خیرالله خادمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هم اکنون عملیات احداث هفت هزار و 800 کیلومتر بزرگراه در کشور در حال اجراست.
وی افزود: 18 هزار میلیارد ریال برای تکمیل بخشی از این بزرگراه ها در سال جاری تخصیص یافته که پیش بینی می شود 980 کیلومتر از این جاده های ارتباطی به بزرگراه تبدیل شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: اعتبار تخصیص یافته حدود 28 درصد کاهش را نشان می دهد که امیدواریم از طریق سایر منابع همچون اسناد خزانه اسلامی و تخصیص قیر یارانه ای اجرای این پروژه ها را شتاب ببخشیم.
خادمی تاکید کرد: سالانه بطور متوسط بالغ بر یک هزار تا یک هزار و 500 کیلومتر بزرگراه در کشور بهره برداری می شود.

** طول آزادراه های کشور 237 کیلومتر اضافه می شود
وی همچنین از در دست احداث بودن یک هزار و 170 کیلومتر آزادراه در کشور خبر داد و اضافه کرد: این مقدار معادل 50 درصد آزادراه های موجود است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با مطلوب ارزیابی کردن عملیات اجرایی آزادراه های کشور افزود: امیدواریم امسال بتوانیم 237 کیلومتر از این آزادراه ها را بهره برداری کنیم.
خادمی گفت: بیشترین حجم این آزادراه ها در استان های لرستان، مرکزی، اصفهان - شیراز، تبریز - ارومیه، تبریز - مرند، کنار گذر جنوبی تهران، آزادراه شمال، حرم تا حرم، آزادراه قم و گرمسار - سمنان هستند.

** سه هزار و 410 کیلومتر راه آهن در مراحل اجرایی قرار دارد
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: برای سال جاری 309 کیلومتر برنامه ریل گذاری خطوط راه آهن را در دستور کار داریم ولی با تلاش های صورت گرفته حدود 600 کیلومتر از شبکه راه آهن را افتتاح خواهیم کرد چراکه بخش هایی از این ریل گذاری ها سال های گذشته انجام شده است.
خادمی با اشاره به 500 کیلومتر ریل گذاری جدید در سال گذشته گفت: این مقدار 2 برابر بیشترین سالی بوده که ریل گذاری در کشور انجام گرفته است.

** امسال سه مرکز استان به شبکه ریلی وصل می شوند
وی افزود: امسال سه مرکز استان شامل گیلان، آذربایجان غربی و شرقی با توجه به تعهد سال گذشته از یک مسیر جدید به شبکه ریلی اتصال پیدا می کنند.

** قیر یارانه ای بر اساس اولویت پروژه ها تخصیص می یابد
وی در خصوص تخصیص قیر یارانه ای به پروژه ها و توقف آن در پایان سال گذشته گفت: این مسیر از ابتدای سال جاری دوباره بازگشایی شده و سال گذشته نیز قیر مناسبی بصورت یارانه ای برای پروژه های مختلف روستایی، بزرگراه ها و آزادراه ها تامین شد و امسال بر اساس اولویت پروژه های آماده آسفالت قیر واگذار می شود.

** حوزه راهسازی کشور از واردات خدمات فنی و مهندسی بی نیاز است
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص توجه به شعار سال در حوزه کاری خود گفت: با ارتقا سطح مهندسی کشور و بویژه در بحث توسعه و احداث راه ها و راه آهن تمامی عملیات راهسازی، احداث مسیرهای ریلی و آزادراه ها از حوزه طراحی تا اجرا توسط متخصصان ، پیمانکاران و مجریان داخلی انجام می شود.
خادمی ابراز امیدواری کرد: امسال با برنامه ریزی انجام شده همه امکانات و منابع مورد نیاز احداث مسیرهای ریلی و پل ها از منابع داخلی تامین و به این ترتیب در بخش توسعه شبکه راه ها و خطوط ریلی از ظرفیت بومی به بهترین شکل ممکن بهره برداری کنیم.
وی گفت: با توجه به شعار سال استفاده از تجهیزات و کالاهای کارخانجات داخل در اولویت قرار دارد تا از این طریق بتوانیم زمینه اشتغال تعداد بیشتری از جوانان را فراهم آوریم.
7175/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.