پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در گیلان:

گیلانی‌ها هنوز کرونا را جدی نگرفته‌اند

نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در گیلان از اضافه کردن ۱۰۰ تخت سیار و موقت به ظرفیت بیمارستان رازی رشت برای بیماران کرونایی، خبر داد و در عین حال درباره برخی سودجویی‌ها در داروی بیماران کرونایی، گفت: متأسفانه درخواست کاذبی در بیماران برای دریافت این دارو در استان گیلان ایجاد شده که مورد سوءاستفاده برخی سودجویان قرار گرفته که قیمت آن را بالا برده‌اند. بر این اساس به صورت پایلوت با طراحی یک سامانه ثبت‌نام، با ثبت کد ملی افراد، بیمار دریافت‌کننده دارو، مشخص و شبکه توزیع این دارو نظام‌مند شده است.

به گزارش جماران، دکتر مهدی شادنوش، با اشاره به وضعیت مبتلایان به کرونا ویروس جدید در گیلان، گفت: متاسفانه اوضاع در گیلان خوب نیست و همانطور که از قبل پیش‌بینی می‌کردیم، هفته بسیار سختی را داریم پشت سر می‌گذاریم. نیاز داریم که مردم همکاری و مشارکت جدی و یکپارچه‌ای را داشته باشند. برخی می‌گویند در حال حاضر نسبت به گذاشته افراد خیلی کمتر در مجامع عمومی حاضر می‌شوند، اما اصل بر این است که حتی اگر ۲۰ درصد هم این نکات را رعایت نکنند، سایر افراد جامعه را هم تحت تاثیر قرار می‌دهند.


گیلانی‌ها، در خانه‌هایتان بمانید


وی با بیان اینکه نیاز داریم که مردم به صورت یکپارچه در منازل‌شان بمانند و جز برای موارد اضطراری بیرون نیایند، افزود: یک نفر از اعضای خانواده که اطلاعات و آگاهی بیشتری داشته و می‌تواند از خودش حفاظت شخصی بیشتری کند، خرید مایحتاج خانه را انجام دهد.


گیلانی‌ها هنوز کرونا را جدی نگرفته‌اند


شادنوش با بیان اینکه متاسفانه هنوز گیلانی‌ها کرونا را جدی نگرفته‌اند، ادامه داد: در عین حال امروز قرارگاه ستاد مشترک دانشگاه علوم پزشکی و سپاه قدس استان گیلان را تشکیل دادیم. با حضور فرماندهی سپاه قدست که با تمام امکانات تخصصی، لجستیک و نیروی انسانی بتوانیم، خدمات بیشتری را به مردم ارائه دهیم. بالاخره ضریب شیوع بیماری بسیار بالاست و عدم همکاری مردم هم کار را طولانی‌تر و پیچیده‌تر می‌کند.


دوی ماراتن کرونا
پزشکان و پرستاران تحت فشارند


نماینده تام‌الاختیار وزیر بهداشت در گیلان تاکید کرد: علاوه بر این باید توجه کرد که این شرایط مانند یک دوی ماراتن است که باید انرژی‌مان را برای دو ماه آینده هم حفظ کنیم، اما با شرایط موجود فشار زیادی بر روی نیروهای حوزه سلامت وجود دارد و ما نگرانی خستگی مفرط پزشکان و پرستاران‌مان هستیم. در صورتی که نتوانیم بار و فشار بیماری را کاهش دهیم و پرسنل‌مان دچار خستگی مفرط شوند، دچار مشکل می‌شویم. به هر حال پرسنل سلامت، نیروهای تخصص هستند و در عین حال همه استان‌ها هم درگیر مشکلات خودشان در حوزه کرونا هستند و نمی‌توانند به ما کمک کنند. بنابراین نیروی تخصصی جایگزین وجود نخواهد داشت و کار پیچیده‌تر می‌شود. به همین دلیل تنها راه پیشگیری و همکاری مردم است. بیماری کووید-۱۹ خطری است که در کمین همه ماست و همه باید با هم کمک کنیم تا از این شرایط عبور کنیم.


وضعیت تجهیزات حفاظتی در بیمارستان‌ها


وجود موارد ابتلا به کرونا در پزشکان و پرستاران


 شادنوش درباره وضعیت تجهیزات حفاظتی پرسنل بیمارستان‌ها، گفت: به هر حال با توجه به تقاضای چند ده برابری که در کل کشور ایجاد شده است، کمبود تجهیزات حافظتی در تمام کشور وجود دارد، اما اینطور نیست که اجازه دهیم نیروهایمان بدون تجهیزات حفاظتی در بخش‌های عفونی حاضر شوند و به هر سختی است این امکانات در اختیار کارکنان‌مان قرار می‌گیرد. ممکن است برخی همکاران توقع داشته باشند که این وسایل و امکانات به میزان بیشتری در اختیارشان باشد، اما هیچ نیرویی بدون وسایل حفاظتی در بخش‌های عفونی حاضر نمی‌شود.


