مهدی ژیانپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کارهای مطالعاتی این محلهها با رویکرد تعریف محورهای گردشگری و تعریف طرح در این محورها برای توزیع زمانی و مکانی گردشگران و بهرهمندی اجتماعهای محلی در سراسر بافت تاریخی از حضور گردشگر توسط معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان انجام شد.
وی با بیان اینکه این مطالعات در قالب طرح باز تعریف نقش محلههای هدف گردشگری شهر اصفهان به کارفرمایی شهرداری اصفهان انجام شد، اظهار داشت: پیش از این نیز مطالعاتی درباره محله علی قلی آقا بهعنوان یکی از محورهای گردشگری اصفهان انجام شد.
ژیانپور با اشاره به سند ۲۰۲۰ اصفهان که با هدف رونق صنعت گردشگری این کلانشهر تعریف شده است، خاطرنشان کرد: طرحهای تعریف شده برای محله شهشهان و محور علی قلی آقا در اولویت اجرای این سند قرار گرفت.
وی با بیان اینکه این محلهها در هستههای مرکز و اولیه کلانشهر اصفهان قرار گرفته و دارای بناهای تاریخی و میراث معنوی بسیاری هستند، اضافه کرد: در حال مطالعه درباره محور رهنان نیز با هدف تعریف طرحهای رونق صنعت گردشگری در آن هستیم.
ژیانپور با بیان اینکه فعالیتهای پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در ۲ زمینه اصلی مطالعات شهری و درمانی انجام میشود، اظهار داشت: پژوهشهای مطالعات شهری شامل موضوعهای اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی گردشگری و کاربری محیطی است.
وی یکی از طرحهای پژوهشی در این بخش را " توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی " خواند و افزود: در این طرح که به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و با همکاری دانشگاه اصفهان در حال اجراست، ۷۰۰ روستا مطالعه شد تا منجر به تعریف و اجرای طرحهای اشتغالزایی شود.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، هدف از اجرای این طرح را شناسایی فرصتهای اشتغالزایی در روستاها و معرفی آن به سازمان مدیریت و برنامهریزی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت پرداخت تسهیلات مالی مورد نیاز بهصورت هدفمند اعلام و خاطرنشان کرد: این طرحها در بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات طراحی میشود.
ژیانپور یکی دیگر از طرحهای در دست اجرای معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان را با موضوع مسوولیت اجتماعی و برای مجموعه صنعتی فولاد مبارکه اعلام کرد و گفت: در این طرح که به صورت کیفی اجرا میشود جامعه اطراف این مجموعه صنعتی از جمله شهرها و روستاها در بخشهای مختلف از جمله هویتی و محیط زیستی مورد مطالعه قرار میگیرد تا انتظاراتی که از آن میرود، شناسایی شود.
وی با بیان اینکه در پژوهش کیفی به چرایی و چگونگی تغییرها پرداخته میشود، ادامه داد: در این طرح از طریق مصاحبه رو در رو با اقشار مختلف مردم و مسوولان، مشکلات، انتظارات و نارضایتیهای آنها بررسی و شناسایی میشود تا واحد صنعتی مربوطه بتواند نسبت به رفع آنها با توجه به امکانات و شرایط خود اقدام کند.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه این انتظارها میتواند درباره مواردی مانند اولویت استخدام برای نیروهای محلی و کمک به توسعه زیرساختها باشد، اظهار داشت: این پژوهشها در حوزه مسوولیت اجتماعی است که واحدهای صنعتی برای دریافت گواهینامههای استاندارد بینالمللی باید در چارچوب استانداردهای کیفیت بخشی محیطی آنها را اجرا کنند.
وی همچنین با بیان اینکه جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در صدد راهاندازی پژوهشکده مطالعات شهری در سال ۱۴۰۰ است، تصریح کرد: ممکن است این کار به تعویق بیفتد زیرا نیاز به جذب هیات علمی دارد.
جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در سال ۱۳۵۹ در دانشگاه اصفهان تشکیل شد و دارای معاونتهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و پشتیبانی است.
اصفهان یکی از قطبهای گردشگری کشور است که سالانه میلیونها مسافر داخلی و خارجی به این خطه تاریخی سفر میکنند.