به گزارش ایرنا، برخی افراد هنگام مواجهه با عامل تحریک کننده در بروز هیجان خشم مهارت لازم را داشته و با مدیریت درست بخوبی با عامل ایجاد روبرو و همچون رفتار عادی آنرا کنترل می کنند.
اما عده ای نیز به دلیل نداشتن مهارت کنترل خشم به محض مواجه شدن با موقعیتی که هیجان را در وجود آنها شکل می دهد، کنترل خود را از دست داده و خشم را تبدیل به پرخاشگری و نزاع می کنند.
صحنه های مختلف درگیری هایی که در اماکن عمومی رخ می دهد مصادق بارز این مساله است، نزاع های دسته جمعی و درگیری هایی که بین مردم رخ می دهد همگی بیانگر نداشتن مهارت کنترل خشم است.
اما خشم در بسیاری از موارد به کوچکترین نهاد اجتماعی یعنی خانواده نیز کشیده شده و اعضا یک خانواده که نزدیکترین روابط را با هم دارند خشم و ناراحتی هایشان به مشاجره، دعوا و آزارهای جسمی تبدیل می شود.
به عقده بسیاری از کارشناسان امور اجتماعی نداشتن مهارت کنترل خشم مهمترین عامل در بروز آن محسوب شده و با استدلال بر این مساله شاید بتوان به این امر مصداق واقعی داد که خشم ها از درون خانواده ها شکل گرفته و نزاع های خیابانی نیز محصول همان خشم های خانوادگی است.
اداره کل بهزیستی ایلام با هدف آموزش مهارت کنترل خشم کارگاه منطقه ای را امروز با حضور کارشناسان دفتر آسیب های اجتماعی ادارات بهزیستی 11 استان کشور در محل هتل زاگرس برگزار کرد.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی ایلام در حاشیه این کارگاه در تعریف خشم به خبرنگار ایرنا گفت: خشم در واقع واکنش هیجانی است که افراد در موقعیت های خشم برانگیز از خود نشان می دهند.
زهرا همتی تاکید کرد: برخی افراد این هیجان را بشدت از خود بروز داده که به پرخاشگری تبدیل می شود و عده ای هم آنرا مدیریت می کنند.
وی کنترل خشم را نوعی مهارت دانست که همه افراد باید از دوره کودکی یاد بگیرند و یا با آموزش های مختلف در دوره بزرگسالی آنرا کسب کنند.
وی با بیان اینکه هر فردی باید عوامل بوجود آورنده خشم خود را بشناسد، مهمترین این موارد را سبک های ارتباطی دو طرفه، ویژگی افراد و مسائل فرهنگی عنوان کرد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی ایلام شیوه فرزند پروری را در تشکیل احساس خشم در افراد موثر دانست و گفت: بطور معمول مردان زودتر از زنان خشمگین می شوند که عمده ترین علت آن به مسایل ژنتیکی مربوط می شود.
وی اظهار کرد: همچنین خشم در برخی مواقع ناشی از ناکامی است بطوریکه فرد وقتی در رسیدن به اهدافش ناامید یا با مانعی مواجه می شود احساس خشم در او شکل می گیرد.
همتی با تاکید بر اینکه چنانچه خشم کنترل نشود یک رفتار خشونت آمیز پیامد آن خواهد بود، گفت: بسیاری از خشم ها از دوران کودکی در افراد رشد پیدا کرده که در این زمینه شیوه فرزند پروری تاثیر مهمی دارد.
به گفته وی، خشم و پرخاشگری دو واژه جداگانه از هم هستند چرا که خشم به عنوان یک حس طبیعی در همه انسان ها و موجودات وجود داشته ولی تفاوت انسان ها در شیوه ابراز آن است بطوریکه برخی افراد آن را کنترل و برخی نیز تبدیل به پرخاشگری می کنند.

*** راهکارهای کنترل خشم چیست؟

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی ایلام استفاده از راهکارهای دراز مدت و کوتاه مدت را در کنترل خشم مهم دانست و گفت: انجام ورزش به عنوان راهکار طولانی مدت به مرور موجب می شود افراد خشمگین صبورتر شده و خشم خود را بهتر کنترل کنند.
وی یکی از مهمترین راهکارهای کوتاه مدت کنترل خشم را دوری افراد از موقعیت خشم برنگیز عنوان کرد و افزود: با این روش فرد خشمگین به آرامش اولیه می رسد چراکه در خشم یک نفر به تنهایی مقصر نیست و شیوه برخورد با طرف مقابل مهم است که موجب بالا یا کاهش تنش می شود.
همتی اظهار کرد: بکارگیری روش شمارش معکوس نیز راهکار دیگر کنترل خشم است که موجب می شود فرد خشمگین در آن لحظه از موقعیت و احساس خشم خارج و به مسایل غیر پرخاشگرانه فکر کند.
در این کارگاه آموزشی 2 روزه که کارشناسان دفتر آسیب های اجتماعی ادارات بهزیستی 11 استان کشور از جمله بوشهر، اصفهان، خوزستان، لرستان، مرکزی، ایلام و ... شرکت دارند، حسین ناصری از اساتید حوزه روانشناسی کشور قرار است مهارت های کنترل خشم را آموزش دهد.
خبرنگار: آزاده خرم ** انتشار: حسن کهزادیان
7171/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.