به گزارش ایرنا، محمد درویش شامگاه چهارشنبه در کارگاه آموزش اداره کل محیط زیست استان که در حاشیه نمایشگاه کتاب البرز برگزار شد، با بیان اینکه بحران آب و آلودگی هوا برای استان البرز جدی است، گفت: لکنت مبلمان شهری منشا بسیاری از آسیب ها در البرز شده است.
درویش افزود: آلودگی های صوتی منشا بسیاری از بیماری های اعصاب و روان در کودکان و بررگسالان بوده و عامل پرخاشگری و کاهش آستانه صبر مردم در تعاملات اجتماعی است.
وی خاطرنشان کرد: عشق به سرزمین مهمترین انگیزه برای حفاظت و ثبات در محیط زیست است از این رو چنین علاقمندی مردم را در مقابل مشکلات مستحکم و متعهد نگه می دارد.
درویش با تاکید بر لزوم ارتقا دانایی مردم نسبت به اهمیت محیط زیست، گفت: این آگاهی در گذشته تاریخی و دینی ما به کرات مشهود بوده چراکه پیامبر اسلام شکستن یک شاخه درخت را با شکستن بال فرشته در یک حد دانسته است.
وی افزود: برخلاف چنین فرهنگی غنی، در 2 دهه اخیر شاهد از بین رفتن 18 میلیون درخت بلوط در زاگرس و 4 میلیون شمشاد هیرکانی ظرف 5 سال بوده ایم.
مدیرکل مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه البرز دارای ویژگی های منحصر به فردی در حوزه های مختلف به خصوص طبیعت است، افزود: کرج به عنوان ایران کوچک مطرح است که این تنوع قومیتی دارای مزایا و چالش های متعددی است.
این مسئول اضافه کرد: جنوب شرق و جنوب غرب استان البرز به شدت در معرض جریان های بیابان زایی بوده و پیوسته به حجم تکرار انتشار ذرات کوچکتر از 2.5 میکرون در البرز و کرج اضافه می شود‌.
وی خاطرنشان کرد: مردم باید به این آگاهی برسند که سرمایه گذاری در محیط زیست به اقتصاد پایدار و کیفیت درخور زندگی کمک می کند از این رو البرز به نسلی فرهیخته و آگاه در این حوزه نیاز دارد.
مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی محیط زیست کشور گفت: مدرسه طبیعت تاثیر بسزایی در افزایش آگاهی های زیست محیطی مردم دارد که تنها یک مدرسه با این عنوان در این استان حائز اهمیت وجود دارد.
وی افزود: تعداد تشکل های مردم نهاد در حوزه محیط زیست با جمعیت استان مناسبتی ندارد و تعداد اعضای فعال در تشکل ها نیز گواه عدم استقبال از این پویش است.
درویش ادامه داد: با برگزاری همایش های تخصصی با موضوع رسانه و محیط زیست درصدد تربیت خبرنگاران متخصص در این حوزه به خصوص برای استان البرز هستیم چراکه بر این باوریم که در این رابطه استان با ضعف جدی مواجه بوده و رسانه ای تخصصی برای دفاع از حقوق زیست محیطی در مجامع ملی و بین المللی ندارد.
1535/6155خبرنگار:نوشین طهماسبی**انتشار دهنده:داریوش غفاری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.