عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به ظرفیت ها و امکاناتی که در ضمیمه ۳ برجام مطرح شده است گفت:یکی از این ظرفیت ها توسعه فناوری هسته ای است و کشورهایی که برجام را امضا کردند توافق کردند که در حوزه فناوری هسته‌ای به ایران کمک کنند ولی اقدام آمریکا در خروج یک جانبه از برجام محدودیت‌هایی را برای ایران ایجاد کرد و دیگر کشورها را در ارتباط با ایران ترساند.

به گزارش جماران، مرتضی صفاری  در رابطه با ظرفیت های برجام اظهار کرد: ممکن است درحال حاضر در استفاده از ظرفیت‌های برجام مشکلات و محدودیت هایی داشته باشم ولی نداشتن آن دردسرهای بیشتری برای ما دارد. همین الان آمریکایی‌ها در تلاش هستند که به نحوی ما را به نقطه ای بکشانند که از برجام خارج شویم و آن را نقض کنیم تا بهانه به دستشان بیفتد که ما را دوباره به شورای امنیت ببرند و تمام قطعنامه های قبلی را احیاء کنند.

او در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر تنها مزیتی که این برجام نیمه جان برای ما دارد این است که از این کار آمریکایی ها جلوگیری کرده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به ضمیمه ۳ برجام گفت:ضمیمه ۳ برجام مشخص کرده است که چه ظرفیت ها و امکاناتی در اختیار ایران قرار می گیرد. در این بخش علاوه بر رفع محدودیت ها و تحریم هایی که از قبل بوده بحث مربوط به حمل و نقل، فناوری‌های جدید، توسعه فناوری هسته ای، بیمه ها و تکنولوژی جدید مطرح است.

صفاری نطنری در رابطه با توسعه فناوری هسته ای گفت: کشورهایی که برجام را امضا کردند توافق کردند که در حوزه فناوری هسته‌ای به ایران کمک کنند ولی اقدام آمریکا در خروج یک جانبه از برجام محدودیت هایی را برای ایران ایجاد کرد و دیگر کشورها را در ارتباط با ایران ترساند.

نماینده مردم نطنز و قنصر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برجام یک توافق حقوقی و بین‌المللی است که به تایید شورای امنیت رسید یعنی به لحاظ اعتبار و جایگاه حقوقی و بین المللی مشکلی ندارد ولی متاسفانه آمریکا قدرت دارد و جلوی آن را گرفته است حتی نهادهای حقوقی هم توان مقابله با آمریکا را ندارند و حتی اگر شکایتی شود و حکمی را صادر کنند ضمانت اجرایی ندارد.

قاسم جاسمی: اتحادیه اروپا نتوانست در رابطه با برجام استقلال سیاسی خود را حفظ کند

سید قاسم جاسمی دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این خصوص به خبرنگار شفقنا گفت: این انتظار وجود داشت که اتحادیه اروپا استقلال سیاسی خود را حفظ کند و برنامه برجام را با ایران به صورت مشترک پیش ببرد اما آنها هم نتوانستند بر اساس معیارهای جهانی و معیارهایی که در برجام منعقد شده بود ادامه دهند.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس ادامه داد: ما خیلی دلخوش به این موضوع نیستیم ولی واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران خصوصا دستگاه دیپلماسی ما نمی خواهد بهانه دست آمریکایی ها و اتحادیه اروپا بیفتد ولی برجام دستاورد خاصی تا الان نداشته و نخواهد داشت.

جاسمی تصریح کرد: متاسفانه با خروج آمریکا از برجام همه چیز پایان یافته است ما وقتی تنها باشیم چه ظرفیتی می توانیم ایجاد کنیم!. طرف ما ۱+ ۵ است؛ آمریکا که از آن خارج شد و اتحادیه اروپا هم به همین شکل کاری نمی‌تواند انجام دهد و ما وقتی تنها هستیم نمی توانیم ظرفیتی ایجاد کنیم.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: اما تنها ظرفیت مهمی که برجام برای ما داشت این بود که اکثر کشورهای دنیا فهمیدند که ما دنبال سلاح هسته ای نیستیم و شفاف سازی می‌کنیم و ثابت کردیم که به اتجادیه اروپا و آمریکا حسن نیت داریم اما آنها از این حسن نیت ما هم درس عبرتی نگرفتند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.