گزارشگران سازمان ملل امروز گزارش 444 صفحه ای جدیدی از مستندات کشتار و شکنجه مسلمانان روهینگیایی را توسط نظامیان میانماری امروز کرده و خواستار محاکمه عاملان کشتار و نسل کشی در میانمار شدند.

به گزارش جماران؛ دیوان کیفری بین المللی پرونده ای مقدماتی برای بررسی جنایت های دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا و آواره کردن آنان گشود.

به نقل از خبرگزاری رویترز، دادستان دیوان کیفری بین المللی تحقیقات مقدماتی پیرامون جنایت های دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا را آغاز کرد.

فاتو بنسوده دادستان این دادگاه بین المللی گفت که تحقیقات مقدماتی را برای بررسی این موضوع که آیا اخراج مسلمانان روهینگیا از میانمار به بنگلادش می تواند جزو «جنایات جنگی» یا «جنایات علیه بشریت» دسته بندی شود یا خیر، آغاز کرده است.

گزارشگران سازمان ملل امروز گزارش 444 صفحه ای جدیدی از مستندات کشتار و شکنجه مسلمانان روهینگیایی را توسط نظامیان میانماری امروز کرده و خواستار محاکمه عاملان کشتار و نسل کشی در میانمار شدند.

پیشتر یک کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل متحد به این نتیجه رسید که ارتش میانمار سال گذشته در اقدامی سازمان‌یافته و با هدف

«نسل‌کشی» دست به کشتار و تجاوز جمعی علیه اقلیت روهینگیا زده بود.

این کمیته نتیجه‌گیری کرده بود که فرمانده ارتش میانمار و پنج درجه‌دار ارشد این کشور باید تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند.

در پی این تحقیقات، دیوان بین‌المللی کیفری اعلام کرد که که با وجود عدم عضویت میانمار در این دیوان، بررسی و صدور حکم در این زمینه جزء وظایف و صلاحیت این دیوان است چرا که بنگلادش در این دادگاه بین المللی عضویت دارد.

با این وجود، دولت میانمار اعلام کرد که حکم اخیر دیوان بین‌المللی کیفری برای ورود به پرونده وقایع این کشور و پیگرد احتمالی عاملان جنایت علیه مسلمانان روهینگیا را نمی‌پذیرد.

دیوان بین الملللی کیری نخستین دادگاه دائمی بین المللی برای رسیدگی به جرایم نسل کشی، جنایات علیه بشریت، جنایت جنگی و جنایت تجاوز است که مقر آن در لاهه، هلند قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.