود را از استمرار آزمایشات موشکی ابراز کرده و گفته این اقدام بر خلاف روح قطعنامه 2231 و برخلاف اعتمادی است که در چهارچوب توافقات وین اعلام شده است. با صراحت و صمیمیت و البته در چهارچوب همکاری دوجانبه این موضوع را به مخاطبان ایرانی اعلام کردیم.
ژان مارک ایرو در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: مایلم مجددا به دولت و ملت ایران مراتب تسلیت خود را به مناسبت فاجعه ای که 19 ژانویه گذشته اتفاق افتاد و 20 شهید برجای گذاشت، به بازماندگان این حادثه ابراز کنم.
وزیر خارجه فرانسه با اشاره به اهمیت سفر خود به تهران افزود: پس از دیدار آقای روحانی از فرانسه در یکسال گذشته روسای جمهوری دو کشور تصمیم گرفتند پویایی جدیدی به روابط دو کشور بدهند و سفر امروز تحقق این خواسته است.
 ایرو ادامه داد: در این چارچوب، امروز صبح ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی را داشتیم و این نشست نماد پویایی مشترک در روابط دوجانبه است. برجام در 14 ژوئیه انجام شد و این روز، روز ملی فرانسه هم هست و از این جهت برای ما هم مهم است و برای شما هم مهم است. این حسن است که این دو باهم همزمان شوند. 
وزیر خارجه فرانسه اضافه کرد: برجام برای ایران و جامعه بشری یک توافق تاریخی است و به نا امیدان ثابت می کند که راه حل دیپلماتیک جواب می دهد و نباید به آن بی اعتنا بود.
آیرو با بیان اینکه فرانسه بسیار علاقه مند به اجرای برجام است و سهم خود را در آن ایفا کرده، اظهار داشت: فرانسه مایل است با شفافیت در آن حضور داشته باشد و ما خوشحالیم که در این چارچوب فعالیت کنیم. امیدواریم که این توافق ادامه یابد و راهکارهایی برای مقابله با مسائلی که آن را به خطر می اندازد، پیدا کنیم و این موضع فرانسه است.
وی از ایجاد فصل جدیدی در روابط ایران و فرانسه سخن گفت و اظهار کرد: دو کشور تصمیم دارند در مسائل منطقه ای و بین المللی همکاری کنند و با همسویی هایی که با هم داریم و کیفیت روابطمان باعث می شود در تمام زمینه ها و مسائلی که نگرانی داریم، آن ها را مطرح کنیم.
وزیر خارجه فرانسه افزود: حقوق بشر هم البته مهم است و ما به آن اشاره کردیم. آنچه که مشاهده می کنیم این است که هیچ کسی از تروریسم در امان نیست و وظیفه همه است که با این تهدید مبارزه کنند و پاسخ هایی برای آن پیدا کنند.
آیرو تصریح کرد: فرانسه فکر می کند که منطقه نیاز اضطراری به صلح، ثبات، توسعه و رفاه مردم دارد و زمان آن رسیده است که کشورهای بزرگ منطقه فرمول جدیدی برای سوریه، یمن و عراق پیدا کنند.
وی با تاکید بر اینکه راه حل نظامی برای این بحران وجود ندارد، اضافه کرد: راه حل مسالمت آمیز این امکان را می دهد که کشورها حاکمیت و تمامیت ارضی خود را با احترام به تنوع قومی منطقه حفظ کنند.
این مقام فرانسوی خاطرنشان کرد: در زمان سفر آقای روحانی به فرانسه در ژانویه 2016 توافقات ز یادی امضا شد که امروز بسیاری از توافقات تحقق پیدا کرده است و از حمایت مقامات دولتی برخوردار بوده است.
آیرو ادامه داد: تجارت دو کشور در این مدت 200 درصد افزایش یافته و شرکت های مشترکی ایجاد شده که باعث اشتغال شده است. سازندگان اتومبیل با هم همکاری می کنند که 50 درصد آن در ایران ساخته می شود.
وی افزود: علاوه بر این 12 ژانویه اولین ایرباس از 100 ایرباسی که مورد توافق قرار گرفته به ایران تحویل داده شد. شرکت ون سی برای مدرن کردن فرودگاه های مشهد و اصفهان قرارداد منعقد کرده است و امیدواریم که تحقق پیدا کند.
وی با بیان اینکه این ها پروژه های نمادین و مجموعه ای از اولین ها از سری همکاری های متنوع تر هستند، به برگزاری اولین کمیسیون مشترک اقتصادی اشاره کرد و گفت: فرانسه مایل است پویایی و جهش را روابط دو کشور تقویت کند و این ها به نفع دو کشور و وعده های مذاکراتی وین است که تحقق می یابد.
وزیر خارجه فرانسه، تحقیقات، آموزش و عالی و فرهنگ و هنر را از محورهای دیگری عنوان کرد که بین دانشگاه ها و مراکز علمی دو طرف مورد توافق قرار گرفته و ابراز امیدواری کرد دو طرف با هم تبادل دانشجو و محقق داشته باشند.

**افزایش دو برابری ویزا 
آیرو گفت: ما مایل هستیم اعطای ویزا را به تمامی ایرانیانی که مایل به دیدار از فرانسه هستند تسهیل و دو برابر کنیم تا توریست های ایرانی را در فرانسه داشته باشیم و جوامع ما همدیگر را بهتر بشناسند و سهم خود را در فصل جدید از روابط تاریخی دو کشور ایفا کنند.
ژان مارک آیرو شب گذشته در راس یک هیات سیاسی اقتصادی وارد تهران شد و صبح امروز بعد از حضور در اولین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور با حضور در وزارت امور خارجه با محمد جواد ظریف دیدار و در کنفرانس خبر شرکت کرد.
ادامه مذاکرات وزرای خارجه دو کشور در ناهار کاری ادامه خواهد یافت و پس از آن آیرو با رییس جمهوری، رییس مجلس و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت وگو می کند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.