تیران و کرون در منطقه غرب اصفهان و در مسیر استان های خوزستان و چهارمحال و بختیاری قرار گرفته و از ظرفیت و جایگاه خاصی در عرصه های گوناگون برخوردار است که برگزاری هفته نکوداشت این شهرستان فرصتی شده تا اینکه توانایی ها، ظرفیت ها وقابلیت های این شهرستان معرفی شود.
بر اساس مصوبه سال گذشته شورای فرهنگ عمومی شهرستان تیران و کرون تایید شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان 25 شهریورماه لغایت 31 شهریورماه به نام هفته نکوداشت شهرستان نامگذاری شده است که امسال نخستین هفته شهرستان در حال برگزاری است.
دشت زیبای قمیشلو در تیران محل زیست آهوها، بز و قوچ کوهی است که در فصل بهار و تابستان در این مکان حضور این حیوانات بیش از سایر فصول است.
کوچه باغ ها و در های سنگی باغ های تیران که این شهر را به شهر درهای سنگی معروف کرده است از دیگر آثار تاریخی و هویتی این منطقه به شمار می رود که این درها در بین آثار تاریخی کشور کم نظیر هستند و قدمت این درها به قبل از ورود آریایی ها به ایران می رسد.
همچنین کوچه باغ های تیران با پیچ های پی در پی و باریک و دیوارهای گلی، صحنه زیبایی را خلق کرده اند.
در این شهرستان چشمه سارها و تفرجگاه های طبیعی بکر همانند چشمه مرغاب در روستای قلعه ناظر که از کوه دالانکوه سرچشمه می‌گیرد و پوشش گیاهی گون، کنگر، لاله‌های واژگون، حیات وحش دالانکوه که در جنوب غربی شهرستان واقع شده نیز پوشش گیاهی و چشمه‌ها، دشت‌ها و کوه‌ها و دشت لاله واژگون ، موقعیتی برای تفریح و استراحت فراهم آورده است.
قلعه تاریخی، حمام، مسجد و خانه‌های قدیمی روستای جاجا و شهر زیر زمینی، قبرستان ارامنه روستای کرد علیا یکی دیگر از ظرفیت های گردشگری شهرستان است.
به گفته محسن مظاهری سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تیران و کرون، این شهرستان داری 27 اثر تاریخی ثبت شده ملی است که ثبت چند اثر دیگر از جمله درهای سنگی و کوچه باغ ها نیز در حال انجام است.
وی خاطرنشان ساخت: با مشارکت مسئولان محلی موزه مردم شناسی این شهرستان راه اندازی می شود و البته کتاب مردم شناسی این منطقه تهیه شده و بزودی رونمایی می شود.
یکی از شاخصه های پیشرفت هر شهر و منطقه ای، وجود زیر ساخت های اقتصادی و انجام فعالیت تولیدی است که این شهرستان در حوزه صنعت،کشاورزی و گردشگری فعالیت های اقتصادی را داشته که وجود سه شهرک صنعتی، انجام فعالیت های گلخانه ای و کسب رتبه اول استان در راه اندازی گلخانه صنعتی از جمله ظرفیت های اقتصادی این شهرستان است.
فرماندار تیران و کرون با بیان اینکه ظرفیت های گردشگری طبیعی،آثار تاریخی و آب و هوایی مناسب در این شهرستان دارای شرایط کم نظیر در سطح کشور است، تصریح کرد: جذب سرمایه گذار برای فعالیت های اقتصادی در این حوزه و جلب توریست و گردشگر انجام می شود که پیش بینی های لازم در این حوزه صورت گرفته است.
علی رحمانی افزود: مدیریت شهرستان شرایط سرمایه گذاری در بخش گردشگری این شهرستان را تسهیل کرده و فرصت های گردشگری را مورد حمایت قرار می دهد.
وی همچنین با اشاره به بخش صنعت این منطقه گفت: 20 درصد رشد فعالیت اقتصادی در سال گذشته انجام شده که بسته های حمایتی در رونق این صنعت و خروج از رکود موثر بوده است.
وجود آستان مقدس امامزادگان این شهرستان از جمله امامزاده احمد(ع) واقع در شهر تیران، امامزاده احمدرضا(ع) واقع در روستای احمدرضا، امامزاده بی بی فاطمیه(س) واقع در روستای محمدیه، امامزاده سید سرالدین(ع) واقع در شهر عسگران و امامزاده عبدالله(ع) واقع در منطقه کوهان که در منطقه گردشگری طبیعی نیز قرار گرفته اند از ظرفیت های این منطقه به شمار می رود.
شهرستان تیران و کرون مهد پرورش علمای بزرگ شیعه بوده که از جمله آن ها آیت الله العظمی حسین مظاهری، مرجع تقلید و رئیس حوزه علمیه اصفهان و مرحوم آیت الله سید محمدباقر امامی است و البته شخصیت های بزرگ فرهنگی مانند استاد علی مظاهری شاعر استانی نیز متعلق به این دیار هستند.
فعالیت های ماندگار و موثر ورزشی شهرستان تیران و کرون نیز از دیگر قابلیت ها و ظرفیت های این شهرستان می باشد که فعالیت گسترده در رشته فوتبال ساحلی و وجود شخصیت علی نادری کاپیتان تیم ملی فوتبال ساحلی کشور از این دیار است.
مهدی مرادی، سرپرست اداره ورزش و جوانان شهرستان تیران و کرون گفت: شهرستان تیران و کرون دارای بیش از چهار هزار ورزشکار سازمان یافته است که در رشته های مختلف ورزشی فعالیت می کنند.
وی افزود: 30 هیات ورزشی در این شهرستان وجود دارد که ورزشکاران آن ها درسطح استانی و در برخی از رشته ها مانند کاراته و تکواندو در سطح ملی دارای مدال و سکوی افتخار هستند.
علاوه بر ظرفیت های تاریخی، اقتصادی و کشاورزی و اجتماعی که به صورت اجمال به آن پرداخته شد باید به سوغات این شهرستان که انگور است نیز اشاره کرد.
محسن حاج عابدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تیران و کرون در این خصوص گفت: بیش از یک ‌هزار و 250 هکتار از باغات شهرستان تیران و کرون به کشت انگور اختصاص داده شده است.
وی افزود: کاشت انگور و تولید آن در تیران و کرون به سبب موقعیت و ظرفیت های استان رونق خاصی دارد و پایان تابستان و اوایل پاییز برداشت این محصول انجام می‌شود که خاک مناسب و باکیفیت و آب و هوای مساعد برای رشد انگور در این شهرستان عامل مهم در موفقیت در کشت انگور است.
وی یادآوری کرد: سالانه بیش از 9 هزار و 600 تن انگور در تیران و کرون برداشت و در بازار عرضه می شود.
شهرستان تیران و کَروَن با بیش از 71 هزار نفر جمعیت در 45 کیلومتری اصفهان قرار دارد.
این شهرستان از جنوب غربی به استان چهارمحال بختیاری و از شرق و شمال به شهرستان نجف‌آباد، از غرب به شهرستانهای فریدن و چادگان از جنوب به شهرستان لنجان محدود می‌ شود و دارای هوایی به نسبت معتدل و زمستان‌ های سرد است.
غلات،بادام، گردو، انگور، انار، زردآلو، آلبالو، هلو، زعفران، محصولات از مهمترین محصولات کشاورزی این شهرستان است.
بیش از 100 هکتار از زمین های شهرستان تیران و کرون زیر پوشش کشت های گلخانه ای قرار گرفته است.
7131/6022 خبرنگار: اکبر مهدیزاده - انتشار: عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.