پیروز حناچی شهردار تهران در نخستین نشست خبری خود در این مسئولیت حاضر شد و تصریح کرد: در بحث مبارزه با فساد هیچ تعارفی نداریم و الان هم برخورد می کنیم اما به دلایل مختلف سروصدا نمی کنیم.
به گزارش جماران، در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در خانه «امیر بهادر» واقع در امیریه پایتخت افزود: اگر گزارشی برسد که صحت داشته باشد با آن برخورد می کنیم که تاکنون چندین برخورد نیز شده است.
شهردار تهران یادآور شد: ما قاضی نیستیم و پرونده های این بخش را به دستگاه قضا می سپاریم.
**واکنش به نامه حق شناس
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نامه محمد جواد حق شناس، عضو شورا به وی گفت: «وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم که در طریقت ما کافریست رنجیدن».
حناچی با بیان اینکه اعضای شورای شهر حق سوال دارند، ادامه داد: اعضای شورا همراهی دارند و هر هفته به طور مرتب جلسه داریم.
برخی رسانه ها روز گذشته نامه حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر خطاب به حناچی که طی روزهای قبل نوشته شده را خبری کردند.
در این نامه حق شناس شهردار تهران را به دلیل آنچه «تغییر و چرخش رویه فاحش نسبت به مواضع گذشته عنوان میکند، به تجدیدنظر در رای اعتماد یا فراهم کردن زمینه سقوط در بزنگاههای مدیریت شهری تهدید کرد».
**مجوز برج - باغ ها پسندیده نبود
شهردار تهران همچنین درخصوص اینکه حناچی شورای عالی شهرسازی با حناچی شهرداری تهران تغییر کرده است؟ گفت: حناچی تغییری نکرده، آن موقع در حوزه کنترل بودم و اکنون در موقعیت اجرا هستم.
وی با بیان اینکه در اداره امور شهر تهران نیز نباید حواس خودمان را به حواشی پرت کنیم، افزود: مجوز برج- باغ ها پسندیده نبود و مشاهده سوابق نیز نشان می دهد سال ۸۲ در این خصوص نامه نوشتم و آن را رد کردم.
حناچی تاکید کرد:اما وقتی عده ای زندگی خود را با آن گره می زنند «کات» کردن آن مشکل است.
به گفته حناچی هر چه شورای شهر در این زمینه تصویب کند آن را دنبال می کنیم.
**دریافت هزینه از شهروندان
وی در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص دریافت هزینه بیشتر از کسانی که استفاده بیشتری از مواهب شهر دارند اظهارداشت:جهت گیری عمومی شهرداری تهران این است که هر کس بیشتر از مواهب شهر استفاده می کنند باید هزینه آن را بپردازند.
حناچی افزود: برای مثال بسیاری از رستوران ها علاوه بر تاثیرگذاری در خیابان های شهر و فضای بیرونی، تولید زباله زیادی دارند که شهرداری از اینها نخواهد گذشت.
وی ادامه داد: باری که این واحدها روی شهر می گذارند با یکواحد مسکونی یکسان نخواهد بود.
شهردار تهران گفت: اما در به دلیل استفاده عده زیادی از مردم یارانه زیادی می پردازیم و شاید یکی از دلایلی که بخش خصوصی در حوزه مترو سرمایه گذاری نمی کند همین امر است.
**روزانه 30 میلیارد درآمد نیاز داریم
وی همچنین با اشاره به مشکلات تامین منابع مالی گفت: به طور متوسط باید روزانه 25 تا 30میلیارد تومان برای هزینه های جاری درآمد کسب کنیم و هر عامل مخلی در اداره امور شهر وقفه ایجاد می کند.
حناچی افزود: در این دوره از مدیریت شهری با چالش جدی تامین منابع مالی در شرایط اقتصادی حاضر مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران دستگاه درآمد-هزینه ای است خاطرنشان کرد: البته از محل مالیات بر ارزش افزوده از دولت کمک هایی دریافت می کنیم.
حناچی اضافه کرد: همچنین بخشی از درآمدها نیز مربوط به طلب های شهرداری تهران است.
