نمکی تاکید کرد: نباید دانشگاه ها سیاسی شوند و اجازه نخواهیم داد واگن وزارت بهداشت و دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی به سیاست بسته شود. وزیر و رییس دانشگاه ها برای تمام آحاد ملت فارغ از هر نوع نژاد، قومیت، دین و فرقه و حتی برای زندانیان محکوم به اعدام باید کار کنند.
به گزارش جماران؛ وزیر بهداشت با اشاره به تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز سال آینده، گفت: به مردم قول میدهیم که با وجود فشارهای تحریم، پدیدهای تحت عنوان کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در کشور نخواهیم داشت.
دکتر سعید نمکی در حاشیه یکصد و هشتمین اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور، با اشاره به این که بعد از مسئولیت بنده در وزارت بهداشت، امروز اولین نشست را با روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی داریم، هدف از برگزاری این اجلاس را قدردانی از زحمات دانشگاهها در طول سال جاری و نیز تبیین برنام های آتی و رویکردها عنوان کرد.
وی گفت: احکامی که بنده برای معاونین وزارت بهداشت صادر می کنم شامل تکالیفی است که لازم است روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور با این تکالیف آشنا شوند. سال آینده به دلیل تحریم های ظالمانه در شرایط ویژه اقتصادی خاصی قرار میگیریم.
وی تصریح کرد: همکاران من باید بدانند در سال ۹۸ چگونه مدیریت کنند که کمترین آسیب به مردم به ویژه تهیدستان و مردم ساکن در مناطق دوردست و محروم، وارد شود و بیشترین حمایت از منابع دولتی از آنها انجام شود و دارو و تجهیزات پزشکی به عنوان کالاهای ضروری و اساسی چگونه تامین شود تا حتی یک روز اضطراب کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در مناطق مختلف کشور نداشته باشند و چگونه منابع را هزینه کنیم که صرفه جوییهای بیشتری داشته باشیم و چگونه بیمه سلامت را حمایت کنیم که مردم با سقف بستهای روبرو نشوند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه آموزش سعی ما این است نیروهایی با منابع ملی تربیت کنیم که گرهای از مشکلات ملی باز کنند، افزود: باید به دانشجویان و فارغ التحصیلان، مهارتهای کافی را آموزش دهیم و جایگاههای مناسب در نظام ارائه خدمت برای آنها تعریف کنیم و از دانشگاهها به عنوان مراکزی که حل مشکلات مردم را بر عهده دارند و تربیت نیروی مورد نیاز نظام ارائه خدمت را بر عهده گرفتهاند و نقشی که در اقتصاد ملی دارند، بتوانیم از آنها استفاده کنیم.
نمکی تاکید کرد: امیدواریم که در بهار سال آینده، پرونده الکترونیک سلامت را به عنوان یک ابزار و جاده مهم برای خدمات نظام سلامت مهیا کنیم و همکاران ما در دانشگاهها بسیج شدهاند که تا پایان خردادماه بتوانیم پرونده الکترونیک سلامت را در اکثر مناطق کشور، تکمیل کنیم.
وی با اشاره به تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز سال آینده، گفت: به مردم قول میدهیم که علیرغم فشارهای تحریم، پدیدهای تحت عنوان کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در کشور نخواهیم داشت. البته اولویت ما حمایت از دارو و تجهیزات پزشکی تولید داخلی است و اگر عزیزانی در کشور بضاعت تولید آنها را داشته باشند، اجازه واردات دارو و تجهیزات پزشکی را نمیدهیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: مطالبات شرکتهای تجهیزات پزشکی با مکانیزمهایی در حال پرداخت است و مشکلات آن در حال برطرف شدن است و حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از مطالبات این شرکتها پرداخت شده، اما بخش دیگر آن مربوط به مطالبات وزارت بهداشت از سازمان تامین اجتماعی است که قول دادهاند تا قبل از پایان سال، مقدار قابل توجهی از این مطالبات به وزارت بهداشت پرداخت شود و اولویت اول ما، پرداخت بدهیهای حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است.
بنابر اعلام وبدا، نمکی در یکصد و هشتمین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور که در سالن همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با اشاره به این که ساماندهی حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در وزارت بهداشت ضرورت داشت، گفت: اولین کاری که در وزارت بهداشت کردم در همین حوزه بود. در حوزه تجهیزات پزشکی، دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی مظلوم واقع شدند و تجهیزاتی که به آنها نیاز نداشتند را از طریق خرید متمرکز به آنها می دادیم. درست است که اگر خرید متمرکز داشته باشیم، قدرت چانه زنی بالا می رود اما تجهیزات و وسایلی که نیازی نیست نباید خریداری و در دانشگاه ها انبار شود.
