عضو شورای شهر گفت: درخواست من این است که اطلاعات کلیه اشخاص، فضاها، نمادها، آثار هنری و تأسیسات مرتبط با دفاع مقدس در شهر تهران شناسایی و تدوین و به عنوان یک لایه اطلاعات مکانی در سیستم اطلاعات جغرافیایی شهر تهران بازگذاری شود.
به گزارش جماران؛ احمد مسجدجامعی در تذکر خود در جلسه امروز شورای شهر تهران خواستار پیگیری وضعیت تذکراتی شد که در شورا از سوی اعضا عنوان می شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران سپس به تغییر نام یکی از معابر اشاره کرد و گفت: در یکی از تهرانگردی تذکری از سوی مردم به من داده شد که چرا عنوان شهید را از یکی از تابلوی کوچه شهید علیرضا خواجه نوری برداشته اند. البته کاملاً مشخص است که هیچ کس جز ارادت و معرفت نسبت به ساحت مقدس شهدا، هدف دیگری ندارد اما مردم محل این موضوع را طرح کردند و من همان زمان تذکر لازم را دادم. در عین حال ممکن است حذف عنوان شهید از تابلوی کوچه شهید بزرگوار مربوط به پیشترها باشد.
وی با اشاره به این که در تهرانگردی اخیر خود با گروهی از مردم در موزه دفاع مقدس صحبت کرده اظهار کرد: وقتی نکاتی را با مردم در میان گذاشتم گفتند در شورا مطرح کن و من لازم می بینم این ها را در این جا بگویم. به نظر من لازم است موزه دفاع مقدس تهران تأسیس شود. تهران بیش از 20 هزار شهید داده و زنان آن نقش مهمی در کمک رسانی به جبهه ها داشته اند و همین طور کودکان و دانش آموزان که آن ها هم در دفاع مقدس نقش داشته اند. بنابراین می توان با توجه بیشتر به زنان و یا کودکان، موزه دفاع مقدس تهران را پایه گذاری کرد.
مسجدجامعی با بیان این که تهران 4 دوره موشکباران و بمباران داشته گفت: در یکی از این موشکباران ها شصت نقطه تهران در نوروز 67 (از اسفند تا خرداد) موشکباران شد که باید تشکر کرد از وزارت راه که جدول و اطلس این نقاط را با همکاری دانشگاه شهید بهشتی تهیه کرده. به هنگام رونمایی این کار گفتم که اقدام آن ها بسیار ارزشمند است که متأسفانه کمتر دیده شده است.
عضو شورای شهر ادامه داد: درخواست من این است که اطلاعات کلیه اشخاص، فضاها، نمادها، آثار هنری و تأسیسات مرتبط با دفاع مقدس در شهر تهران شناسایی و تدوین و به عنوان یک لایه اطلاعات مکانی در سیستم اطلاعات جغرافیایی شهر تهران بازگذاری شود.
وی ادامه داد: در تهرانگردی به خانه و محلی در پشت بازارچه شهرستانی در کنار میدان امام حسین (ع) برخوردیم که در آن خانه جمعی از بچه ها و افراد دیگر در نوروز سال 67، مهمان بودند و موشک به محل بازی بچه ها اصابت کرده و همه آنها شهید شده اند. چنین حادثه ای در نازی آباد، شیخ هادی و برق آلستوم هم اتفاق افتاده که لازم است المان ها و نمادهای مناسب شهری و متناسب با این حوادث ساخته شود که می تواند به مفاهیم و فرهنگ دفاع مقدس عمق ببخشد.
مسجدجامعی با بیان این که نمایش عکس های شهر و شهیدان دفاع مقدس در کوچه ها و معابر شهر اقدام خوبی است ولی باید کارهای جدیدترو حرفه ای تر انجام شود تأکید کرد: بعضی از اقدامات در تراز موضوع نیست و می توان با المان های شهری، کارهای متفاوت و جدیدی متناسب با شان موضوع انجام دهیم.
وی ادامه داد: لازم است اطلاعات پراکنده ای که از کوچه ها، مکان های بمباران شده، پناهگاه ها، شهدا و ... وجود دارد، طبقه بندی شود و بعد هم ساخت موزه تهران در جوار موزه دفاع مقدس تبدیل به سند شود.
مسجدجامعی در ادامه گفت: در وزارت راه از بیمارستان ریلی در دوران دفاع مقدس صحبت می شد که خیلی جالب بود و به نظر من می شود آن را در میدان راه آهن به عنوان نماد و الگو قرار داد.