مادلین آلبرایت گفت: اگر ما بخواهیم با متحدانمان در خصوص ونزوئلا کاری انجام دهیم، آیا آنها به حرف ما اعتماد خواهند کرد یا در خصوص کره شمالی. بنابراین، این مسئله باعث تضعیف سیاست ما می‌شود.

به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه پیشین آمریکا تاکید کرد: متحدان ما پس از خروج واشنگتن از برجام به آمریکا بی‌اعتماد شده‌اند و این اتفاق منجر به تضعیف رابطه ما با سایر اعضای گروه ۱+۵ شده است.

به نقل از پایگاه اینترنتی مجلس نمایندگان آمریکا، مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان با بیان اینکه آمریکایی‌ها از واژه "چندجانبه گرایی" خوششان نمی‌آید، گفت: متحدان آمریکا پس از خروج این کشور از برجام به ما بی‌اعتماد شده‌اند. خروج از این توافق باعث تضعیف رابطه ما با سایر اعضای گروه ۵+۱ شده است، به‌ویژه اینکه آیا ما در زمینه توافق‌ها قابل اعتماد هستیم یا خیر.

مادلین آلبرایت افزود: اگر ما بخواهیم با متحدانمان در خصوص ونزوئلا کاری انجام دهیم، آیا آنها به حرف ما اعتماد خواهند کرد یا در خصوص کره شمالی. بنابراین، این مسئله باعث تضعیف سیاست ما می‌شود.

جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ۲۷ فوریه با عنوان "سیاست خارجی دولت ترامپ؛ یک ارزیابی میان - مدت" با حضور آلبرایت، استاد حوزه دیپلماسی در دانشگاه جورج تاون به ریاست الیوت انگل، نماینده دموکرات ایالت نیویورک و رئیس کمیته امور خارجی برگزار شد.

وی افزود: درخصوص برجام باید بگویم که من از آن حمایت کردم، زیرا این توافق از بسیاری جهات با جدی‌ترین جنبه رفتار ایران سر و کار داشت. چیزی که برای من عجیب است، این است که رئیس جمهور خود را درون یک جعبه قرار داده است. خروج از این توافق باعث تضعیف رابطه ما با سایر اعضای گروه ۵+۱ شده است. من به سیاست خارجی دوحزبی به شدت اعتقاد دارم.

به گزارش جماران، ایران و گروه موسوم به ۱+۵، شامل آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان در سال ۲۰۱۵ به یک توافق جامع برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های بین‌المللی وضع شده علیه تهران دست یافتند که در ابتدای سال ۲۰۱۶ به اجرا رسید اما آمریکا در ماه مه ۲۰۱۸ با خروج از این توافق، آن را نقض کرد و سپس تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند.

این در حالی است که دیگر طرف‌های توافق هسته‌ای بر ادامه پایبندی خود به آن علی‌رغم خروج آمریکا تاکید دارند. همچنین کشورهای اروپایی عضو این توافق برای ادامه تجارت با ایران یک سازوکار ویژه مالی ایجاد کرده‌اند که به این کشورها اجازه می‌دهد باوجود بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه تهران روابط تجاری خود با ایران را حفظ کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.