به گزارش ایرنا، دکتر غفور راستین روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در اصفهان افزود: در مجموع 80 درصد مصدومیت های چهارشنبه سوری مربوط به سوختگی و 20 درصد مربوط به جراحت است.
وی با بیان اینکه اورژانس اصفهان در 10 سال گذشته 68 مورد مصدومیت ناشی از حوادث چهارشنبه سوری را به بیمارستان ها انتقال داده که سه مورد از آنها به قطع عضو انجامیده است، تصریح کرد: این آمار در سال 94 به انتقال 5 مصدوم کاهش یافت که نشان دهنده سیر نزولی مصدومان چهارشنبه سوری است.
راستین با اشاره به آماده باش کامل نیروهای اورژانس استان برای چهارشنبه سوری، گفت: در سال های گذشته بیشترین حضور مردم برای برگزاری آیین چهارشنبه سوری در مناطق اطراف کلانشهر اصفهان مانند جاده بهارستان یا ورزنه بوده است که نیروهای اورژانس این مناطق را نیز پوشش قرار می دهند.
مدیر حوادث و فوریت های پزشکی اصفهان از مردم خواست تا در چهارشنبه آخر سال از نزدیک شدن به افرادی که مسائل ایمنی را رعایت نمی کنند، پرهیز کنند.
وی افزود: خطرناکترین حوادث از جایی شروع می شود که کودکان و نوجوانان، ترقه ها و مواد منفجره غیرمجاز را پنهان می کنند.
راستین از والدین خواست تا با کنترل و مدیریت ایین چهارشنبه آخر سال، تا جای ممکن جلوی وقوع چنین حوادثی را بگیرند.
وی همچنین قرار دادن مواد منفجره داخل بطری را بسیار خطرناک خواند و تصریح کرد: باید از انداختن اسپری ها و آمپول ها در داخل آتش نیز خودداری کرد.
راستین در باره رسیدگی به مجروحان احتمالی حوادث چهارشنبه سوری نیز توضیح داد: تا جای ممکن از خود درمانی پرهیز کرده و اگر مصدومیت در ناحیه چشم است باید با گذاشتن محافظی مانند یک لیوان کاغذی بر روی چشم از هرگونه اقدام خودسرانه دیگر پرهیز کرد.
مدیر حوادث و فوریت ها پزشکی اصفهان همچنین از مردم خواست تا با پیوستن به پویش 'نه به مواد محترقه ' علاوه بر احترام به آتش نشانان جان باخته در حادثه پلاسکو، شب آرامی را در چهارشنبه آخر سال رقم بزنند.

*** گردنه ملااحمد و دلیجان تا میمه، حادثه خیز ترین نقاط استان***
دکتر راستین همچنین در باره حادثه خیزترین محورهای تردد استان اصفهان گفت: گردنه ملا احمد از تودشک به سمت اصفهان و از دلیجان تا میمه، حادثه خیزترین نقاط محسوب می شود که با پیگیری صورت گرفته مشکل آنها در حال رفع شدن است.
وی سه عامل اصلی در حوادث ترافیکی را انسانی، جاده و نقص فنی خودرو عنوان و اضافه کرد: در منطقه شرق اصفهان که فاصله زیادی تا مرکز استان دارد پوشش امداد و اورژانس خوبی صورت گرفته است.
وی با اشاره به استقرار پایگاه های اورژانس در پتاس، خور، جندق، چوپانان، انارک و نائین، تصریح کرد: سه پایگاه سلامت نیز در سه راهی جندق، شهر جندق و ورودی پتاس در شرق اصفهان در برنامه سلامت نوروزی ایجاد و فعال شده است.
مدیر حوادث و فوریت های پزشکی اصفهان همچنین در باره چگونگی هماهنگی نیروهای مختلف امداد و نجات و پلیس هنگام وقوع حوادث گفت: هنوز این هماهنگی بین پلیس، آتش نشانی، هلال احمر و فوریت های پزشکی بصورت مکانیزه و آنلاین درنیامده است.
به گفته وی، اگر این هماهنگی مکانیزه شود بطور یقین در کاهش زمان امداد رسانی بسیار موثر خواهد بود.

*** آمادگی 133 پایگاه اورژانس اصفهان در تعطیلات نوروز***
راستین همچنین از آمادگی کامل 133 پایگاه اورژانس در سطح استان در برنامه سلامت نوروزی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبر داد و گفت: این برنامه از اول اسفند سالجاری آغاز شده است و تا پانزدهم فروردین سال آینده ادامه خواهد یافت.
وی افزود: همچنین 16 پایگاه سلامت، 86 داروخانه شبانه روزی، 20 پاراکلینیک و آزمایشگاه و 12 دندانپزشکی در اصفهان در این مدت بطور کامل فعال خواهند بود.
وی تعداد ماموریت های اورژانس استان اصفهان در نوروز 95 را 9 هزار و 591 ماموریت اعلام و اظهار کرد: از این تعداد 6 هزار و 670 ماموریت غیرترافیکی و 2 هزار و 920 ماموریت، ترافیکی بود.
راستین، تعداد ماموریت های اورژانس استان در نوروز 94 را نیز هفت هزار و 700 ماموریت اعلام کرد که دو هزار و 700 مورد آن ترافیکی بود.
مدیر حوادث و فوریت های پزشکی اصفهان با اشاره به اضافه شدن 22 پایگاه اورژانس و 100 دستگاه آمبولانس در سالجاری گفت: امسال تعداد ماموریت های اورژانس در استان 161 هزار مورد بود که 54 هزار ماموریت، ترافیکی بود.
وی با اشاره به 55 سورتی پرواز اورژانس هوایی در اصفهان در سالجاری ادامه داد: از این تعداد 31 ماموریت برای حوادث ترافیکی و 2 مورد برای انتقال مادر باردار بود.
دکتر علی اکبر جنگجو متخصص طب اورژانس معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست خبری از پوشش همه خدمات درمانی در تعطیلات نوروز در سطح بیمارستان ها، آزمایشگاه ها، کلینیک ها و دندانپزشکی های استان خبر داد.
تعداد ماموریت های اورژانس استان اصفهان در سال 94 حدود 158 هزار مورد بود که از میان آنها 52 هزار ماموریت تصادفی بود.
تعداد ماموریت های اورژانس هوایی در سال 94 نیز 58 مورد بود که هفت ماموریت مربوط به انتقال مادر باردار بود.
برنامه سلامت نوروزی با هدف حفظ سلامت شهروندان و مسافران نوروزی، تامین و ارتقای ایمنی مواد غذایی در سطح عرضه، نظارت و رعایت بهداشت آب و پیشگیری از بروز اپیدمی ناشی از آب و غذا، هر سال از اول اسفند آغاز می شود و تا 15 فروردین ادامه دارد.
ت/3011 /6027/ خبرنگار: آسیه معینی* انتشار: شکراللهی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.