دیدار وزیر خارجه کشورمان با یک فرماندار سابق آمریکایی که معلوم نیست بر اساس کدام اصول و عرف دیپلماتیک صورت گرفته، نمره منفی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی است

به گزارش جماران، روزنامه کیهان در گزارش امروز خود نوشت: سخنگوی وزارت خارجه ایران خبر ملاقات بیل ریچاردسون، فرماندار سابق آمریکا با وزیر خارجه ایران را تایید و اعلام کرد که «بیل ریچاردسون» چند ماه پیش درباره آزادی «مایکل وایت» تبعه آمریکایی زندانی در ایران با محمد جواد ظریف دیدار و گفت وگو کرده است.

«مایکل وایت»، سرباز قدیمی نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا که سال ۱۳۹۷ در مشهد دستگیر شده بود پس از گذشت ۶۸۳ روز از دستگیری اش و پس از برگزاری دادگاه و متهم شناخته شدن، با دکتر مجید طاهری که محکوم به ۱۶ ماه حبس به بهانه نقض تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران شده و در بازداشت آمریکائیان بوده، مبادله شد.

هنگام دستگیری «وایت»، رسانه ها حضورش در مشهد را دیدار با نامزد مشهدی اش ذکر کردند و اسفند ۱۳۹۷ بود که دادستان وقت مشهد، غلامعلی صادقی درخصوص بازداشت مایکل وایت گفت پرونده وی شاکی خصوصی و عمومی دارد، صادقی همچنین وجود اتهام امنیتی نسبت به این سرباز قدیمی آمریکا را تایید کرده بود.

آزادی «مایکل وایت» و دکتر «مجید طاهری»

ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پنج شنبه گذشته در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر اعلام کرد «مایکل وایت» از ایران خارج شده است.

همچنین به گزارش فارس، شبکه خبری فاکس نیوز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی گزارش داد که آمریکا توافق کرده در ازای آزادی مایکل وایت، یک پزشک ایرانی-آمریکایی به نام «مجید طاهری» را آزاد کند.

محمد جواد ظریف هم پنج شنبه گذشته تایید کرد آمریکا موافقت کرده در ازای آزادی مایکل وایت یکی از شهروندان ایران را آزاد کند.

ظریف در توئیتر نوشت: «خرسندم که دکتر مجید طاهری و آقای وایت به زودی به خانواده هایشان ملحق می شوند. استاد عسگری روز چهارشنبه به جمع خانواده شان برگشتند. این اتفاق می تواند برای تمامی زندانی ها بیفتد. نیازی به دست چین کردن نیست. گروگان های ایرانی بازداشت شده در آمریکا باید به خانه برگردند.»

آقای طاهری به جرم نقض قوانین یکجانبه تحریم های ضدایرانی آمریکا به تحمل ۱۶ ماه حبس محکوم شده بود. یک مقام آمریکایی به فاکس نیوز گفته ایشان از ۳۳ سال پیش ساکن آمریکا است و در ایالت فلوریدا طبابت می کند.

تشکر دوباره ترامپ از ایران از ذوق آزادی «مایکل وایت»

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا دیروز (جمعه) مجددا از ایران بابت آزاد کردن «مایکل وایت» نظامی پیشین نیروی دریایی ایالات متحده تشکر کرد.

ترامپ در صفحه توئیتر خود نوشت: «بسیار عالی است که مایکل به خانه بازگشته است. تازه رسیده است. بسیار هیجان انگیز است. ایران متشکریم.»

وی در ادامه به خیال پردازی درباره مذاکره با ایران و انجام توافق هسته ای جدید پرداخت و افزود: «برای انجام آن توافق بزرگ، تا بعد از انتخابات صبر نکنید. من پیروز [انتخابات] می شوم. الان شما توافق بهتری انجام می دهید».

ترامپ پیش از این، بامداد جمعه نیز با قدردانی از ایران به دلیل آزادی وایت، گفته بود: «ما الان بیش از ۴۰ نفر از گروگان ها و زندانیان را بعد از به قدرت رسیدن من به خانه برگردانده ایم. ممنونم ایران. این نشان می دهد توافق ممکن است».

شمخانی: تبادل زندانیان نتیجه مذاکره نبوده و هیچ مذاکره ای در آینده انجام نمی شود

گفتنی است دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در پیامی توئیتری ضمن رد اظهارات نمایشی رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که در آینده هیچ مذاکره ای بین تهران و واشنگتن انجام نخواهد شد.

شمخانی در این خصوص در توئیتر نوشت: «اوضاع ترامپ چه در تقابل های بین المللی، چه در افتضاح مدیریت کرونا و چه در آتش افروزی نژادپرستانه در داخل آمریکا به قدری خراب است که تیمش چاره ای جز تولید و نمایش موفقیت های ساختگی برای او ندارند. تبادل زندانیان، نتیجه مذاکره نبوده و هیچ مذاکره ای هم در آینده انجام نخواهد شد.»

