به گزارش ایرنا، یکی از اصلی ترین مواد غذایی در سبد کالای ما ایرانی ها نان است که بر اساس آمارهای موجود سرانه مصرف آن در کشور نسبت به سایر مردم جهان سه برابر بیشتر است.
محمد یاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نان به دلیل نوع پخت، استفاده از جوش شیرین، افزودنی های غیر مجاز، آرد نا مناسب می تواند تهدیدی جدی برای ما باشد و سلامت عموم مردم را به خطر اندازد.
وی افزود: چون 75 درصد اسید فیتیک خمیر (عامل مزاحم آزادی املاح گندم در نان) با استراحت و خواب زیاد نابود می شود و 25 درصد باقی نیز با زیاد کردن شعله و کاهش زمان پخت از بین می رود به همین دلیل نباید نان نیم پز استفاده کرد.
یاری کوتاهی زمان پخت نان را یکی از عوامل اصلی شیوع سرطان و بیماری های گوارشی دانست و یادآور شد: نانی که ظرف مدت 20 تا 30 ثانیه پخته می شود از ارزش غذایی بسیار ناچیزی برخوردار است.
وی گفت: وقتی زمان پخت نان کم باشد نه تنها نان خمیر و نپخته است بلکه دور ریز آن زیاد شده و مانع نابودی کامل اسید فیتیک خمیر هم می شود.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: برخی نانوای ها به بهانه اینکه مردم نان لواش را بیشتر دوست دارند با نان خود بیماری را به خانواده های ایرانی هدیه می کنند.
به گفته وی، نانوایان در ایجاد این انحراف مقصر نیستند و در برخی شهرها با اصرار مشتری نانوا مجبور به پخت نان خمیر است که باید توسط رسانه های گروهی و با فرهنگ سازی و معرفی نان های سالم به مردم از مصرف این نوع نان های نپخته و نیم پز عامل بیماری، جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه مدت زمان ایده آل برای پخت یک نان تافتون تنوری یا ماشینی 2 دقیقه است ولی اگر یک دقیقه هم شد، اشکالی ندارد، انواع نان های بربری و سنگک و نان هایی که با آرد سبوس دار و مدت زمان پخت مناسب تولید می شود را از سالم ترین نان ها اعلام کرد.
خبرنگار: ناهید ابراهیمی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7177/9002

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.