وی با اشاره به اینکه ترافیک و آلودگی دو موضوع مهم شهر است اظهارداشت: بیشترین فشار به شهرداری تهران در حوزه حمل و نقل و ترافیک است.
حناچی افزود: به همین منظور بهره برداری خطوط 6 و 7 مترو اصلی ترین هدف ما در این حوزه به شمار می رود.
**افتتاح خط 6 تا پایان سال
شهردار تهران از افتتاح خط شش تا پایان امسال و اوایل سال آینده خبر داد و گفت: همچنین خط 7 از مهدیه تا میدان صنعت نیز تا اوایل سال آینده افتتاح خواهد شد.
حناچی با بیان اینکه خط 7 مترو قبلا افتتاح شده بود تاکید کرد: این خط به علت مسائل ایمنی متوقف بود و برای آن از طریق اوراق مشارکت 700 میلیارد تومان تسهیلات گرفته بودیم که وصول شد.
وی افزود: برای راه اندازی خط 6 معادل 2 هزار میلیارد تومان منابع مالی و هزار میلیارد تومان هم برای سایر مسائل این خط تسهیلات دریافت کرده ایم که بزودی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
شهردار تهران ادامه داد: خطوط 6 و 7 مترو به علت مهندسی از قابلیت هایی برخوردار است که اگر جهت گیری شهری تهران به گونه ای باشد که از مترو بدون راننده استفاده کند این قابلیت امکان پذیر است.
وی تاکید کرد: حدود 70 درصد واگن های موردنیاز این خطوط خریداری، 85 درصد کار ترخیص آنها نیز انجام شده و بقیه به علت بدهی های ارزش افزوده مانده است.
حناچی با اشاره به اینکه در شهرداری و شورای شهر در حوزه حمل و نقل هدف مشترک داریم گفت: اینک کمتر از دو میلیون سفر از طریق مترو انجام می شود که هدفگذاری ما هفت میلیون سفر است.
وی بیان کرد: تهیه 2 هزار واگن در دستور کار است تا بتوانیم زمان حرکت قطارها را کاهش دهیم.
حناچی گفت: برای خط 7 مترو نیز 370 واگن از طریق فایناس در نظر گرفته شده است تا تامین شود.
**کاهش آلودگی هوا
شهردارتهران در ادامه با اشاره به کاهش آلودگی وضعیت هوای تهران گفت: در حوزه حمل و نقل و ترافیک که ارتباط مستقیمی با آلودگی دارد امسال نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری داشته ایم.
وی افزود: امسال روزهای پاک از سه روز به 13 روز، روزهای سالم از 60 روز به 92 روز افزایش و روزهای ناسالم نیز از 66 به 29 روز کاهش یافته است.
حناچی خاطرنشان کرد: امسال نزولات جوی فراوان داشتیم اما نمی توان گفت تمامی موضوع آلودگیهوا نیز به نزولات جوی مرتبط است.
وی تصریح کرد: همچنین با مقایسه ساعت های اوج(پیک) ترافیک نیز این تفاوت مشهود است و به نظر می رسد تلاش دست اندرکاران حوزه حمل و نقل، راهور، توسعه ایستگاه های معاینه فنی و اجرای طرح ترافیک جدید در این زمینه موثر بوده است.
شهردار تهران با اشاره به افتتاح سه مرکز معاینه فنی خودروهای سبک، بهره برداری ۲۲ کیلومتر باقیمانده از خط ۶ مترو، و نیز ۱۳.۵ کیلومتر از ایستگاه های باقیمانده خط ۷ و تلاش در کاهش سرفاصله حرکت قطارهای مترو تا یک دقیقه را از جمله برنامه های در دستور کار شهرداری تهران ذکر کرد.
وی افزود: نداشتن پایانه پارکینگ قطارها یکی از مشکلاتی است که باید برای حل آن اقدام کرد؛ علاوه بر آن فعال کردن و توسعه مجتمع های ایستگاهی از موضوعاتی است که باید دنبال شود.
