به گراش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین از استان اردبیل، به دنبال ثبت عسل سبلان به عنوان یکی از محصولات راهبردی کشور در بحث صادرات و با برند "عسل سبلان ایران" بحث جمع‌آوری عسل‌فروشی‌های حاشیه جاده‌ها در اردبیل یکی از دغدغه‌هایی بود که ذهن ما را درگیر خود ساخت، زیرا که افزایش میزان عسل‌های تقلبی در یک بازار علاوه بر تخریب اعتماد عمومی، اقبال کم مردم به عسل و به ویژه عسل مرغوب را به دنبال خواهد داشت.

شاید به تعبیری بتوان گفت که بحث تولید عسل‌های تقلبی از زمانی آغاز شد که هزینه تمام شده تولید عسل مرغوب بالا و عملا صرفه اقتصادی تولید عسل برای تولیدکنندگان از بین رفت.

و یا نه باتوجه به اینکه عسل مرغوب عسلی است که در طبیعت و بدون ذره‌ای مواد افزودنی تولید می‌شود و از آنجایی هم که تولید چنین عسل با کیفیت و مرغوبی شاید گران بوده و مصرف کننده هم در میانه‌ترین شرایط اقتصادی خود شاید قدرت تهیه این محصول را نداشته باشد، در طی چند سال اخیر ورود عسل‌های تقلبی از کشورهایی مثل چین به بازار بتدریج رایج شد به گونه‌ای که در طول یک سال گذشته این مهم به یک عادت مبدل شده است.

به منظور پاسخگویی به یک سری سوالات که در واقع شاید دغدغه‌های اصلی جامعه هدف و مصرف‌کنندگان عسل بوده باشد به سراغ کارشناس مسئول زنبورعسل در استان رفتیم.

 

تمامی دکل‌های محور اردبیل-سرعین و اردبیل-نیر ساماندهی شد

دهقان باقری، کارشناس مسئول زنبورعسل سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار داشت: باتوجه به اینکه از سال‌های گذشته برخی رایزنی‌ها درخصوص ثبت جهانی عسل تولیدی اردبیل در سطح استان وجود داشت ما نیز تلاش کردیم تا پیش از ثبت این عسل به عنوان برند جهانی نسبت به جمع‌آوری عسل‌فروشی‌های حاشیه جاده‌ها اقدام نماییم و خوشبختانه در همین رابطه با همکاری معاونت غذا و دارو، صنعت و معدن و نیز مراجع قضایی توانستیم این دکل‌های سیار حاشیه جاده‌ها را به صورت صددرصدی جمع‌آوری کنیم.

وی با اشاره به اینکه برخی برندهای تقلبی و محصول قلابی توسط برخی افراد در همین دکل‌های سیار در سطح استان فروخته می‌شد، افزود: متاسفانه باید گفت که بیش از ۹۵ درصد این فعالان، در واقع عسل‌فروشان غیربومی بودند که خوشبختانه با اهتمام جدی طی یک سال گذشته به طور کامل ساماندهی شدند.

این مسئول ضمن اشاره به اینکه سعی داشتیم تا محورهای اصلی استان را در بحث ساماندهی عسل‌فروشی‌های سیار مدنظر قرار دهیم، ادامه داد: در این مهم بیشتر توجه ما در محورهای اردبیل-سرعین و اردبیل-نیر متمرکز بود که خوشبختانه توانستیم صددرصد دکل‌های سیار عسل‌فروشی حاشیه این جاده‌ها را جمع‌آوری کنیم.

با عشایر عسل‌فروش حاشیه جاده کاری نداریم

*با این حال، اما همچنان در مسیر سرعین به آلوارس دکل‌هایی دیده می‌شود، پاسخ شما در این خصوص چیست؟

بله چون در مسیر سرعین به سمت آلوارس بیشتر خود عشایر سکونت دارند و عسل مصرفی خود را خود تولید می‌کنند و در صورت انبوه تولید میزانی از آن را به فروش می‌رسانند به همین جهت ساماندهی این دکل‌ها در اولویت نبود.

ما سعی داشتیم تا در ساماندهی عسل‌فروشی‌های حاشیه جاده‌ها بیشتر بر روی عسل‌فروش‌های غیربومی تمرکز داشته باشیم که در این زمینه هم توانستیم حداقل ۹۹ درصد آنان را به کلی ساماندهی کنیم.

*باتوجه به ثبت جهانی "عسل سبلان" فروش عسلهای تقلبی من بعد یک تهدید برای این امتیاز در استان محسوب می‌شود، در این راستا برنامه شاخصی برای سال ۹۷ دارید؟

باید توجه داشت علی‌رغم اینکه عسل در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد در کشور ما نیز نه تنها از جنبه درمانی به این محصول بی‌توجهی شده بلکه در سبد غدایی خانواده‌ها نیز مورد بی‌مهری قرار می‌گیرد که مصرف‌کنندگان یکی از دلایل عدم مصرف این محصول را شاید در بسیاری از مواقع تقلبی بودن و نبود عسل با کیفیت در بازار مصرف عنوان کنند و در برخی شرایط حق با همین مصرف‌کنندگان است.

اما باید توجه داشت که نه همه عسل‌های عرضه شده در بازار مرغوب و نه همه این محصول موجود در بازار غیرمرغوب و تقلبی است و باید خود مشتریان در شناسایی این محصول کمی زیرک باشند و البته باید با شناخت کافی از محصول عسل طبیعی به سراغ خرید آن بروند.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 893370
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.