تالاب صالحیه واقع در شهرستان نظرآباد، تنها تالاب استان البرز است که وسعت آن به ۱۰ هزار هکتار می‌رسد.

بخشی از آب این تالاب فصلی از رودخانه کردان تامین می‌شود و در فصل گرما به دلیل نیاز کشاورزان رو به خشکی می‌رود .

تالاب صالحیه در سال‌های گذشته به زیستگاه حدود ۴۵ گونه جانوری عمدتا پرنده تبدیل شده بود، گونه‌هایی که پس از خشک شدن از تالاب مهاجرت می‌کردند، اما پس از بارش های خوب سال گذشته و سال جاری با آبگیری مجدد تعدادی از گونه‌های جانوری به این تالاب بازگشته‌اند.

این تنوع زیستی شکل گرفته در اطراف تالاب و مهمتر از همه تهدید نمک‌های آن برای مردم استان و مزارع کشاورزی اطراف، لزوم احیا و حفظ تالاب صالحیه را دوچندان کرده است.

یکی از مشکلات تالاب صالحیه نظرآباد عدم ثبت رسمی به عنوان تالاب است.

خشک شدن دوباره تالاب صالحیه استان البرز، تهدیدی مشابه تهدید دریاچه ارومیه به دنبال دارد به طوری که اگر خشک شود هزاران تن نمک با یک وزش باد مزارع اطراف را نابود خواهد کرد.

حمیدرضا لشکری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تالاب صالحیه پهنه ای است که هر چه بارندگی بیشتر شود عرصه اش بیشتر می شود.

وی با بیان اینکه بارش ها نسبت به سال گذشته کمتر بوده ولی برای انتفاع حیوانات و پرندگان آب کافی دارد، اظهار داشت: یکی از راه حل های دایمی شدن این تالاب استفاده از فاضلاب مسکن مهر نظرآباد که نزدیک ترین منطقه مسکونی به این تالاب است، می باشد که فاضلاب خام آن جمع آوری و پس از تصفیه در اختیار آب منطقه ای قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه زمانی که صحبت از حق آبه می شود یعنی به صورت دایمی باشد، گفت: اگر فاضلاب تصفیه شده این منطقه مسکونی به عنوان یک حق آبه پایدار شود، حیات تالاب دیگر به رودخانه کردان و باران وابسته نیست.

لشکری افزود: هم اکنون پیگیری های لازم برای اختصاص این حق آبه به صورت دایمی در حال انجام است و با مدیران دستگاه های ذیربط نیز جلساتی داشته ایم.

وی با اشاره به اینکه این فاضلاب پس از تصفیه، بهداشتی می شود، اضافه کرد: این پساب پس از تصفیه به شرکت کشت و صنعت بستان می رود و برای کشاورزی استفاده می شود.

معاون حفاظت محیط زیست استان البرز ادامه داد: برای انتقال این پساب فقط موافقت کتبی دستگاه های مرتبط و جذب اعتبار مورد نیاز برای ایجاد خط انتقال می ماند.

وی در خصوص فاضلاب شهرک های صنعتی، گفت:‌خیلی موافق استفاده از این فاضلاب ها به دلیل خطرناک بودن آن نیستیم زیرا امکان رصد دایمی فاضلاب این شهرک ها برای انتقال به تالاب وجود ندارد.

لشکری یکی دیگر از منابع تامین پساب مورد نیاز را از روستاهای نزدیک تالاب دانست و افزود:‌ این روستاها هنوز شبکه جمع آوری فاضلاب و تصفیه ندارند و تامین این شبکه حداقل ۲ تا سه سال زمان می برد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.