دکتر راضی ناصری فر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در گرمازدگی بدن قادر به دفع حرارت اضافی بدن نیست و وجود دمای زیاد اعضای اصلی بدن را تخریب می کند.
وی افزود: همین حالت زمانی که فرد در معرض هوای گرم به مدت چندین ساعت متوالی قرار بگیرد نیز می تواند آسیب زا و مخرب باشد.
ناصری فر خشکی و داغی پوست، عدم تعریق، قرمز یا کبودی و یا رنگ پریدگی پوست، تنفس های کوتاه و سریع، ضربان ضعیف اما سریع نبض، افزایش دمای بدن به بیش از 40 درجه سانتیگراد، سردرد، گرفتگی عضلات و گرفتگی مردمک چشم از جمله علائم جسمانی گرمازدگی است.
وی در مورد علائم روحی و روانی گرمازدگی نیز اظهار کرد: هزیان گفتن یا بیان جملات و کلمات بی ربط و فاقد معنا و مفهوم خاص، گیجی، رفتارهای پرخاشگرانه، آشفتگی های روحی و هیجان کاذب، توهم، بی حالی، رخوت و بی حسیئ و کسلی، تشنج از جمله این علائم است.
وی گفت: اگر فردی دارای علائمی چون ضعف و خستگی، کشیدگی و گرفتگی عضلات همراه با درد، استراغ و تهوع، چسبناکی و پریده رنگی پوست، سرگیجه، ضعف و غش، ادرار زرد تیره یا نارنجی، سردرد و اسهال باشد، بیانگری گرمازدگی شخص است.
ناصری فر در مورد گروه های حساس و مستعد گرما زدگی نیز یادآور شد: هرچند همه گروه ها در معرض آسیب هستند اما کودکان، سالمندان، زنان باردار، معلولان و بیماران خاص از جمله گروه های حساس در معرض خطر گرمازدگی هستند.
وی به شهروندان توصیه کرد: برای جلوگیری از ابتلا به گرمازدگی مواردی چون نوشیدن آب خنک به طور مکرر قبل از احساس تشنگی، محدود کردن تردد یا فعالیت شدید بدنی درمحیط های گرم، نوشیدن مایعات خنک همچون خاکشیر، تخم شربتی و آب لیمو را رعایت کنند.
پوشیدن لباس های نخی گشاد آستین دار با رنگ های روشن، استفاده از کلاه لبه دار در فضای آزاد، استفاده از کرم های ضد آفتاب با درجه 30spf یا بیشتر، استفاده از عینک آفتابی مناسب از دیگر توصیه های ناصری فر به شهروندان برای جلوگیری از گرمازدگی است.
وی اجتناب از خرید مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد به علت احتمال افتاب زدگی خوراکی ها، خودداری از نگه داشتن کودکان در خودروها به مدت طولانی و مصرف میوه و سبزی تازه به جای غذاهای دیرهضم چرب را از دیگر مواردی بیان کرد که شهروندان برای حفظ سلامت خود در برابر گرما باید رعایت کنند.
به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر موج گرما موجب افزایش دمای هوای استان ایلام در نقاط مختلف شده است به گونه ای که در مناطق گرمسیر دمای هوا به 50 تا 51 و در نقاط سرسیر و معتدل به 39 تا 41 درجه سانتیگراد رسیده است.
7172/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.