شهرام موحدی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: طرح تشدید نظارت نوروزی این نهاد در قالب ۳۵ گروه با همکاری بیش از ۶۰ بازرس از اواسط اسفند سال گذشته آغاز شد و تا ۱۵ فروردین سال جدید ادامه داشت.
وی ادامه داد: گروههای نظارتی دامپزشکی استان در این مدت هفت هزار و ۱۳۷ بازدید از مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآوردههای خام دامی استان انجام دادند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: در این مدت ۷۸ پرونده برای متخلفان تشکیل و تسلیم مراجع قضایی شده و ۱۳ مرکز متخلف هم مهر و موم شده است.
موحدی اضافه کرد: با صاحبان ۷۳ دستگاه خودرویی که فرآوردههای خام دامی را بصورت غیرمجاز حمل میکردند، برخورد شد.
وی یادآور شد: هرگونه حمل و نقل دام و فرآوردههای خام دامی مستلزم دریافت مجوز لازم از دامپزشکی و رعایت اصول بهداشتی است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان هشدار داد: با توجه به خطر بالقوه دام غیرمجاز در گسترش بیماریهای مختلف بخصوصبیماریهای مشترک بین دام و انسان، اداره کل دامپزشکیبا هرگونه حمل و نقل غیرمجاز دام برابر قانون برخورد میکند.
موحدی بیان کرد: گروههای نظارتی دامپزشکی استان در این طرح از تمام مراکز عرضه و فروش فرآوردههای خام دامی، کشتارگاهها و مراکز بستهبندی بطور مستمر بازدید کردند.
به گفته وی، در این مدت با نظارت دامپزشکی بیش از هفت میلیون قطعه طیور در کشتارگاههای استان ذبح شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از یک میلیون قطعه افزایش یافته است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان، میزان کشتار دام در کشتارگاههای استان در مدت اجرای طرح یاد شده را ۱۸۴ هزار راس دام سبک و سنگین ذکر و خاطرنشان کرد: این میزان دام کشتار شده، بیش از ۵۴ هزار راس نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: کلیه کشتار دام و طیور و عرضه فرآورده های خام دامی با نظارت مستمر حوزه دامپزشکی انجام میشود.
موحدی اظهار داشت: حوزه دامپزشکی حلقهای از مدافعان سلامت جامعه محسوب میشود زیرا بهداشت فرآوردههای خام دامی ارتباط مستقیمی با بهداشت جوامع انسانی دارد.
وی در عین حال از شهروندان خواست فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارند.
اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ و بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه دوم تولید تخم مرغ و رتبه اول تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست.
این استان دارای بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار راس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطبهای تولید فرآورده های دامی در کشور تبدیل کرده است.
استان اصفهان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بستهبندی و فرآوردی فرآوردههای خام دامی است.