به گزارش ایرنا، شهید محمد حسین فهمیده همان دانش آموز شجاع و ولایتمداری است که معمار کبیر انقلاب اسلامی از وی به عنوان رهبر نام می برد، همان رهبری که گویا یادمان رفته است از او الگو بگیریم .
به راستی نمی توان ایثار و جانفشانی نوجوانان بسیجی از جمله محمد حسین فهمیده را که در شب های تاریک از موج های اروند رود می گذشتند تا به قلب دشمن هجوم ببرند را ، فراموش کرد.
چگونه می توان به فتح قله‌های سربلند کردستان در اوج سرما و یخبندان بی اعتنا بود و آن را در ذهن ها تداعی نکرد تا نسل امروز از آن الگو نگیرد.
آری ، هشتم آبان، سالروز شهادت نوجوان بسیجی محمد حسین فهمیده است تا یاد و خاطره 36 هزار دانش‌آموز شهید دفاع مقدس در اذهان زنده بماند و حماسه آفرینی این شهدای دانش آموز در کشور موجی از وحدت، همدلی و ولایت مداری را بوجود آورد و تقویت کند.
در میان داوطلبان عرصه دفاع از کشور در هشت سال جنگ تحمیلی، دانش‌آموزان بیشترین حضور را داشته و به یادگار گذاشتند که توانستند با فداکاری‌ های خود، نامشان را در کنار مردان بزرگ این دیار قهرمان‌ پرور به ثبت برسانند.
هنوز به یاد داریم که با آغاز تهاجم ارتش بعث عراق به سرزمینمان چگونه مردان و زنان ایران زمین به پا خاستند تا از شرف، ناموس و خاک مقدس کشور و انقلاب نوپای اسلامی دفاع کنند.
در این میان، دانش‌آموزان با غیرت و شجاعت از پشت میزهای درس داوطلبانه نه به اجبار برخاستند و راهی جبهه‌های حق علیه باطل شدند.
حضور این نوجوانان دلیر در میدان دفاع از میهن اسلامی ایران ، تصاویری ماندگار در تاریخ ایران به یادگار گذاشته است که از آن جمله می‌توان به شهادت دلیرانه دانش‌آموز شهید استان البرز ' محمد حسین فهمیده' اشاره کرد.
مدیر کل آموزش و پرورش البرز در این زمینه می گوید : حضور دانش‌آموزان بسیجی در آن سال‌ها، برگ برنده و تابلوی افتخار نسلی بود که با نفس بهشتی امام روح‌الله (ره) به جنبش آمدند.
خسرو ساکی افزود: دانش آموزان شهید، نونهالانی بودند که به نسیم معطر فداکاری و ایمان به ثمر نشستند.
وی تصریح کرد: شهدای دانش آموز، غنچه‌هایی بودند که در بهار اخلاص شکوفا شدند و نوجوانانی بودند که به برکت همسنگری با مردانی الهی جوانانی نترس و شجاع شدند.
وی با اشاره به اینکه همه جهانیان در برابر این همه ایثار و جانفشانی ملت ایران به ویژه دانش آموزان بسیجی شگفت زده شده بودند،خاطرنشان کرد: همه دیدند که چگونه نوجوانانی همانند شهید محمد حسین فهمیده ، حماسه‌هایی بی‌نظیر آفریدند و دشمن تا بن دندان مسلح را به زبونی کشاندند.
وی گفت: این نوجوانان جوانمرد، بدون آنکه به مادیات بیندیشند، وفاداری‌شان به ولی و امام خود را با وصیتنامه‌های سرشار از ایمان و خلوص به اثبات می‌رساندند.
مدیر کل آموزش و پرورش البرز یادآور شد: وصیتنامه‌هایی که گاهی نویسندگان آنان هنوز مویی به صورتشان روییده نشده بود، ولی از مردان بزرگ پیشی گرفته بودند تا آنجا که مراد بسیجیان حضرت امام خمینی (ره) مطالعه این وصیتنامه‌ها را سفارش کردند.
ساکی ادامه داد: کوه‌های سر به فلک کشیده غرب و دشت‌های سوزان جنوب، هرگز آن همه فداکاری و از جان گذشتگی این عزیزان ایران زمین را فراموش نمی کند.
وی اضافه کرد: بسیج دانش آموزی ، یک نهاد آموزشی است که با برنامه های مدون و ایجاد پایگاه های علمی سعی دارد گام موثری در ارتقای توان علمی دانش آموزان داشته باشد.
وی تاکید کرد: بسیج، عبارت است از مجموعه ای که در آن، پاکترین انسانها، فداکارترین و آماده به کارترین جوانان کشور در راه اهداف عالی این ملت و برای کمال رساندن و به خوشبختی رساندن این کشور، جمع شده اند.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 کرج نیز گفت: امروز بسیج دانش‌آموزی وارث آن ولایتمداری آمیخته با بصیرت و وظیفه‌ شناسی است که می‌باید با بهره‌گیری از آن تجربه موفق و تاریخی، نقش خود را در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی که برافراشتن پرچم اسلام بر فراز بام جهان است ادامه دهد.
فرشته فهمیده خواهر شهیدان محمدحسین و حمید رضا فهمیده افزود: دانش‌آموزان بسیجی امروز باید بدانند که رسیدن به روزهای خوش پیروزی در گروی جهاد علمی و تلاش همه جانبه پژوهشی است که همواره رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشته‌اند و نهادهای علمی را بدان امر فرموده‌اند.
