شهردار اصفهان‌گفت: امروز به زعم جهانیان، اصفهان و پاریس بازتاب دو تصویر همگون از یک آینه هستند که در آن به پشتوانه تاریخ پر افتخارشان می‌توان شانزلیزه و چهارباغ، سن و زاینده رود، برلاشز و تخت پولاد، نِف و خواجو، مون مارت و جلفا، الیزه و چهلستون، ورسای و عالی قاپو و سرانجام نوتردام و جامع عباسی را مانند هم دید.

به گزارش ایلنا و به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، قدرت‌الله نوروزی در افتتاحیه هفته فرهنگی اصفهان در پاریس در محل مجلس ملی فرانسه اظهار کرد: درود صمیمانه خود را به نمایندگی از مردم اصفهان، به همه شهروندان فرانسه تقدیم می کنم. امیدوارم با تحکیم هرچه بیشتر روابط این دو تمدن قدیمی و ریشه دار اسطوره ای، فصل نوینی در آفرینش و گسترش زمینه های گفتگو و همکاری های بین المللی گشوده شود تا بتوانیم آسان تر از پیش، در سایه بهره مندی از تجارب و اندوخته های گذشته، فضایی مبتنی بر عشق و دوستی بیافرینیم.  

وی افزود: این تجارب که حاصل تلاش دو ملت بزرگ ایران و فرانسه است، یکی کارنامه ای درخشان در عدالت خواهی و حق طلبی از دنیای باستان و استوانه حقوق بشر کوروش دارد و آن دیگری مفتخر به پیشگامی در انقلاب کبیر ۱۷۸۹ میلادی است که حاصل آن شکفتن اندیشه ها و افشاندن بذر آزادی خواهی بوده و به تدوین اعلامیه حقوق بشر و شهروند فرانسه که الهام بخش بسیاری از قوانین اساسی دنیاست منجر شده است. 

اصفهان و پاریس، مصداق جهان شهرهای فرهنگی اند

شهردار اصفهان گفت: آثار تاریخی و میراث دو شهر اصفهان و پاریس، یادگارهای ماندگاری از دستاوردهای ارزنده مدنی و خلاقیت های بی بدیل معماری است که حکایت از تحقق جهان شهرهای فرهنگی در خلال سده ها و هزاره های تاریخی دارد. 

وی ادامه داد: از این رو این دو شهر را شهر فرهنگی خواندم که شاخص های «زیست پذیری»، «انسان محوری» و «معناگرایی» جزء جدایی ناپذیر فضای کالبدی و بسط تعاملات جهانی آن ها و زمینه ای است تا انواع و اقسام سبک ها و مکاتب منحصر به فرد را در حوزه هنرهای تجسمی، ادبی، تصویری، نمایشی، موسیقی و معماری عرضه کرده و همگام با آن گردشگری خود را رونق بخشند. 

وی افزود: کشور من، ایران گهواره تمدن، دانش، هنر و فرهنگ است و دوران طلایی تمدن ایران در دوران باستان، هم‌زمان با پیدایش تمدن در چین، مصر و بابل بوده است. بیشتر آثار و بقایای این تمدن در پاسارگاد و شوش دانیال استقرار داشته که تاکنون باستان‌شناسان فرانسوی در کشف و شناساندن آن‌ها به جهانیان نقش زیادی بر عهده داشته‌اند.  

اصفهان، مورد علاقه گردشگران فرانسوی است

نوروزی اظهار کرد: اصفهان، شهری که افتخار دارم به‌ عنوان شهردار آن در جمع شما صحبت کنم، یکی از مراکز هنر، فرهنگ، دانش و تمدن هم در دوران باستان و هم در دوران میانه به شمار می‌آید. بسیار خرسند و سرافرازم که بگویم شهر اصفهان، مورد علاقه گردشگران فرانسوی است، به ‌نحوی‌ که همیشه به‌خصوص در فصل بهار، اصفهان افتخار میزبانی از گردشگران فرانسوی را دارد. 

شهردار اصفهان گفت: کشور فرانسه، یکی از مراکز اصلی ایجاد تمدن، فرهنگ، ادبیات، هنر، فناوری و دانش در سطح جهان است و از این لحاظ موقعیت درخشانی دارد. به‌عنوان شهردار اصفهان به‌شدت علاقه‌مندم که ارتباطات میان گردشگران، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران فرانسوی را با شهر تاریخی اصفهان افزایش دهم، چراکه اصفهان، ظرفیت‌های وسیعی برای برقراری ارتباط در حوزه‌های مختلف اقتصادی، تجاری، گردشگری و فرهنگی دارد.

نوروزی تصریح کرد: اصفهان و پاریس فراسوی روابط سیاسی دولت ها، در قالب روابط صلح آمیز ملت ها در طول تاریخ مراودات فراوان و پایداری داشته اند که زمینه ساز خلاقیت های فرهنگی شده است. 

الگوی تعاملات دوستانه شهرها، زمینه ساز توسعه فرهنگ، اقتصاد و گردشگری

وی افزود: بدون شک امروز نیز می‌توانیم در سایه آموزه‌های متعالی مبتنی بر عشق و دوستی، الگویی از روابط بین فرهنگی دو شهر تاریخی را عرضه کنیم که هم تضمین کننده رشد اقتصاد شهری باشد و هم ارایه کننده مسیری برای تحقق شهر خلاق. 

شهردار اصفهان گفت: به فرانسه آمده ام و در این جلسه باشکوه شرکت کرده‌ام تا بگویم ما آماده ایم تا در تمامی حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی و بازرگانی بسترساز تعاملات گسترده ای با جهانشهر پاریس باشیم. این حوزه‌ها گذشته از هنرهای هفت گانه، می تواند ابعاد دیگری چون تسهیل ارتباط بین سازمان های مردم نهاد، مؤسسات خیریه و بنگاه‌های غیرانتفاعی، انتقال تجارب شهرسازی و مدیریت شهری، توسعه گردشگری پایدار و همگرایی در جهت تعمیق حقوق شهروندی و زمینه سازی برای مراودات گسترده فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و رسانه های محلی باشد. 

وی گفت: اصفهان در زمینه انرژی‌های پاک، بازیافت پساب‌های صنعتی و شهری و احداث شبکه‌های آبیاری برای کاشت و نگهداری از درختان سازگار با اقلیم اصفهان، به همکاری‌های بین‌المللی، به‌ویژه تجربیات کشور فرانسه نیاز دارد.

نوروزی اظهار کرد: برپایی هفته فرهنگی اصفهان در پاریس را مقدمه بسیار خوبی برای رسیدن به این اهداف بلند می دانم و خوشحالم که این فرصت فراهم شد تا شهروندان فهیم پاریس، میراث ارزشمند اصفهان زیبا را ببینند و بشناسند.  

گفتنی است هفته فرهنگی اصفهان در پاریس، از ۱۸ تا ۲۵ فروردین ماه برگزار می شود و مؤسسات و نهادهای معتبری همچون موزه لوور، مدرسه هنرهای زیبای پاریس، موزه معماری و میراث فرانسه، مجلس سنای فرانسه و نماینده یونسکو در برپایی و برنامه‌ریزی این رویداد مشارکت دارند. این رویداد توسط شورای ایرانی-فرانسوی CIF با همکاری انجمن دوستی ایران و فرانسه، نماینده جمهوری اسلامی ایران در یونسکو، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فرانسه و دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان برنامه ریزی شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.