دکتر محمد رضا مهدی زاده، مدیرکل انتقال خون البرز روز چهارشنبه به مناسبت هفته انتقال خون در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : در این مدت بیش از ۲۸ هزار نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون استان مراجعه کرده اند.
از مجموع مراجعه کنندگان ۲۳ هزارو ۲۰۰ نفر موفق به اهدای خون، پلاکت و پلاسما شده اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۱۳ درصدی داشته است.
در این مدت نیز ۵۵ هزارواحد خون به مراکز درمانی استان البرز ارسال شده و هیچ گونه کمبود ذخایر خونی دراین استان وجود ندارد.
همچنین امسال ۱۰ هزار واحد پلاسما در البرز برای فرآوری و تولید داروهای مشتق از پلاسمای مورد نیاز بیماران خاص به شرکت پالایشگر ارسال شد.
آلبومین و فاکتورهای انعقادی و ایمنوگلوبولین های اختصاصی داروهای ارزشمندی هستند که برای ادامه حیات و بهبود زندگی بیماران خاص مورد نیاز بوده که این داروها فقط از پلاسماهای اهدایی ساخته می شود.
مهدی زاده افزود: با وجود افزایش اهدای پلاسما نسبت به سال گذشته به روش پلاسما فرزیس نیاز به گسترش این فرهنگ در سطح جامعه می باشیم تا اهدای پلاسما فرزیس همچون اهدای مستمر خون در ذهن مردم نهادینه شود.
مدیرکل انتقال خون البرز درخصوص اهدای خون بانوان نیز گفت: میزان اهدای خون بانوان درکشور حدود چهار درصد است که بانوان این استان سهم ۴.۵ درصدی در اهدای خون از مجموع اهداکنندگان دارند.
بانوان در کشور باید مشارکت خود را در زمینه اهدای خون و پلاسما بیشتر کنند و به این باور برسند که اهدای خون هیچ مشکلی برای آنان نخواهد داشت.
مهدی زاده تاکید کرد: بانوان اطمینان داشته باشند قبل ازاهدای خون پزشکان مطالعات و معاینات کامل انجام داده درصورتی که شرایط اهدای خون برای آنها وجود داشته باشد خون گیری می شود.
وی گفت: اهدای خون با توصیه های انجام شده توسط پزشکان مانع از ایجاد کم خونی برای اهدا کنندگان خواهد شد.
مدیرکل انتقال خون البرز درخصوص وضعیت پلاسما اظهار داشت: ایران یکی ازکشورهایی است که درزمینه اهدای خون و پلاسمای خون از بالاترین استانداردهای جهانی برخوردار است.
مهدی زاده افزود: اکنون برای تهیه پلاسما نیازی به اهدای خون و سپس گرفتن پلاسما نیست، بلکه ازابتدامی توان تا ۵۰۰ سی سی پلاسما ازاهدا کننده دریافت شود.
وی خاطرنشان کرد که فرد اهدا کننده خون می تواند در طول سال ۲۴ بار اهدای پلاسما داشته باشد درحالی که برای اهدای خون به این شکل نیست.
این مسئول گفت: ازپلاسما برای تهیه داروهای حیاتی که فقط منبع آن از طریق پلاسما صورت می گیرد انجام می شود و منبعی دیگر برای تهیه آن وجود ندارد.
مدیرکل انتقال خون البرزافزود: پلاسما گرفته شده به شرکت های داروهای سازی ارسال می شود که حاصل آن تولید چند قلم داروی اساسی مانند فاکتور هشت و آلبومین است.
اکنون دراستان البرز سه پایگاه ثابت انتقال خون فعال هستند.
نهم مرداد ماه روز انتقال خون نامگذاری شده است.
۲۰۹۸/ ۶۱۵۵