ظریف که امروز برای پاسخ به دو سوال نمایندگان به مجلس رفته بود گفت: سیاست خارجی در واقع وظیفه و هدفش جلوگیری از موفقیت سیاستهای آمریکا، رقبا و دیگران است. ابزار سیاست خارجی هم ابزار مشخصی است. ابزار ما مذاکره، مصاحبه و ائتلاف سازی است و ابزار دیگری نداریم خدا را شاکریم امروز که روز آخر ریاست جمهوری منحوس دونالد ترامپ است با پشتوانه مردم ایران توانستیم ترامپ را در سیاست خارجی شکست دهیم.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، وزیر امورخارجه کشورمان تاکید کرد: سیاست خارجی در واقع وظیفه و هدفش جلوگیری از موفقیت سیاستهای آمریکا، رقبا و دیگران است.
محمدجواد ظریف در جلسه علنی امروز (سهشنبه ۳۰ دی) مجلس شورای اسلامی درپاسخ با سوال جواد کریمی قدوسی مبنی بر این که « علت تلاش برای مذاکره با آمریکا سه هفته بعداز شهادت سردار سلیمانی چیست» گفت: ابتدا این را بگویم که اینکه من نتوانستم برای پاسخگویی به این سوال خدمت دوستان نماینده در کمیسیون شرفیاب شوم اصلا جسارت به مجلس شورای اسلامی نبوده بلکه به دلیل مشغولیات بوده که گاهی امکان حضور به این دلیل فراهم نمیشود، البته کمیسیون بار دوم بود که برنامه ریزی میکرد ولی من نتوانستم خدمت برسم و دلیلش اجلاس سران آستانه بود.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: سیاست خارجی در واقع وظیفه و هدفش جلوگیری از موفقیت سیاستهای آمریکا، رقبا و دیگران است. ابزار سیاست خارجی هم ابزار مشخصی است. ابزار ما مذاکره، مصاحبه و ائتلاف سازی است و ابزار دیگری نداریم خدا را شاکریم امروز که روز آخر ریاست جمهوری منحوس دونالد ترامپ است با پشتوانه مردم ایران توانستیم ترامپ را در سیاست خارجی شکست دهیم.
وی تاکید کرد: ما در وزارت خارجه در خط مقام معظم رهبری حرکت میکنیم که هفته گذشته در سخنرانی خودشان فرمودند که برای بازگشت آمریکا به برجام عجلهای نداریم. لذا از نظر ایشان نه هنوز برجام بوی گند میدهد و نه دفن شده و نه اتفاق دیگری افتاده است. مجلس محترم هم قانونی که تصویب کرد برای اجرایی شدن برجام است و نه برای دفن برجام. دستکم ریاست محترم مجلس اینگونه به ما فرمودند.
ظریف خاطر نشان کرد: حضرت آقا فرمودند که ما عجله ای نداریم اما اگر آمریکا تعهداتش را اجرا کند و تحریمها را بردارد آن وقت میتواند برگردد و در قالب پنج به علاوه یک بنشیند. فرمایشی بود که در جلسه گفتند و مبنای سیاست ما هم همین است. ریاست محترم مجلس در جلسه حضور داشتند و این فرمایش حضرت آقاست.
وی با اشاره به اظهارات کریمی قدوسی درباره ملاقات ظریف با فردی به نام بریگمن یک هفته قبل از شهادت سردار سلیمانی ادامه داد: ملاقات من نه یک هفته قبل از شهادت سردار بزرگ ما جناب آقای سلیمانی بود بلکه یک سال و نیم قبل از آن بود و برای آزاد کردن یک سلیمانی دیگر یعنی جناب آقای دکتر مسعود سلیمانی دانشمند بزرگ کشورمان که یک سال در بدترین شرایط اسیر آمریکا بود.
وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: فردی که از طرف آمریکا میخواست در این زمینه مذاکره کند و ما از او استفاده بکنیم، آقایی را همراه خودش آورد که بعدا معلوم شد این آقا ۱۰ سال قبل از آن در رژیم صهیونیستی بوده است. او را نمیشناختیم و خبر نداشتیم ما فقط طرف ملاقات کننده را میشناختیم و آن آقا فقط یادداشت برمیداشت و بعد هم عکسی با من گرفت.
