رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا مدعی شد اختلاف نظر میان واشنگتن و کشورهای اروپایی درباره ایران در تاکتیک و روش است.
به گزارش جماران؛ نماینده آمریکا در امور ایران با اعتراف به اختلاف نظر واشنگتن با اروپا درباره ایران گفت که کشورش به این دلیل از برجام خارج شده که بتواند فشارهایش علیه تهران را افزایش دهد.
برایان هوک رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه این کشور در گفت و گوی اختصاصی با روزنامه الشرق الاوسط به اختلاف میان واشنگتن و اروپایی ها درباره ایران اعتراف کرد.
وی مدعی شد اختلاف نظر میان واشنگتن و کشورهای اروپایی درباره ایران در تاکتیک و روش است.
هوک درباره کنفرانس ضدایرانی ورشو که در روزهای 24 و 25 بهمن ماه در پایتخت لهستان برگزار شد، گفت: در ورشو شاهد بودیم که 70 کشور از همه جای جهان برای مذاکره در خصوص چالش های خاورمیانه و در رأس آنها ایران گرد هم آمده اند.
وی در خصوص سخنرانی مایک پنس معاون اول رئیس جمهوری آمریکا و تفاوت اساسی اروپا و آمریکا در تعامل با ایران افزود: مطمئنا در خصوص توافق هسته ای با اروپایی ها اختلاف نظر داریم و به این توافق رسیدیم که به توافق نرسیم.
نماینده آمریکا در امور ایران همچنین اذعان کرد تصمیم به خروج از برجام به این دلیل از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور اتخاذ شد تا با خروج از آن آزادی عمل بیشتری در فشار آوردن به ایران پیدا کنند.
وی افزود: در این راستا فشارهای زیادی در خصوص تمام موضوعاتی وارد خواهیم کرد که منبع اصلی آنها ایران است، همچون توسعۀ موشکی، تروریسم، تأمین مالی تروریسم، امنیت سایبری.
هوک درباره اظهارات مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا برای مقابله با جنبش مردم یمن، فلسطین و همچنین حزب الله لبنان عنوان کرد: بارها دربارۀ حماس و ایران صحبت کردم. ایران سالانه 100 میلیون دلار به حماس و گروهک جهاد اسلامی می پردازد.
هوک تصریح کرد: ایران سالانه 700 میلیون دلار به حزب الله میدهد. از سال 2013 ایران 16 میلیارد دلار برای تأمین مالی عملیاتی که در سوریه، عراق و یمن انجام می دهد، صرف کرد. اینها باعث عدم ثبات امنیت خاورمیانه می شود.
رئیس گروه اقدام علیه ایران در حالی اعلام کرد که ایران هم اکنون روزانه 1.3 میلیون بشکه صادرات نفت دارد، که واشنگتن پیشتر سیاست خود را به صفر رساندن صادرات نفتی تهران اعلام کرده بود اما در نهایت مجبور به اعطای معافیت به 8 کشور واردکننده نفت از ایران شد.
هوک همچنین درباره نتایج کنفرانس ورشو که به اذعان بیشتر کارشناسان هیچ نتیجه ای برای واشنگتن نداشت، گفت: شاهد وحدت بیشتر بودیم. کشورهای عربی و رژیم اسرائیل در برآورد تهدیدها اشتراک نظر دارند. اگر دقت کنید، می بینید که در بسیاری از تهدیدات اصلی که متوجه کشورهای عربی است و چالشهایی که اسرائیل با آنها روبرو است، اشتراکی در منبع تهدید وجود دارد.