وی یاد آور شد: روز هشتم آبان را که به نام دانش‌آموزان شهید هشت سال دفاع مقدس مزین و متبرک شده است، گرامی می‌داریم و به ارواح پاک آن بزرگ‌مردان تاریخ معاصر درود می‌فرستیم.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک کرج هم گفت: بسیج عبارت است از تشکیلاتی که در آن، افراد متفرق و تنها، به یک مجموعه عظیم و منسجم، به یک مجموعه آگاه، متعهد، بصیر و بینای به مسائل کشور و به نیاز ملت، تبدیل می شوند.
وحید یعقوبی افزود: بسیج مجموعه ای است که دشمن را بیمناک، و دوستان را امیدوار و خاطر جمع می کند.
وی بسیج را مظهر یک وحدت مقدس، میان ملت ایران دانست و یاد آور شد: همه میدانهائی که بسیج در آن حضور پیدا کرده است، میدان های ملی است.
وی یاد آور شد: هیج وقت کشور، از یک مجموعه عظیمی که از بهترین فرزندان کشور و با این خصوصیات تشکیل شده است، بی نیاز نیست زیرا بسیج مظهر عشق و ایمان و آگاهی و مجاهدت و آمادگی کامل، برای سربلندکردن کشور و ملت است.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرز گفت: درحقیقت همه انسانهای مومن، آگاه، بصیر، عاشق، متعهد، علاقه مند و آماده به کار، در هر میدانی از میدان ها هستند که برای ملت مفید است،جزو بسیجند.
مسعود مهران نیا افزود: یکی از بزرگترین خدماتی که انقلاب به ملت ایران کرد، این بود که ذهن ها را باز کرد، ذهن ها را سیاسی کرد، چشم ها را باز کرد و همه را با مسائل کشور آشنا کرد. این آشنائی، این بصیرت، باید روز به روز بیشتر و زیادتر بشود. اگر این بشود، دشمن هیچ کاری نمی تواند انجام بدهد.
وی با اشاره به فرمایشاتی از حضرت امام خمینی (ره) در مورد بسیج ، یاد آور شد: همانگونه که معمار کبیر انقلاب اسلامی فرمودند' ارتش بیست میلیونی ( بسیج) فرمول دفاع همه جانبه از انقلاب اسلامی است'.
مهران نیا بسیج را مدرسه عشق و ایمان دانست و تصریح کرد: امروز بسیج دانش‌آموزی وارث آن ولایتمداری آمیخته با بصیرت و وظیفه‌شناسی است که می‌باید با بهره‌گیری از آن تجربه موفق و تاریخی، نقش خود را در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی که برافراشتن پرچم اسلام بر فراز بام جهان است ادامه دهد.
وی تاکید کرد: هشتم آبان که به نام دانش‌آموزان شهید هشت سال دفاع مقدس مزین و متبرک شده است را گرامی می‌داریم و به ارواح پاک آن بزرگ‌مردان درود می‌فرستیم.
استان البرز یا ایران کوچک افتخار دارد که شهیدانی همچون فهمیده ها را پرورش داد و تقدیم اسلام ، قرآن و آرمان های دینی کرد.
آری شهید فهمیده ها رفتند تا چراغ راهی برای شهید حججی ها شوند و با شهادت عاشورایی خود دنیا را
به آنچه که سعادت است رهنمون شوند.
شهید محمد حسین فهمیده در شانزدهم اردیبهشت ۱۳۴۶ در روستای سراجه قم زاده شد. در سال ۱۳۵۲ به دبستان «روحانی» قم (نام قبلی: کریمی) وارد شد و از مهرماه سال ۱۳۵۶ تحصیلاتش را در مدرسه راهنمایی حافظ در شهر قم ادامه داد. سپس همراه خانواده‌اش به کرج مهاجرت کرد و از مهرماه ۱۳۵۸ در مدرسه خیابانی مشغول به تحصیل شد.
پخش اعلامیه‌های امام خمینی(ره ) در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ در سن حدود ده تا یازده سالگی؛ دیدار خمینی در بازگشت به ایران، شرکت در تظاهرات انقلاب اسلامی زمستان ۱۳۵۷ و شرکت در درگیری‌های خوزستان از جمله اقدامات اوست.
وی در بیست و پنجم یا ششم شهریور ماه ۱۳۵۹ یک هفته پیش از اعلام رسمی آغاز جنگ همراه نیروی مقاومت بسیج به جبههٔ خرمشهر اعزام شد. از آنجا که در روزهای نخستین از شرکت او در خط مقدم جلوگیری می‌شد، با تلاش‌هایی از جمله یک نفوذ چریکی به خط نیروهای دشمن، برای حضور در خط مقدم اجازه گرفت.
وی در غروب سی و یکم شهریور ماه از نخستین روزهای اعلام تجاوز نظامی ارتش عراق- همراه با محمدرضا شمس در جبهه نبرد حضور رسمی یافت. این دو، یک بار در هفته اول مهرماه زخمی شده و به بیمارستان ماهشهر اعزام شدند.
چند روزی پس از بهبودی با ترخیص از بیمارستان و بازگشت به جبهه و پایان دادن مجدد به مخالفت فرماندهان با حضورشان؛ به خط مقدم اعزام شدند اما فهمیده بار دیگر در بیست و هفتم مهرماه طی مقاومت در برابر حمله‌های دشمن دوباره زخمی شد.
هشتم آبان ماه59 تعداد 5 تانک دشمن با محاصره تعدادی از رزمندگان اسلام، قصد شهادت و اسارت آنان را داشتند که شهید محمد حسین فهمیده با بستن چند نارنجک به کمر خود زیر تا نک دشمن رفت که ضمن انهدام آن، به شهادت رسید.
در این حال سایر افراد دشمن گمان می کنند که نیروهای ایرانی از مکان دیگری به آنان حمله ورشده و با رها کردن تانک ها پا به فرار می گذارند.
2819 / 6155 خبرنگار: مهین مالمیر**انتشار دهنده: محمد عزیزپور
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.