حمید ظهرابی در این ارتباط  اظهار داشت: بر اساس مصوبات قانونی دولت حق‌آبه تالاب گاوخونی و رودخانه زاینده‌رود پس از آب شرب قرار دارد بدین معنا که این حق‌آبه محیط زیستی به بخش کشاورزی اولویت دارد.

وی افزود: مجموعه وزارت نیرو و مسئولان مجموعه مدیریت یکپارچه زاینده رود دو سالی است این مسئله را نقض کرده‌اند و ما نیز مراتب تصمیمات غیرقانونی این مجموعه را اعلام کرده‌ایم و در حال پیگیری این موضوع برای بازگشت به روال قانونی هستیم.

صاحبخانه قربانی کاربری‌های مختلف زاینده‌رود شده است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه در گام نخست باید ا در زمینه اصلاح این حق‌آبه‌ها فعالیت شود، تایید کرد: حق‌آبه رودخانه زاینده‌رود حداقل باید پس از آب شرب قرار گیرد، در واقع همه کاربری‌های دیگر این رودخانه بر سفره محیط زیست نشسته‌اند و به نوعی صاحبخانه‌ را قربانی دیگر بخش‌ها قرار داده‌ایم.

وی ادامه داد: بار دیگر تاکید می‌کنم که این روند غیرقانونی و برخلاف مصوبات دولت است و باید اصلاح شود، البته در طول سال‌های گذشته گرچه آب رودخانه زاینده‌رود به تالاب نرسیده است اما حداقل از برداشت بخشی از زهاب و پساب‌هایی که می‌تواند در بهبود حال تالاب موثر باشد جلوگیری شده است.

همیاری خوب مردم و کشاورزان برای تامین حق‌آبه تالاب گاوخونی

مدیرکل محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه آگاهی و دانش مردم و صنف کشاورزی در ارتباط با محیط زیست بسیار خوب و مثبت است، تاکید کرد: اعلام همکاری کشاورزان برای تامین حق‌آبه محیط زیستی تالاب از اتفاقات خوبی است که شاهد آن بودیم و در حال حاضر از برداشت‌ها و پمپاژهای غیرمجاز در بستر رودخانه با مشارکت مردم جلوگیری می‌شود.

وی اضافه کرد: در دوران آبیاری گذشته که به شدت با کمبود آب برای کشاوزان شرق استان روبرو بودیم کشاورزان اعلام آمادگی کردند تا بخشی از حق‌آبه تالاب گاوخونی را تامین کنند که البته در هماهنگی دچار مشکلاتی شدیم که امیدواریم در سنوات آتی این اتفاق رخ ندهد.

 

48

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 719947
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.