با انتشار ویرس کرونا و برملا شدن آثار هولناک آن، مسوولان با اتخاذ تدابیری از جمله ضرورت قرنطینه خانگی و فاصلهگذاری اجتماعی، شهروندان را به رعایت اینگونه تمیهدات فراخواندند تا در پرتو تکوین نوعی همگرایی ملی و رفتاری بتوانند بر این مهمان ناخوانده شوم فائق آیند.
با این حال و برغم همراهی بسیاری از اقشار مختلف مردم با تدابیر یاد شده، هنوز هم هستند افرادی که به این ملاحظات وقعی نمینهند و با رفتارهای غیرمسوولانه خود در عمل سلامت همه شهروندان را به خطر میاندازند.
در این راستا و برای بررسی آثار اینگونه رفتارهای خطرآفرین و آشنایی با رهیافتهای مهارکننده بیماری و تسهیلات درنظر گرفته شده برای افراد مبتلا به بیماری کوید 19، گزارشگر ایرنا در اصفهان درصدد کسب نظر مسوولان در این زمینه برآمد.
دادستان اصفهان در این زمینه گفت: رفتارهایی که با تشخیص دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و در جهت مقابله با بیماری کرونا بهعنوان تهدید علیه بهداشت عمومی صورت گیرد، جُرم محسوب میشود.
علی اصفهانی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اگر رفتار بیمار مبتلا به کرونا طبق تشخیص مرجع اصلی آن یعنی دانشگاه علوم پزشکی تهدید علیه بهداشت عمومی اعلام شود، این رفتار، جُرم محسوب میشود.
وی با تاکید براینکه افراد عادی و همچنین بیماران مبتلا به کرونا، مُلزم به رعایت مصوبههای ستاد استانی مبارزه با بیماری کرونا هستند، اظهار داشت: افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند پس از ترخیص باید در خانه یا مراکز نگهداری از بهبود یافتگان تا گذراندن دوره کامل نقاهت باقی بمانند.
اصفهانی ادامه داد: اگر بر اساس تشخیص دانشگاه علوم پزشکی، خانه بیماران مبتلا به کرونا شرایط مناسب گذراندن دوران نقاهت را نداشته باشد آنها باید به مراکزی که برای این کار تامین و تجهیز شده است، مراجعه کنند.
دادستان اصفهان تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اگر تشخیص داد که رفتار فردی با رعایت نکردن این مصوبهها، تهدید علیه بهداشت عمومی است میتواند او را به مرجع قضایی معرفی کند تا طبق ضوابط با فرد مُتخلف برخورد شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این زمینه به ایرنا گفت: خانه بیماران مبتلا به کرونا اگر پس از ترخیص از بیمارستان، شرایط مناسب برای نگهداری را داشته باشند، منعی برای مراقبت در منزل ندارد که این امر با بازدید نمایندگان مرکز بهداشت، مُحرز میشود.
آرش نجیمی افزود: اما اگر خانه این افراد شرایط مناسب را نداشت و توسط مرکز بهداشت تایید نشد آنها باید به مراکز نگهداری از بهبودیافتگان کرونا بروند تا تهدیدی علیه بهداشت عمومی نباشند.
وی برخی از شرایط مناسب در خانه برای گذراندن دوران نقاهت بیماران کرونا را شرایط فیزیکی و همچنین نبودن افراد در معرض خطر یا دارای بیماری زمینهای اعلام و تصریح کرد: اگر رفتار فردی در این زمینه، تهدید علیه بهداشت عمومی تلقی شود دانشگاه علوم پزشکی می تواند آن را به مراجع قضایی برای پیگیری و برخورد اعلام کند.
همچنین نماینده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در قرارگاه ایجاد و تجهیز مراکز نگهداری بیماران بهبود یافته از کرونا گفت: اقامت بهبود یافتگان از کرونا در مراکزی که برای طی کردن دوران نقاهت ایجاد شده، بهترین راه حل برای جلوگیری از انتقال این بیماری از مبتلایان به افراد سالم است.
مهرداد معمارزاده افزود: افراد مبتلا به ویروس کرونا به مدت ۲ هفته پس از شروع علائم بیماری، ناقل این ویروس هستند به همین دلیل این بیماران پس از رفع علائم حاد بیماری و ترخص از بیمارستان باید این مدت دوران نقاهت را در این مراکز نگهداری بگذرانند.
وی با بیاناینکه بهبودیافتگان در این مراکز خدمات مختلف از جمله پزشکی و مشاوره روانشناسی دریافت میکنند، اظهار داشت: از بیماران مبتلا به کرونا که از بیمارستان ترخیص میشوند میخواهیم که به این مراکز مراجعه کنند بهویژه افرادی که در خانههای خود امکانات مناسب ایزولهسازی و محدود کردن بیمار را ندارند یا کسانی در خانه آنها زندگی میکنند که سالمند یا دارای بیماری زمینهای مانند ام اس، دیابت و قلبی هستند و یا امکان داشتن پرستار برای مراقبت را ندارند.
معمارزاده با اشاره به آمادهشدن چند مرکز نگهداری بهبودیافتگان بیماری کرونا در استان اصفهان، گفت: بزرگترین آن در باغ ابریشم در غرب اصفهان با ظرفیت حدود ۸۰۰ تخت است که در زمان حاضر حدود ۱۲۰ تخت آن فعال شده و در چند روز گذشته حدود ۵۰ بیمار بهبود یافته در آن پذیرش شده اند.
این پزشک متخصص اضافه کرد: در این مرکز در هر اتاق سه تا چهار تخت موجود است و پزشکان و پرستاران برای مراقبت از افراد پذیرش شده حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه در شهرهای دیگری از استان نیز این مراکز آماده شده است، مجموع تخت این مراکز در استان اصفهان را حدود یکهزار و ۵۰۰ تخت اعلام کرد.
وزارت بهداشت روز یکشنبه دهم فروردین اعلام کرد: تاکنون ۳۸ هزار و ۳۰۹ نفر در کشور بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۲ هزار و ۶۴۰ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۲ هزار و ۳۹۱ نفر نیز بهبود یافتهاند.
۹۴۲ بیمار در زمان حاضر در بخشهای مقابله با بیماری کرونا در بیمارستانهای استان اصفهان(بهجز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل) بستری هستند.