فرماندار سابق آمریکایی: برای آزادی وایت با مقام های ایران دیدار کردم

نکته جالب توجه اظهارات یک فرماندار سابق آمریکایی در این خصوص است که در بیانیه ای مدعی شده برای آزادی مایکل وایت از ایران با وزیر خارجه ایران دیدار کرده است!

«بیل ریچاردسون» که بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ فرماندار ایالت نیومکزیکو بوده در توئیتر مدعی شده در جریان مذاکرات برای آزادی «مایکل وایت» از ایران «به طور منظم» با مقام های ارشد ایران دیدار کرده است. او همراه با این پیام، پیوند مربوط به بیانیه ای از «مرکز ریچاردسون» که در آن توضیحات کامل تری درباره این دیدارها ارائه شده قرار داده است.

مرکز ریچاردسون در این بیانیه خاطرنشان کرده است: «در جریان این مذاکرات، آقای فرماندار ریچاردسون به طور منظم با مقام های بلندپایه ایران از جمله وزیر خارجه محمد جواد ظریف و سفیر ایران در سازمان ملل، مجید تخت روانچی دیدار کرد.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «این مذاکرات با توجه به بالا بودن تنش ها میان ایران و آمریکا و تبادل خشونت میان آنها طی ماه های اخیر پیچیده بودند.»

موسوی، دیدار ریچاردسون با ظریف درباره زندانی آمریکایی را تایید کرد

به گزارش ایرنا، «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه دیدار «بیل ریچاردسون» با محمد جواد ظریف درباره زندانی آمریکایی را تایید کرد.

سید عباس موسوی در پاسخ به پرسش خبرنگاران گفت: این دیدار در ماه ها قبل انجام شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ما به تلاش های انسان دوستانه که منجر به آزادی گروگان های ایرانی در آمریکا و خارج از آن شود همواره پاسخ مثبت داده و استقبال کرده ایم.

موسوی در ادامه افزود: همزمان با آزادی آقای وایت، دکتر مجید طاهری دانشمند ایرانی که به دلایل واهی در آمریکا زندانی شده بود حکم آزادی خود را از دادگاه دریافت کرده و از زندان آزاد گردید.

همچنین محمد جواد ظریف روز پنج شنبه با اعلام آزادی دکتر مجید طاهری و مایکل وایت اظهار داشت: خرسندم که دکتر مجید طاهری و مایکل وایت به زودی به خانواده های خود می پیوندند. خوشبختانه پروفسور سیروس عسگری روز چهارشنبه به جمع خانواده خود بازگشت.

این اتفاق می تواند برای همه زندانیان اتفاق افتد. نباید (فقط برخی از آنها) دستچین شوند. گروگان های ایرانی که در دست ایالات متحده و یا به نیابت از ایالات متحده اسیر شده اند باید به خانه خود باز گردند.

محسن بهاروند دستیار وزیر و مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه در مصاحبه ای ۱۹ آذر ۱۳۹۸ با ایرنا گفته بود: آقای (محمدجواد) ظریف در حاشیه مجمع عمومی در مصاحبه ای موضوع (مبادله زندانیان) را مطرح کردند. بعضی ها مثل (بیل) ریچاردسون صحبت هایی با دکتر ظریف داشتند ولی ما صحبت مستقیم با دولت آمریکا به ماهو دولت نداشتیم؛ یعنی ما ننشستیم با آنها صحبت بکنیم.

بهاروند افزود: آقای ریچاردسون هم ماموریت دقیقی نداشتند که در این مورد با آقای ظریف صحبت کنند. آقای ظریف موقعی که به نیویورک سفر می کنند به طور طبیعی صحبت هایی با سناتورها و افرادی که بازنشسته هستند، دارند. ایشان سعی می کنند مواضع ایران را برای افراد موثر در رسانه ها و فضای سیاسی توضیح دهند. صحبت هایی که آقای ریچاردسون، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل کردند در همین حد بود. چون ایشان سفیر سابق در سازمان ملل بودند و الان بازنشسته هستند، صحبت هایی کرده بودند ولی صحبت های ریچاردسون ما را هیچ وقت به جلو نبرد.

نکته قابل تامل در این خصوص این است که هرچند تلاش دیرهنگام متصدیان دستگاه دیپلماسی برای آزادی گروگان های ایرانی قابل تقدیر است اما دیدار وزیر خارجه کشورمان با یک فرماندار سابق آمریکایی که معلوم نیست بر اساس کدام اصول و عرف دیپلماتیک صورت گرفته، نمره منفی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی است چه آنکه شان و جایگاه جمهوری اسلامی و هویت عزت طلب ایرانی اجازه نمی دهد که وزیر خارجه کشورمان به عنوان بالاترین مقام دیپلماسی کشور با کسی که صرفا یک مقام دست چندم آمریکایی بوده و از همه بدتر، سابقه حمایت از منافقین و تروریست ها را در کارنامه خود دارد، در مورد آزادی دانشمندان ایرانی مان بنشیند و گفت وگو کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.