ماجرای یکی از بورسیه‌های اخراجی و حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر لزوم جذب او در دانشگاه تربیت مدرس حاشیه‌هایی را به دنبال داشته است.

به گزارش جماران: مهدی سجادی، مدیر گروه علوم تربیتی دانشگاه تربیت مدرس روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه ایرنا گفت: در هیچ یک از مراحل صدور و دوران این بورسیه اتمام آن و جذب در گروه علمی این دانشگاه، هیچ استعلامی صورت نگرفته است و در این 4 الی 5 سال هیچ گزارشی به گروه علمی این دانشگاه داده نشده است. 
یادآور می شود : چندی پیش حسن مسلمی نائینی، معاون سازمان امور دانشجویان و مدیرکل بورس خارج در دولت احمدی‌نژاد گفته بود، این دانشجو از روند تحصیل خود گزارش ‌داده است. این در حالیست که مهدی سجادی در همین رابطه می‌گوید: ما حتی نیم صفحه گزارش هم از او نداریم و انگار تعمدی بوده تا گروه مورد توجه قرار نگیرد. به نظرم اظهار نظرهای آقای مسلمی بر مبنای داده‌های غلط است. 
مدیر گروه علوم تربیتی تربیت مدرس یادآور شد: نگاه ما دانشگاهی و مبتنی بر اصول حاکم بر گروه‌های علمی است. رویکرد ما به هیچ وجه سیاسی و شخصی نیست. عمده اعضا این گروه انقلابی و رزمنده هستند و مطلقا نگرش سیاسی به این مساله ندارند و حرف آنها این است که این فرد مسیری را طی کرده که مورد قبول ما نیست. 
جواد حاتمی، مدرس دانشگاه تربیت مدرس نیز در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا از صدور حکم دیوان عدالت مبنی بر الزام این دانشگاه برای پذیرفتن عضویت یکی از دانشجویان بورسیه در دولت قبل، به عنوان عضو هیأت علمی این دانشگاه خبر داد.
وی در همین خصوص تاکید کرد، با وجود صدور حکم اما گروه علمی دانشکده علوم تربیتی صلاحیت علمی وی را نپذیرفته است. 
حاتمی گفت: هفته گذشته قاضی پرونده، شخصا به دانشگاه تربیت مدرس آمده تا از اتاق و محل کار وی بازدید داشته باشد. این خبر توسط سجادی مدیر گروه علوم تربیتی نیز تایید شد. 
روز دوشنبه هفته گذشته وزیر علوم در حاشیه نشست روسای دانشکاه ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری درباره ورود دیوان عدالت اداری درباره بحث صلاحیت هیات‌های علمی ورود پیدا نکند. 
وی افزود: روند تایید صلاحیت های علمی یک بررسی تخصصی است و نباید دیوان عدالت اداری به آن ورود کند. 
غلامی تصریح کرد: این در واقع یک بررسی علمی و تخصصی است که امیدواریم دیوان عدالت اداری در مواردی که مرتبط به بحث صلاحیت های علمی است؛ ورود پیدا نکند. امیدوارم این کار دیگر صورت نگیرد و بگذاریم هیات های جذب که به صورت مستقل زیر مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفته اند؛ آن را بر عهده بگیرند. 
حاتمی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس درباره حکم اخیر دیوان عدالت درباره الزام دانشگاه به پذیرش این دانشجوی بورسیه گفت: آنطور که شواهد نشان می‌دهد وی حتی موفق نشده تا تحصیلات دوران بورسیه خود را به پایان برساند و در نهایت از دانشگاه میزبان در کشور هلند اخراج علمی شده است و علیرغم آنکه از دولت وقت، یک ترم بورسیه اضافه می‌گیرد تا در این مدت مدرک زبان انگلیسی بگیرد اما در نهایت موفق به کسب حدنصاب نمره زبان آن دانشگاه نمی‌شود. 
وی یادآور شد: هزینه تحصیل و بورسیه این فرد، حدود 130 هزار یورو بوده و با وجود اینکه بورسیه وی به دلیل اخراج بی‌ثمر می‌شود، پس از بازگشت به ایران، با طرح این موضوع که اخراجش به دلایل سیاسی بوده است، برای او جلسه دفاع از رساله دکتری برگزار شده است. 
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در خصوص علت مخالفت گروه برای عضویت این بورسیه در هیات علمی گروه، توضیح داد: وی نه در دوره کارشناسی و نه کارشناسی ارشد تحصیلاتی درباره رشته تخصصی‌ که در آن پذیرش شده است را ندارد و حتی موضوع رساله‌ او هم در این باره نیست. دوره دکتری نامبرده هم صرفا پژوهشی بوده و درسی را درباره تکنولوژی آموزشی نگذارنده‌‌اند و در جلسه‌ مصاحبه خود حتی نتوانست به سوالات مبانی این رشته پاسخ دهد. 
سجادی از همکاری با این دانشجو و تدارک تمهیداتی فراتر از پروتکل‌های دانشگاهی خبر داد و گفت: علیرغم رعایت نشدن پروتکل‌های عضویت هیات علمی توسط این دانشجوی بورسیه اخراجی ، بازهم تصمیم بر آن شد با تشکیل کارگروهی از وی مصاحبه علمی به عمل آید. اما نتایج مصاحبه بسیار دلسرد کننده بود و نمره پایینی بدست آوردند و حتی این سازو کار هم نتوانست منجر به جذب شود. 
مدیر گروه علوم تربیتی تربیت مدرس در ادامه گفت: در نتیجه نمرات ضعیف مصاحبه، این دانشگاه با ارسال نامه‌ای به وزارت علوم، اعلام کرد که به خدمات علمی این فرد نیازی ندارد.
سجادی افزود: چنانچه فرد مورد نظر با این رویه غلط وارد دانشگاه شود، قطعا استعفا خواهم داد 
وی این نکته را نیز گفت : به احتمال زیاد سایر اعضا یا استعفا داده و یا انصراف خود را از عضویت در گروه علوم تربیتی اعلام خواهند کرد و برخی ممکن است به سایر دانشگاه ها منتقل شوند.
حاتمی نیز در پایان افزود: کاری که ما در این زمان می‌توانیم انجام دهیم این است که در حد توانمان از حریم دانشگاه دفاع کنیم. اعتقاد من این است که اگر به این فرد درسی داده شود، عملا اعتبار علمی گروه خدشه‌دار شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.