فخری رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این روش برای مهار بحران بیماری کرونا جزو بهترین و موثرترین اقداماتی است که علاه بر ایران در تمام کشورهای دنیا مورد تاکید قرار گرفته است.
وی اظهارداشت: افراد باید سعی کنند تا با قطع ارتباطات نزدیک خود با دیگران به صاف شدن منحنی پیشرفت بیماری کرونا کمک کنند.
این محقق و پژوهشگر اجتماعی افزود: هدف از فاصلهگذاری اجتماعی دوری از تجمعات و حفظ فاصله افراد با یکدیگر است و بر این اساس ضرورت دارد که همه شهروندان با پرهیز از حضور در اماکن عمومی و مکانهای سرپوشیده و به نوعی دورنگهداشتن خود از دیگران به گسستن زنجیره انتقال بیماری کرونا کمک کند.
وی با اشاره به پیامدهای بیتوجهی به رعایت اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه برای مهار این بیماری گفت: رعیات نکردن توصیههایی که میتواند منجر به سلب حیات از افراد جامعه شود علاوه بر اینکه نوعی بداخلاقی اجتماعی محسوب می شود جبرانناپذیر هم هست.
رضایی تاکید کرد: تعلق و دلبستگی اجتماعی و عاطفی افراد جامعه میطلبد تا با در خانه ماندن و رعایت موارد بهداشتی هرچه زودتر جامعه را از حالت فعلی خارج و به روال عادی برگردانند.
وی، عمل به توصیههای بهداشت فردی و عمومی را نوعی اتحاد اجتماعی برای مقابله با ویروسی عنوان کرد که دنیا را درگیر خود کرده است.
این جامعه شناس یادآور شد: می توان امیدوار بود که مردم کشور به عنوان اجتماعی که همیشه به لحاظ مددجویی و امداد به یکدیگر زبانزد بودند هرچه سریعتر به کاهش آمار ابتلا و مرگ و میر این بیماری و به نوعی دفع این بلا کمک کنند.
وی با تاکید بر افزایش آگاهی مردم از ابعاد ماجرا گفت: این امر مشارکت آنها در برنامهها و سیاستگذاریها را افزایش میدهد.
رضایی همچنین با توجه به اینکه در عرصه درمان و حیاتبخشی به بیماران کرونایی عدهای در معرض خطر قرار دارند گفت: تعلق اجتماعی و دلبستگی به افراد جامعه میطلبد که حال و وضعیت کادر درمان و سلامت کشور که در شرایط نامناسب روحی و جسمی به لحاظ نوع حرفه و فشار کاری قرار دارند از سوی مردم درک و رعایت شود.
برآیند اطلاعات موجود نشان میدهد تاکنون 80 درصد جامعه طرح فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کردند و ضروری است بقیه افراد جامعه نیز در تحقق این امر مهم با هدف قطع زنجیره کرونا در کشور مشارکت کنند.