شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به تحولات افغانستان در ماههای اخیر تاکید کرد: با توجه به ترکیب قومی و مذهبی جامعه افعانستان راه حل بحران این کشور تداوم گفتگوهای بین الافغانی و تشکیل دولت فراگیر بر اساس واقعیتهای جمعیتی در افغانستان است.
به گزارش جماران؛ دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران تحولات افغانستان و تاثیر بیثباتی بر معیشت و امنیت مردم رنج دیده این کشور را پیگیری و از هیچ تلاشی برای کمک به مردم افعانستان فروگذار نمیکند.
در جلسه مشترک دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه که صبح امروز (پنجشنبه) در حاشیه سومین نشست گفتگوی امنیت منطقهای در دهلی نو برگزار شد، طرفین با تبادل نظر در خصوص تحولات منطقهای و بین المللی، همکاری راهبردی دو کشور در حوزه مقابله با تروریسم را اقدامی سازنده و ضروری برای ایجاد و حفاظت از صلح و ثبات در منطقه عنوان کردند.
در این دیدار علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان طی سخنانی با تبیین بحرانهای متعددی که منطقه را فرا گرفته از جمله بحران تروریسم، تجاوز نظامی، اشغالگری و بحران پناهجویان، گفت: راه برون رفت از این شرایط، پایان دادن به دخالت کشورهای فرامنطقه ای به ویژه آمریکا و همکاری و اشتراک مساعی کشورهای منطقه برای اتخاذ راهکارهای بومی حل بحران است.
وی با اشاره به تحولات افغانستان در ماههای اخیر تاکید کرد: با توجه به ترکیب قومی و مذهبی جامعه افعانستان راه حل بحران این کشور تداوم گفتگوهای بین الافغانی و تشکیل دولت فراگیر بر اساس واقعیتهای جمعیتی در افغانستان است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با نگرانی تحولات افغانستان و تأثیر بی ثباتی بر معیشت و امنیت مردم رنج دیده این کشور را پیگیری میکند و از هیچ تلاشی برای کمک به مردم افعانستان فروگذار نخواهد کرد.
شمخانی گفت: گسترش روابط ایران و روسیه در همه حوزهها به ویژه حوزههای امنیتی و تداوم مبارزه مشترک با تروریسم، نقش تعیین کنندهای در ثبات منطقهای دارد.
وی تصریح کرد: دو کشور ایران و روسیه در آماج توطئه و تحریمهای آمریکا قرار دارند و باید با ارتقا سطح همکاریهای همه جانبه نظام غیر قانونی و ضد انسانی تحریم آمریکا را دچار فروپاشی کنند.
در این دیدار نیز «نیکلای پاتروشف» ضمن ابراز خرسندی از روابط روبه توسعه تهران - مسکو در حوزههای گوناگون تداوم این همکاریها را به نفع دو ملت ایران و روسیه دانست.
وی با اشاره به تأثیر سازنده سومین نشست گفتگوی امنیت منطقهای در نزدیک شدن دیدگاههای کشورهای منطقه در زمینه تهدیدات مشترک و راههای مقابله با آن گفت: همکاریهای منطقهای تنها یک انتخاب نیست بلکه مسیری اجتناب ناپذیر برای ایجاد امنیت پایدار در منطقه است.
وی با اشاره به گفتگوهای های انجام شده در مورد بحران افغانستان، گفت: مسئله افغانستان در سایه هماهنگی و هم افزایی کشورهای منطقه میتواند از شرایط بی ثباتی خارج شود و آینده بهتری را پیش رو داشته باشد.