حناچی ادامه داد: خرید و نصب ۷۰۰ دستگاه فیلتر جاذبه دوده برای اتوبوس ها، نوسازی ۱۰ هزار تاکسی فرسوده و خرید و نصب هزار سامانه هوشمند ثبت تخلفات از برنامه های دیگرحوزه حمل و نقل است.
وی به اقدامات حوزه شهرسازی و معماری نیز اشاره و بیان کرد: بازنگری اسناد موضعی مناطق کن و فرحزاد و ارسال آن به شورای عالی شهرسازی و معماری، تایید و تصویب کلیات طرح تفصیلی منطقه ۲۲ تهران، تهیه برنامه ساماندهی پهنه های حفاظت ویژه برای مناطق ۱، ۲، ۵، ۲۰ و ۲۲ در کمیسیون ماده ۵، تهیه و ابلاغ دستورالعمل مصالح استاندارد، رسیدگی به تخلفات مهندسان ناظر و برگزاری همایش مربوط به افزایش کیفیت نما از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.
شهردار تهران همچنین آغاز عملیات اجرایی پروژه های پایلوت(نمونه) مناسب سازی فضاهای شهری برای ۳۵ درصد شهروندان، آزادسازی ۶.۴ هکتار از زمین های واقع در حریم و نیز ارتقا و هوشمندسازی فرآیند صدور پروانه ساخت را از جمله سایر اقدامات حوزه شهرسازی و معماری برشمرد.
**مشکلات اطفا در ساختمان های نامتعارف
حناچی همچنین به اقدامات انجام شده در حوزه خدمات شهری اشاره و خاطرنشان کرد: بعد از حادثه پلاسکو که نشان داد در اطفای حریق ساختمان های نامتعارف مشکل داریم اقداماتی از جمله خرید ۱۵ دستگاه نردبان هیدرولیکی انجام که سه نردبان تاکنون ترخیص شده و ۶ مورد نیز تا هفته آینده ترخیص می شود.
حناچی افزود: تامین ۶ نردبان نیز در انتظار پرداخت مالیات است.
به گفته وی توسعه ایستگاههای آتش نشانی و جذب ۲۰۰ آتش نشانی از دیگر اقدامات این حوزه است.
**محصولات میوه و تره بار ارزان تر از بازار
شهردار تهران همچنین گفت: به طور متوسط اقلامی که در میادین میوه و تره بار عرضه می شود ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزان تر از بازار بیرون است که تلاش می شود باوجود نداشتن وظیفه مستقیم در تامین کالا این مسیر ادامه یابد.
**افتتاح 12 بوستان تا پایان امسال
وی یادآور شد: ۱۲ بوستان تا پایان سال جاری با مساحت ۱۱ هکتار به بهره برداری می رسد و تلاش می کنیم از آبیاری تحت فشار در آنها استفاده شود.
حناچی تهیه شناسنامه درختان، جلوگیری از تخریب باغات و تلاش برای تثبیت این باغات برای شهر را از دیگر اقدامات حوزه خدمات شهری برشمرد.
وی با اشاره به بازآفرینی 2 باغ در هفته گذشته تاکید کرد: این کار ادامه خواهد داشت و در مناطق ۷ و ۸ نیز چند باغ تثبیت شده است.
**مناسب سازی معابر
وی در خصوص مناسب سازی معابر شهر و محیط شهری برای معلولان نیز اظهارداشت: البته امروز معلول فقط کسی نیست که از عارضه جسمی رنج می برد بلکه هرکس که نتواند در عرصه اجتماعی حضور پیدا کند معلول است اما وظیفه داریم معابر را برای همه اقشار مناسب سازی کنیم.
وی با بیان اینکه این امر جزو دستور کار ماست و یک فرایند تعریف می شود گفت: تمام تلاش ما این است که این اتفاق بیافتد؛ در پیاده روها اتفاقاتی افتاده که دنبال می شود.
شهردار تهران اضافه کرد: موضوع مناسب سازی نگاهی است که در حوزه خدمات شهری، فضای سبز و شهرداران مناطق دنبال می شود.
به گزارش ایرنا نشست خبری شهردار تهران توسط حدود 100 رسانه داخلی و خارجی پوشش داده می شود.
ادامه دارد....