به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، سعید احمدیان پیش از ظهر امروز در هتل عامری‌ها در نشست خبری اپرای آخرین درخت فرش در هتل سرای عامری‌ها ضمن تاکید بر شمایل تاریخ گونه محوطه باستانی سیلک و همنشینی این مکان عظیم با داستان افسانه گونه اپرای آخرین درخت فرش اظهار داشت: سابقه اجرای اپرا در ایران به نوروز خوانی‌ها و اجرای تعزیه که تلفیقی از آواز، موسیقی و نمایش است، بازمیگردد.

کارگردان اپرای آخرین درخت فرش افزود: اولین اپرای اجرا شده توسط این گروه تراژدی سیامک بوده که بر اساس اشعار حکیم ابواقاسم فردوسی است و دومین اپرا به نام انسان بهشت بوده که داستان زندگانی حضرت آدم و حوا است و شعر این اپرا را نیز خودم سرودم.

احمدیان گفت: سومین اپرا رستاخیز خورشید بوده که روایتی از داستان عاشورا بوده و چهارمین اپرا با نام فرش بوده که موفق به اجرا نشده و از لحاظ ساختار با اپرای آخرین درخت فرش متفاوت بوده و پنجمین اپرای اجرا شده با نام افسانه بهار بوده که در هتل سرای عامری‌ها اجراشده است

وی ضمن اشاره به اهمیت تپه‌های باستانی سیلک به عنوان یک دوره تاریخی در کتب جهانی افزود: بزرگترین صنعت دستی در کاشان و جهان هنر قالیبافی است و در این اپرا به فرش‌های درختی بافته شده بر روی قالیچه‌ها اشاره شده است.

احمدیان خاطرنشان کرد: درخت نماد برکت سرزمین ایران که یکی از زیبا ترین کشورهای دنیا است و بخشی از این برکات سنت نیاکانمان است که به فراموشی سپرده شده و این داستان بهانه‌ای جهت یادآوری و حرکت به سمت این سنت‌ها است.

شاعراپرای آخرین درخت فرش دلایل موفقیت ابر قدرت هایی مانند چین و ژاپن را پایبندی به سنت‌های خویش دانست و بیان کرد: در این اپرا سعی بر این است که نمایش از رومنس کافی برخوردار بوده وهمچنین دارای تنوع صحنه باشد.

تهیه کننده اپرای آخرین درخت فرش ضمن اشاره به جزئیات اپرا تاکید کرد: اپرای آخرین درخت فرش دارای 5 پرده است و در رابطه با نزدیک کردن این اثر به استانداردهای جهانی اپرا تلاش فراوانی شده‌است.

احمدیان با اشاره به اپراهای اجرا شده در ایران افزود: در این کار موسیقی کلاسیک و غربی را به موسیقی ایرانی اضافه شده و 30 بازیگر به ایفای نقش می‌پردازند و گروه موسیقی متشکل از 25 نوازنده و خواننده است و تعداد 30 نفر در پشت صحنه این اثر فالیت می‌کنند.

وی ابراز داشت: پوستر این اپرا توسط استاد راحمی طراحی شده است و شروع فعالیت در رابطه با این اپرا به 6 ماه گذشته برمی گردد و تمرین بازیگران از 4 ماه گذشته آغاز شده است

شاعر اپرای آخرین درخت فرش با اشاره به عدم پشتیبانی مالی در بخش‌های داخلی  بیان کرد: یکی از اهداف اجرای این اپرا در محوطه باستانی سیلک، شناساندن این مکان تاریخی 7500 ساله و اولین تمدن تاریخی ایران مرکزی به مردم است و تلاشمان بر این است که هیچ گونه خدشه‌ای بر این مکان تاریخی وارد نشود و همچنین خرید بلیط این اپرا از طریق سایت ایران کنسرت است.

مصطفی جوادی مقدم نیز اظهار داشت: در پس هر اثر فاخر ایده‌ای عظیم، حمایت افرادی بزرگ و همت انسان‌هایی کوشا و هنرمند وجود دارد و نتیجه پیگیری و اراده سعید احمدیان، شاعر، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان این اثر هنری را در اپرای بهار شاهد بوده‌ایم و همچنین اجرای این اپرا در سال گذشته رضایت دوستان معترض به برگزاری اپرا در کاشان را نیز به همراه داشت

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان با اشاره به اهداف فرهنگی اپرای آخرین درخت فرش افزود: هنگامی که هدف، فرهنگی و اثر هنری، فاخر و به دور از ابتزال باشد، می توان تمامی اقشار را اغنا کرد و سعید احمدیان نیز آگاه به قاعده بازی است و این حرکت فرهنگی عظیم که دومین اپرای اجرایی بعد از انقلاب در شهرستان کاشان بوده و در محوطه باستانی تپه‌های سیلک اجرا می‌شود زمینه‌ای جهت گسترش هنر و فرهنگ در این شهرستان است.

جوادی مقدم آثار هنری را نیازمند به حمایت‌های معنوی دولت و حمایت‌های مادی بخش خصوصی دانست و گفت:  مجوز این اثر هنری در شورای فرهنگی حقوقی که عالی ترین مرکز تصمیم گیری فرهنگی است، صادر شده و دوستان هنرمند نیز باید با رعایت قاعده بازی به خرق این اثر هنری کمک کنند و مانع از به‌وجود آمدن ایرادها و مشکلات احتمالی شوند.

انتهای پیام/ 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 611764
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.