معاون پارلمانی وزارت امور خارجه در حاشیه جلسه علنی امروز (دوشنبه ) مجلس در جمع خبرنگاران حاضر شد و اظهاراتی را در رابطه با مطالب منتشر شده توسط کریمی قدوسی مطرح کرد.

معاون پارلمانی وزارت امور خارجه در حاشیه جلسه علنی امروز (دوشنبه ) مجلس در جمع خبرنگاران حاضر شد و اظهاراتی را در رابطه با مطالب منتشر شده توسط کریمی قدوسی مطرح کرد.

به گزارش جماران ، حسن قشقاوی در پاسخ به نخستین سوال خبرنگاران در رابطه با موضع‌گیری وزارت امور خارجه در قبال این موضوع، گفت: موضع وزارت امور خارجه همان چیزی است که سخنگوی وزارت خارجه بیان کرده، ایشان دو بار در رابطه با این موضوع صحبت کرده است. می‌دانید که 80 درصد نمایندگان مجلس از حامیان سیاست خارجی موجود هستند اما بدون شک موافق و مخالف همیشه وجود دارد و ما هم احترام می‌گذاریم و درباره هر موضوعی و هر بار که دعوت کنند آقای ظریف در مجلس حضور پیدا می‌کند.

معاون پارلمانی ظریف درباره جلسه شب گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و وزیر امور خارجه توضیحی نداد و توضیح در این‌باره را به کمیسیون مربوطه واگذار کرد.

قشقاوی درباره اینکه آیا وزیر امور خارجه از کریمی قدوسی به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت می‌کند یا خیر، توضیح داد: بنده درباره کارهای مجلس اظهار نظر نمی‌کنم و توضیحی نمی‌دهم چون دوستان در کمیسیون امنیت توضیح دادند و هر کاری که می خواهند انجام دهند باید خودشان اقدام کنند. ما به دنبال تعامل مثبت با مجلس و کمیسیون امنیت هستیم و این مسأله باید ادامه پیدا کند؛ درباره کریمی قدوسی نیز فراتر از صحبتی که سخنگو اظهار کرده حرفی ندارم.

قشقاوی درباره شکایت وزارت امور خارجه از کریمی قدوسی نیز گفت: تا الان چنین چیزی نشنیده‌ام و تا به حال چنین تصمیمی گرفته نشده. اگر تصمیم درباره این موضوع در آینده اتخاذ شود خبری ندارم؛ موضوع کریمی قدوسی موضوع بسیار ساده‌ای است و نیاز به پردازش رسانه‌ای ندارد و پاسخ به یک سوال است که تنها به کریمی قدوسی ارتباط ندارد. سوال این است که از لحاظ قواعد حفاظتی و اسناد و گفتار، گوینده طبقه‌بندی را تعیین می‌کند یا شنونده؟ وزارت اطلاعات،‌ سپاه و نیروهای نظامی می‌توانند در این‌باره صحبت کنند که باعث حل ماجرا می‌شود.

او تأکید کرد: گوینده تشخیص می‌دهد نه شنونده؛ لذا وقتی شنونده موضوعی را مطرح می‌کند به این معناست که به الفبای مسائل حفاظتی آشنا نیست و اگر کسی به کل این سوالات جواب دهد، کل ماجرا حل می‌شود و نیازی به نوار گذاشتن در مجلس نیست.

قشقاوی ادامه داد: در متنی که از سوی ظریف بیان شده و دیروز منتشر شده،‌ نشان داده شده که مطلبی که از اول با حاشیه‌های ژورنالیستی منتشر شده با واقعیت مغایر است و متن دیروز نیز گزینشی بوده است. ولی ثابت شد که این متن،‌ متنی نبوده که روزهای اول منتشر شده است.

او افزود: نکته دوم این است که ایشان می‌گویند که شنونده میزان طبقه‌بندی اسناد را مشخص می‌کند. این خلاف همه قواعد حفاظتی سراسر جهان و قانون ماست. ما باید به ارزش‌های الهی خود توجه کنیم. لذا نباید در جمهوری اسلامی ایران افشای اسرار کنیم. ما باید کاری کنیم که اسرار نظام حفظ شود. وقتی در هتل مذاکرات در نیویورک زده می‌شود «راهرو امن نیست» یعنی نباید اسرار طبقه‌بندی شده را در آنجا بیان کرد.

قشقاوی متذکر شد: اینکه گفته می‌شود ما با مردم مطلب محرمانه‌ای نداریم درست و حرف مقام معظم رهبری است. ولی این 50 درصد مطلب است. وقتی مطلبی را طرح می‌کنیم که طبقه‌بندی شده است طرف خارجی نیز متوجه می‌شود. به همین دلیل و به عنوان مثال در سالن سازمان ملل در نیویورک زده می‌شود که این سالن امن نیست. وقتی اینطور است نیازی به تحلیل نیست.

 

او ادامه داد: حفظ اسرار نظام از واجبات است. نمایندگان به ما می‌گویند اخبار روزنامه‌ای نگویید. ما از وزرا می‌خواهیم مطالب غیررسانه‌ای بگویند. ولی اگر مطالب غیررسانه‌ای،‌ رسانه‌ای شود چه ارزشی دارد و ما چرا باید مطالب غیررسانه‌ای را بگوییم.

 

او با تأکید بر اینکه افشار اسرار نظام خلاف است، گفت: از این‌رو موافقت و مخالفت با برجام نباید باعث تضعیف عقل و دین و اخلاق ما باشد. عقل و دین و اخلاق ما باید سر جای خودش باشد؛ برجام هم مخالف و موافق دارد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.