رایزنی های رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، «به برنامه هسته ای ایران و ضرورت سریع به تفاهم رسیدن در زمینه بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) خواهد پرداخت».

به گزارش جماران؛ وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که نماینده ویژه این کشور در امور ایران برای رایزنی با مقامات روسی و اروپایی درباره احیای توافق هسته ای به فرانسه و مسکو سفر می‌کند.

وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد که رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران این هفته به مسکو و پاریس می رود تا با مقامات روسی و اروپایی درباره برنامه هسته ای ایران رایزنی کند. 

طبق این بیانیه، رایزنی های مالی «به برنامه هسته ای ایران و ضرورت سریع به تفاهم رسیدن در زمینه بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) خواهد پرداخت». 

یک مقام رسمی آمریکایی که می خواست نامش فاش نشود، گفت که مالی قرار است روز چهارشنبه و پنجشنبه با مقامات روسی در مسکو و مقامات انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و مقامات اتحادیه اروپا روز جمعه در پاریس دیدار کند. 

این مقام رسمی همچنین بیان کرد که این مذاکرات  بر نشست هفته ی بعدی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی متمرکز نخواهند بود. 

او با مطرح کردن این که، «تمرکز دیدار ما بر دیپلماسی هسته ای با ایران و مقصد پیش روی‌مان خواهد بود»، گفت: واشنگتن هنوز نمی داند مذاکرات احیای توافق هسته ای چه زمانی از سر گرفته خواهد شد. 

این مقام آمریکایی افزود: ما همچنین در حال بحث و گفت و گو بر سر این هستیم که اگر به نتیجه رسیدیم ایران تمایلی به بازگشت به توافق ندارد، رویکردمان چه خواهد بود و تلاش می کنیم بازگشت با شرایطی را که مورد قبول واشنگتن نخواهد بود، پیش بینی کنیم. باید بدانیم چه جایگزین هایی وجود خواهند داشت. 

وقتی به او گفته شد که چطور این دیدارها شامل سفر به چین نمی شود، گفت: با همکاران چینی مان در تماسیم.

بر اساس این گزارش، اظهارات این مقام آمریکایی درباره بازگشت دوجانبه به توافق هسته ای در پی این مطرح می شود که طی ماهای گذشته مذاکرات احیای توافق هسته ای میان اعضای کمیسیون مشترک برجام با حضور آمریکا در وین، محل برگزاری مذاکرات در جریان بوده است. مذاکرات در مسیری پیش می رود که احیای توافق از طریق بازگشت آمریکا به توافق هسته ای و بازگشت ایران به پایبندی دوباره به تعهدات برجامی که آن ها را طی اقدامات جبرانی در نتیجه خروج آمریکا از برجام کاهش داده بود، محقق شود. 

آمریکا و ایران مذاکرات مستقیمی نداشته‌اند و نمایندگان دولت آمریکا با نمایندگان سایر اعضای برجام در این زمینه رایزنی می‌کنند.

شروع دور بعدی، دور هفتم مذاکرات تا پس از تشکیل دولت سیزدهم در ایران به تعویق افتاده بود و با وجود تشکیل کابینه دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان، هنوز مشخص نیست این مذاکرات چه زمانی از سر گرفته خواهد شد. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1524143
  • منبع: ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.