به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، فریدون الهیاری روز دوشنبه بیان کرد: بارش‌های رگباری، وزش بادهای شدید و سرمازدگی آسیب هایی را در سال های گذشته به درختان باغ فین وارد کرده بود که برخی از آنها تهدیدی برای نابودی درختان محسوب می شوند.
وی افزود: با توجه به شرایط درختان یک متخصص گیاه پزشکی تک‌تک آنها را مورد بازدید کارشناسی قرار داد و همه آسیب‌های ناشی از پوسیدگی، شکستگی، حفره‌ها، محل‌های زخم و آسیب‌های مشهود یا پنهان کشف شد تا با مواد مخصوص مورد حفاظت قرار بگیرند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اضافه کرد: طرح‌های بررسی و ساماندهی فضای سبز باغ فین کاشان در سه مرحله به اجرا درآمد و شرایط رویشی درختان کهنسال و دیرزیست باغ (سرو شیراز یا کاشی و چنار) بهبود یافت.
او عنوان کرد: بیش از 360 اصله درخت کهنسال در باغ فین کاشان داریم که نه تنها دارای ارزش تاریخی هستند، بلکه به عنوان نماد باغ ایرانی ارزش ملی و جهانی دارند.
الهیاری با اشاره به 450 اصله درخت جوان در باغ فین گفت: این درختان در مجموع با میانگین سنی 350 سال و ارتفاع 18 تا 22 متر برای نگهداری نیازمند اقدام های تخصصی هستند که در این راستا بازپیرایی و بازسازی آنها در قالب فضای سبز باغ فین مورد توجه است.
به گفته وی، باغ تاریخی فین کاشان در مجاور چشمه سلیمانیه با مساحت 23 هزار و 700 مترمربع سال 1314 در فهرست اثرهای ملی و در سال 1390 نیز به عنوان میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد.
8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.