وی گفت: امیدوارم بر اساس این که قرار است به برادران خودمان حسن ظن داشته باشیم و سوءظن نداشته باشیم، برای من راحتترین کار این است که بنشینم و شعار بدهم ولی بالاخره آقای مسعود سلیمانی دانشمند ماست که در بند آمریکاییهاست. افتخار داشتم با آقای سلیمانی از زوریخ به عنوان راننده در هواپیما همراه ایشان بنشینم که ایشان را به سلامتی به ایران بیاوریم و در هواپیما به من گفت که چه اتفاقاتی برایش در آمریکا افتاده است.
ظریف خطاب به نماینده مشهد عنوان کرد: برادر عزیزم آقای کریمی قدوسی گناه من این بود که برای آزاد کردن او با کسانی گفت و گو کنم که از آنها هیچ خوشم نمیآید. شما بپذیرید اگر حضرت آقا میفرمایند اینهایی که پشت میز مذاکره مینشینند همان تروریستهای بغداد هستند، من که مجبور هستم در مقابل اینها بنشینم و با آنها گفت و گو کنم من هم این را درک میکنم و اگر لبخندی پشت میز مذاکره میزنم برای این است که مقاومت مردم ایران را برابر زورگوییهای آنها نشان بدهم.
وی یادآور شد: یک روز جلو کری نماز خواندم وقتی نماز تمام شد به او گفتم می دانید برای چرا اینجا نماز خواندم برای اینکه به خودم یادآوری کنم که قدرقدرت خداست تو نیستی. روش ما در مذاکره با آمریکا این بوده است. من با صدام هم ملاقات و مذاکره کردم خیال میکنید خوشم میآمد با صدام مذاکره کنم؟ خیال می کنید لذت بردم از این که روبروی صدام نشستم؟ نه کار من است و ناگزیرم. چاره ای نداریم این را به عنوان یک گناه از من ثبت نکنید ان شاء الله کفاره گناهان ما خواهد بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به اظهارات کریمی مبنی بر اینکه ظریف درخواست مذاکره کرده است، گفت: من هرچه گفتم علنی گفتم اما فرمودید که بنده درخواست مذاکره کردم من با اجازه رییس جلسه اگر تمایل داشته باشید این مصاحبه هم با اشپیگل هم موجود است یکی از محکمترین مصاحبههایم هست بارها حضرت آقا فرمودند که فلانی محکم صحبت میکند.سوال این است آیا در پی قتل سلیمانی احتمال مذاکره با آمریکا را رد میکنید؟
وی ادامه داد: پاسخ من این بود نه؛ من هرگز این احتمال را که افراد رویکرد خود را تغییر داده و با واقعیات را دریابند، رد نمیکنم. برای ما مهم نیست چه کسی در کاخ سفید ساکن است آنچه مهم است نحوه رفتار آنهاست. دولت ترامپ میتواند گذشتهاش را اصلاح کرده تحریمها را برداشته و به میز مذاکره برگردد ما هنوز پشت میز مذاکره هستیم یعنی پنج بعلاوه یک. آنها هستند که میز را ترک کردهاند ایالات متحده و آسیب عظیمی به مردم ایران وارد کرده است. روزی فرا خواهد رسید که آنها باید بابت آن آسیب خسارت بدهند ما صبر زیادی داریم.
مجلس از پاسخهای ظریف درباره دیپلماسی اقتصادی قانع نشد
به گزارش جماران؛ به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از توضیحات وزیر امور خارجه درباره دیپلماسی اقتصادی قانع نشدند.
سوال فرهاد بشیری نماینده پاکدشت در مجلس شورای اسلامی از وزیر امور خارجه دربارهی اینکه چرا دیپلماسی اقتصادی جدی گرفته نمیشود؟، در جلسه صبح امروز (سهشنبه) مجلس شورای اسلامی مطرح شد.
پس از توضیحات نماینده سوال کننده و اظهارات وزیر امور خارجه، بشیری گفت که از پاسخهای وزیر امور خارجه قانع نشده است لذا این سوال به رای مجلس شورای اسلامی گذاشته شد.
مجلس شورای اسلامی هم براساس رایگیری انجام شده از توضیحات وزیر امور خارجه قانع نشد.