دبیر همایش نکوداشت محمد عبداللهی روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: عبداللهی از سرمایه‌ های نمادین ایلام و ایران به شمار می‌رود و حضور پرشور مردم در این همایش، بیانگر قدرشناسی مردم استان ایلام از بزرگانی است که نام ایلام را در سراسر کشور بلند آوازه کرده‌اند.
بهروز سپیدنامه در خصوص جایگاه عبداللهی در جامعه شناسی ایران، یادآور شد: مهمترین ویژگی ایشان اتحاد بین نظر و عمل بود و توانست گونه ‌ای خاص از جامعه ‌شناسی کاربردی ارائه دهد که در آن مفاهیم نظری در یافته ‌های تجربی تجلی کرده و مورد استفاده نهادها و مراجع قرار گیرد.
وی افزود: وی پژوهشگری است که توانست چند بار بعنوان پژوهشگر برتر کشور برگزیده شود و علاوه بر این تسلط بی‌نظیر وی بر نظریه‌های جامعه‌شناسی باعث شد تا در بین همتایان خود به عنوان سرآمد مطرح شود.
دبیر همایش نکوداشت محمد عبداللهی گفت: ایده تجلیل از مقام علمی این استاد شهیر جامعه‌شناسی، نخستین بار در انجمن مفاخر و آثار فرهنگی ایلام مطرح شد و پس از آن با پیگیری رئیس دانشگاه ایلام، دفتر انجمن جامعه شناسی ایران در دانشگاه ایلام، مامور برگزاری این همایش شد.
سپیدنامه اظهار کرد: بر این اساس با برگزاری جلسات متعددی در حوزه‌های مختلف دانشگاه ایلام و نشست‌هایی با معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، تحصیل کردگان علوم اجتماعی و همسر و فرزند آن مرحوم در دفتر رئیس دانشگاه ایلام، مقدمات برگزاری همایش فراهم شد.
وی تدوین یادنامه‌ این جامعه‌شناس فقید با همکاری دفتر جامعه شناسی ایلام و معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی را از مهمترین و اساسی ترین اقدامات دبیرخانه همایش عنوان و اظهار کرد: در این یادنامه میراث فکری و عملی آقای عبدالهی و خاطرات همکاران و دانشجویان وی منعکس شده است.
سپیدنامه افزود: برای تهیه این یادنامه با شخصیت‌های مختلفی در داخل و خارج استان مصاحبه شده و بسیاری از دست نوشته‌های اساتید بزرگ جامعه شناسی از جمله دکتر غلامعباس توسلی، محمد امین قانعی‌راد، باقر ساروخانی، سید حسین سراج‌زاده و ناصر فکوهی در خصوص محمد عبداللهی تهیه و در یادنامه منعکس شده است.
سپیدنامه با بیان اینکه این همایش یکشنبه 23 اردیبهشت جاری برگزار می شود، اظهار کرد: غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، سلیمانی دشتکی استاندار ایلام، علی‌اکبری رئیس دانشگاه ایلام، سید حسین سراج‌زاده رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران، فرهنگ ارشاد عضو هیأت علمی دانشگاه چمران و استاد کاوه تیموری سردبیر فصل‌نامه رُشد سخنرانان این همایش هستند و یکی از بستگان و یکی از شاگردان آن مرحوم نیز خاطراتی را از وی بازگو خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، محمد عبداللهی در اول شهریور ۱۳۲۳ در ایلام به دنیا آمد.
وی درسال 1349 لیسانس خود را در رشته علوم اجتماعی از دانشگاه تهران اخذ کرد و سه سال بعد موفق به دریافت کارشناسی ارشد جامعه شناسی از همین دانشگاه شد.
دکتر عبداللهی در سال 1357 از دانشگاه میشیگان آمریکا دکترای جامعه شناسی گرفت.
وی از سال 1378 تا 1382 رئیس انجمن جامعه شناسی ایران بود و علاوه بر آن عضو شورای پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی (1362- 1382)، عضو شورای عالی برنامه ریزی علوم انسانی وزارت علوم، عضو شورای عالی ترویج کشاورزی وزارت کشاورزی، عضو کمیته تحصیلات تکمیلی گروه علوم اجتماعی پیام نور (1381- 1383)، مدیر گروه جامه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی ( برای سه دوره 6 ساله) بود.
عبداللهی علاوه بر آن عضو هیئت تحریریه فصلنامه علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و مجله تحلیل اجتماعی دانشگاه ادبیات علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی نیز بود.
وی در مقطع لیسانس و فوق لیسانس دانشگاه علامه طباطبایی تدریس می‌کرد و استاد راهنمای 140 پایان‌نامه فوق لیسانس و دکترا بود.
عبداللهی در طول حیات خود 35 تحقیق علمی انجام داد و 8 کتاب چاپ شده به علاوه 12 کتاب در دست چاپ از جمله فعالیت‌های تالیفی این استاد جامعه شناسی است.
از محمد عبداللهی 52 مقاله علمی در مجلات معتبر ایرانی و خارجی به چاپ رسیده است، همچنین در طول حیات علمی خود موفق به دریافت سه جایزه شد که عبارتند از ؛ استاد نمونه دانشگاه علامه طباطبایی، پژوهشگر نمونه سال در سطح کشور در سال 1375 و پژوهشگر برتر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در سال 1387.
محمد عبداللهی شامگاه جمعه 3 دی ماه 1389 درگذشت.
6032/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.