وزیر بهداشت در ادمه افزود: تمایل داریم که روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی با مسئولان استان از جمله استانداران و نمایندگان مجلس تعامل داشته باشند اما رییس دانشگاه را زیرسقف کسی نخواهم برد.
نمکی تاکید کرد: نباید دانشگاه ها سیاسی شوند و اجازه نخواهیم داد واگن وزارت بهداشت و دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی به سیاست بسته شود. وزیر و رییس دانشگاه ها برای تمام آحاد ملت فارغ از هر نوع نژاد، قومیت، دین و فرقه و حتی برای زندانیان محکوم به اعدام باید کار کنند.
وزیر بهداشت خطاب به روسای دانشگاهها گفت: شما حق ندارید به جناحی سرویس ویژه بدهید و یا به منطقه ای که نماینده آن از یک حزب و یاجناح خاص است، امکانات ندهید. اگر مسئول و یا نماینده ای با هر نگاه سیاسی، امکاناتی را مطالبه کرد که مطابق با قانون و حق مردم است، حتما اجازه آن را بدهید. بنابراین باید با گفتمان، رفاقت و صمیمیت کارها را پیش ببرید.
وی با بیان اینکه سال آینده از نظر تحریم های ظالمانه، سال دشواری برای کشور خواهد بود، گفت: باید مصرف داروهای غیر ضروری را کاهش داده و به نسخه نویسی الکترونیکی اهمیت دهیم. از سوی دیگر اگر دارو یا محصولی در حوزه سلامت، تولید داخل داشته باشد اجازه واردات محصول خارجی به کشور را نخواهیم داد؛ چون در این صورت شاهد نابودی صنایع داخلی هستیم. باید به کارخانه ها، تولید کننده ها و صنعت گران داخلی کمک کنیم و آنها را در پیچ و خم اداری، گرفتار نکنیم.
وزیر بهداشت بر ورود بیشتر دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی در حوزه مواد غذایی تاکید کرد و افزود: پایش و نظارت بر فرآوردههای غذایی در سطح استانها باید تقویت شود و دانشگاههای علوم پزشکی به حوزههایی مانند سم پاشی، سلامت مواد غذایی و آلودگی هوا ورود بیشتری کنند.
نمکی از بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان یکی از محکمترین، زیباترین و قویترین اسناد بعد از انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت: در هر دانشگاه باید تیمی بر روی این بیانیه کار کنند تا از آن به عنوان سند راهبردی استفاده و راهکارهای اجرایی آن را طراحی کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت شاد کردن فضای دانشگاهها اضافه کرد: متاسفانه دانشجویان گروه علوم پزشکی را تک بعدی تربیت میکنیم، البته علت تمایل برخی دانشجویان به مهاجرت و ترک کشور، وضعیت بهتر سایر کشورها نیست، بلکه بخش زیادی از آن مربط به بی خویشتنی است؛ چون دانشجویان امروز، بزرگان کشور از جمله حافظ، سعدی و حکیم جرجانی را به خوبی نمیشناسند که این پدیده مناسبی نیست.
نمکی گفت: پزشکان قدیم را حکیم می گفتند چون حکمت، فلسفه، عرفان و موسیقی میدانستند، اما امروز انواع تخصصها و فوق تخصصها از جمله فوق تخصص انگشت تربیت میکنیم اما این افراد از فرهنگ غنی ایران شناخت چندان مناسبی ندارند که نیاز به کار فرهنگی و علمی دارد. ممکن است دانشجویان به موسیقی علاقه داشته باشند، اما زمینه برای بروز استعدادهای آنها فراهم نیست.
وی با بیان اینکه اگر دانشجویان و فارغ التحصیلان گروه علوم پزشکی به فرهنگ و اقلیم وابستگی نداشته باشند، دچار بی خویشتنی میشوند، افزود: معاونت فرهنگی فقط به فرهنگ دانشجویی پرداخته در حالیکه در تمام مجموعه حوزه سلامت نیاز به کار فرهنگی داریم. بنابراین معاونین فرهنگی در دانشگاهها باید به زدودن فضای افسردگی و شاد کردن محیط دانشگاهها و فراهم کردن زمینه برای بروز استعدادهای غیرعلمی نیز بپردازند.
وزیر بهداشت در پایان یادآور شد: در حوزه پرستاری جذب ۹۵۰۰ نیروی پرستاری که برای سال ۹۸ ضروری و لازم است، زمینهها فراهم شده و در سال ۹۹ نیز به همین مقدار نیرو نیاز است که اقدامات لازم برای آن انجام خواهد شد.