کرونا؛ دشمنی که نه اهل مذاکره است، نه عقب‌نشینی


 وی ادامه داد: در پرسنل هم برخی موارد ابتلا را داشته‌ایم، اما باید توجه کرد که این شرایط یک جنگ تمام عیار است. آن هم با دشمنی که نه با ما مذاکره می‌کند و نه امکان عقب نشینی در برابرش وجود دارد و تنها راه از بین بردن آن است. در این راستا هم سربازان حوزه سلامت در مواجهه و خط مقدم این مبارزه هستند. افتخار ما این است که ما به عنوان سربازان جان بر کف حوزه سلامت، برای حفظ سلامت مردم سرزمین‌مان بجنگیم.


نظام ارجاع برای بیماران تنفسی در گیلان


شادنوش درباره راه‌اندازی نظام ارجاع برای بیماران تنفسی در گیلان، گفت: در بیمارستان‌هایی که به طور اختصاصی برای بیماران آنفلوآنزا در نظر گرفته ایم، بیماری را به صورت مستقیم پذیرش نمی‌کنیم. بلکه یکسری مراکز بهداشتی را از هشت صبح تا ۱۰ شب فعال کردیم و یکسری از مراکزمان به صورت شبانه روزی فعالند و بقیه مراکز بهداشتی و درمانی هم از ۷:۳۰ صبح تا دو بعد از ظهر در حال فعالیتند. به علاوه مطب‌های خصوصی و درمانگاه‌ها که از همه همکاران‌مان خواستیم که باز و فعال باشند. حال بیمارانی که علائم سرماخوردگی مانند تب، سرفه و بدن درد را در خودشان می‌بینند، در گام اول باید به این پزشکان در این مراکز مراجعه کنند و تا حد امکان در منزل درمان‌شان را دنبال کنند اگر حال‌شان بهتر نشد و نیاز به بستری پیدا کنند، باید مجددا به همان پزشک مراجعه کرده و با معرفی نامه‌ای که از پزشک دریافت می‌کنند به بیمارستان‌های معین ارجاع شوند.


توسعه بیمارستان رازی رشت برای بیماران کرونایی


وی در پاسخ به اینکه آیا برای بیماران کرونایی، نیازی به توسعه بیمارستان‌ها در استان گیلان وجود دارد یا خیر؟ گفت: بنای ما توسعه بیمارستان‌ها با تخت‌های موقت و سیار است. بر همین اساس در حال احداث مجموعه سیار و موقتی در محوطه بیمارستان رازی رشت در ابعاد ۳۰۰۰ متر مربع هستیم که ۱۰۰ تخت به ظرفیت بیمارستان اضافه می‌کند.


کرونا درمان دارویی مشخصی ندارد
عرضه داروی کرونا به قیمت گزاف توسط دلالانِ سلامت


شادنوش در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به برخی سوءاستفاده‌های دارویی در حوزه کرونا، گفت:  باید توجه کرد که بیماری کرونا درمان مشخصی ندارد و پزشکان بر اساس تجربه بالینی برای برخی بیماران، دارویی را تجویز می‌کنند که میزان اثرگذاری آن در تمام بیماران به یک نسبت مشخص نیست. متأسفانه درخواستی کاذب در بیماران برای دریافت این دارو در استان گیلان ایجاد شده، اما از آنجایی که دارو وارداتی است و دسترسی به آن محدودیت دارد، مشکلاتی ایجاد کرده و مورد سوءاستفاده برخی سودجویان قرار گرفته که قیمت آن را بالا برده‌اند. این سودجویان با نفوذ در سیستم‌های ما دارو از شرکت‌های دولتی گرفته و در بیرون با قیمت گزاف می‌فروشند.


نسخه وزارت بهداشت برای پیشگیری از سودجویی در داروهای کرونا


وی افزود: بر این اساس از دو روز گذشته با طراحی یک سامانه ثبت‌نام، با ثبت کد ملی افراد و مشخص کردن دریافت‌کننده دارو، توزیع آن را که قبلاً که در یک داروخانه در رشت بود، به سه داروخانه در رشت توسعه دادیم. طی امروز و فردا چهار داروخانه دیگر نیز برای توزیع آن در رشت اضافه می‌کنیم که مجوعاً هفت داروخانه خواهند شد. این اقدام به صورت پایلوت در گیلان انجام می‌شود. در عین حال سایر شهرستان‌ها باید این دارو را از رشت تهیه می‌کردند که به همان نسبت با تعبیه این سامانه در داروخانه‌ها در شهرستان‌های آستار، لاهیجان، تالش، انزلی، رودسر و رودبار هم طی دو روز آینده، این داروها را توزیع می‌کنیم.


شادنوش تاکید کرد: البته از پزشکان خواسته‌ایم از تجویز بی‌رویه این دارو پرهیز کرده و به افرادی که برایشان اثرگذار است، دارو را تجویز کنند. بالأخره داریم سامان‌دهی می‌کنیم تا از بار فشاری که در این حوزه وجود دارد، کم کنیم. باید توجه کرد بیش از ۵۲ هزار قرص از این دارو فقط در حوزه درمان توزیع شده و حوزه بهداشت نیز در این زمینه سهمیه جداگانه‌ای دارد که آن را برای بیماران بستری استفاده می‌کنند، اما همچنان عطش عمده‌ای برای این دارو دیده می‌شود که کاذب است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.