حسین کرکوندی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدن روز چهارشنبه به ایرنا گفت: این عملیات در محدوده طرح مرتع داری روستای ننادگان این شهرستان با اعتباری بالغ بر 225 میلیون ریال و با به کارگیری روزانه 10 کارگر در حال اجراست.
وی افزود: در این پروژه از بذرهای مرتعی بروموس تومنتلوس (Bromus tomentellus) و آگروپایرون النگاتوم (Agropyron elongatum) و سکاله مونتانوم (Secale montanum) استفاده می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدن عنوان کرد: در سال گذشته نیز این عملیات در سطح 32 هکتار از محدوده طرح مرتع داری دزدک فریدن اجرا شد.
کپه کاری یکی از روش های بذرکاری است که در آن بذر گیاهان مرتعی مورد نظر با دست درون چاله های حفرشده قرار داده شده و با خاک پوشانده می شود و بعد از انجام عملیات، منطقه کپه کاری شده به مدت 2 سال قرق می شود.
این روش به صورت اجرایی از سال 1364 با تهیه شیوه نامه روش های اجرایی احیا و اصلاح مراتع کوهستانی به جمع برنامه های اصلاح مراتع پیوست.
از بین روش های تجدید حیات مصنوعی پوشش گیاهی مراتع، کپه­کاری تنها روشی است که با استفاده از نیروی کارگر انجام می­شود، بنابراین از اشتغال زایی بیشتری برخوردار بوده و روشی بومی است که به هیچ نوع ماشین آلاتی نیاز ندارد.
عرصه­های کپه­کاری شده تا زمانی که گیاهان جدید به بذر نرفته­اند، باید از چرای دام مصون بمانند و یا این که در آنها فقط چرای سبک انجام شود.
وسعت مراتع شهرستان فریدن بیش از 70 هزار هکتار است .
فریدن با دارا بودن جمعیت بیش از 49 هزار نفر در 140 کیلومتری غرب استان واقع است.
9861 خبرنگار: فاطمه زمانی - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.