به گزارش ایرنا، کمبود بارش های پاییزی و نزولات جوی در سال زراعی پیش رو ( 96 - 95) استان ایلام را در ردیف کم بارش ترین استان های کشور قرار داده است، این استان در حالی فصل پاییز را پشت سرنهاده که بیشتر ایام پاییز به علت کاهش باران دچار خشکسالی بود، هر چند در مقایسه مدت مشابه با سال گذشته پاییز امسال از وضعیت بارشی بهتری برخوردار بود.
هرچند پاییز امسال چندین دوره بارش باران رخ داد اما میزان بارش های پاییزی نسبت به میانیگن بلندمدت 50 درصد کاهش یافته است.
در ابتدای سال زراعی جاری بیشترین بارش در شهرستان ایوان با 95 میلیمتر ثبت شده که نسبت به پارسال 25 درصد افزایش و در مقایسه با بلند مدت 45 درصد کاهش یافته است.
در این بازه زمانی کمترین بارش ها نیز در شهرستان مهران با 21 میلیمتر بوده که نسبت به بارش های پارسال 100 درصد افزایش و در مقایسه با بلندمدت 70 درصد کاهش داشته است.
در مجموع پاییز امسال میزان بارندگی در این استان 87 میلیمتر بوده که در مقایسه با سال گذشته 321 درصد افزایش و در قیاس با بلندمدت 42 درصد کاهش داشته است.

** پیش بینی بارش های مطلوب زمستان در ایلام

مدیرکل هواشناسی ایلام گفت: بررسی خروجی مدل‌های هواشناسی بیانگر ریزش‌های جوی مناسب در فصل زمستان است و از اواسط دی ماه باید منتظر بارش‌های مطلوب جوی باشیم.
یوسف شیخ الملوکی افزود: بر اساس نقشه های ماهواره ای بارندگی های فصل زمستان استان ایلام بین 90 تا 110 درصد خواهد بود.
وی یادآور شد: هرچند دامنه پراکنش این بارندگی ها در کل استان خواهد بود اما مقدار و سطح بارش ها مشخص نیست.
وی تاکید کرد: پاییز امسال نیز نسبت به سال گذشته بارش ها از وضعیت مطلوب تری برخودار بود هرچند در مقایسه با آمار میانگین بلند مدت کاهش قابل ملاحظه ای وجود دارد.

** ضرورت برنامه ‌ریزی برای مدیریت صحیح منابع آبی استان

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای ایلام در خصوص وضعیت منابع آبی سدهای استان گفت: با توجه کاهش نزولات و کاهش روان آب به سدهای استان، این شرکت موظف است مدیریت دقیق تر را در خصوص مصرف منابع آبی استان در دستور کار خود قرار دهد.
احسان یارمحمدی با اشاره به وضعیت آب ذخیره شده در پشت سدهای این استان افزود: آب ذخیره شده در پشت سدهای سه گانه استان (چم گردلان، کنگیر و دویرج) اکنون در حد نسبتا متعادلی است، ولی این موضوع را باید در نظر گرفت ذخیره آبی پشت سدهای استان متعلق به بارش های سال زراعی جاری نیست و بخش قابل توجه آن مربوط به سال های زراعی گذشته است که بارش های مطلوبی داشتیم.
وی حجم کنونی آب سدهای استان را 204 میلیون متر مکعب بیان کرد و یادآور شد: از ابتدای سال آبی جاری(مهرماه تاکنون) بیش از 17 میلیون و 831 هزار متر مکعب آب وارد سدهای استان (کنگیر ایوان سه میلیون، چم گردلان ایلام سه میلیون و 831 هزار مترمکعب و دویرج دهلران 11 میلیون متر مکعب) شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای ایلام تاکید کرد: هم اکنون حجم آب سد ایلام 48/62 میلیون متر مکعب، سد دویرج 141 میلیون متر مکعب و سد کنگیر 14 میلیون مترمکعب است.
یارمحمدی خروجی آب سد ایلام را در مدت یاد شده( ابتدای مهرماه تا کنون) 9 میلیون 579 هزار متر مکعب بیان کرد و گفت: بخش اعظم حجم آب سد ایلام جهت رها سازی آب شرب شهر استفاده شده است.
وی میزان خروجی آب از سد دویرج دهلران را نیز 34 میلی و 500 هزار مترمکعب دانست و اضافه کرد: بیشتر رها سازی حجم آب این سد جهت استفاده اراضی کشاورزی پایین دست سد بوده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای ایلام در خصوص سد کنگیر ایوان نیز بیان کرد: این سد خروجی آب نداشته است.
یارمحمدی میزان ورودی حجم آب به سدهای سه گانه استان را بسیار ناچیز دانست و گفت: اگر از هم اکنون مصرف آب در بخش های مختلف بخصوص در بخش کشاورزی به درستی مدیریت نشود با توجه به کاهش بارندگی ها و افزایش مصرف آب با مشکل مواجه خواهیم شد.
خبرنگار: فرهاد فرامرزی ** انتشار دهنده: حسن کهزادیان
3032/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.