سیدحسن قاضی عسگر روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: پس از وقوع اتفاقات اخیر در کشور، وضعیت گردشگری در اصفهان نامناسب شده و بسیاری از تورها و پروازها، برنامههای خود را لغو کردهاند که این موضوع ضربهای اساسی به گردشگری وارد میکند که امیدواریم در کوتاهترین زمان ممکن بتوانیم این مساله را مدیریت کنیم.
وی با اشاره به برگزاری جلسه شورای سیاستگذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در روز گذشته اظهار داشت: در این جلسه با حضور کلیه مسوولان بخشهای مختلف فعال در حوزه گردشگری تصمیماتی در این حوزه اتخاذ شد.
قاضی عسگر تصریح کرد: اگر بسته حمایتی برای پشتیبانی از گردشگری و صنایع دستی تهیه شود در شرایط موجود اقدامی مفید خواهد بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان اضافه کرد: باید کمک هزینه سفر یا سهمیه بنزین سفر برای هموطنان در طول تعطیلات نوروز در نظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: در جلسه مزبور مقرر شد یکسری برنامهها برای استقبال از نوروز، طراحی و اجرا و از هماکنون تا سال نو کلینیک گردشگری و صنایع دستی، ایجاد تا مشکلات موجود هرچه سریعتر برطرف شود.
قاضی عسگر با اشاره به ایدههای مطرح شده در جلسه یاد شده اظهار داشت: همچنین قرار است برای خبرنگاران مطرح دنیا تورهای بازدید از اصفهان، شیراز و یزد در نظر بگیریم تا مسائل و مشکلات ایجاد شده در حوزه گردشگری مرتفع شود.
وی گفت: باید در فرودگاه، ترمینالهای مسافربری، ترمینال راهآهن و میدان نقش جهان کیوسکهای اطلاعات گردشگری نصب و به گردشگران سرویسدهی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با اشاره به راهاندازی cip فرودگاه بینالمللی شهید بهشتی اصفهان اضافه کرد: با توجه به اهمیت موضوع مورد بحث پیشنهاد شد تا ورود گردشگران از طریق cip فرودگاه انجام شود.
وی اظهار داشت: در جلسه مورد نظر موضوع تمدید و اخذ ویزا نیز مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد این روند تسهیل و وضعیت موجود اصلاح شود.
قاضی عسگر افزود: اعضای حاضر در جلسه به حوزه گمرک و نحوه ترخیص کالاهای همراه گردشگران اعم از ورودی و خروجی نیز ایراداتی گرفتند که باید بررسی شود.
وی همچنین با اشاره به ضرورت ایجاد صرافی در فرودگاه شهید بهشتی گفت: تا دو هفته آینده مجوز ایجاد صرافی در فرودگاه اخذ میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان افزود: به دانشگاهها و مراکز پژوهشی نیز تاکید میکنیم تا با برگزاری کنگرههای بینالمللی و از طریق دیپلماسی علمی به توسعه گردشگری کمک کنند، ضمن اینکه باید به ظرفیت شهرهای خواهرخوانده توجه کنیم.
وی یادآور شد: با راهاندازی پست میدان امام اصفهان زمینهای ایجاد شده تا گردشگران برای اقوام و آشنایان خود کارت پستال ارسال کنند که بهعنوان تبلیغ مستقیم مورد توجه قرار گرفته است.
قاضی عسگر با تاکید بر ضرورت تمرکز به حوزههای سودآور گردشگری افزود: در حال حاضر حوزه چین، روسیه و آلمان مدنظر ماست.
وی بیان کرد: باید در مکانهای مختلف شهرها کیوسک اینفو ایجاد کنیم تا اگر سووالی برای گردشگران بوجود آمد، پاسخگو باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با اشاره به سیاست کنونی در حوزه گردشگری افزود: باید برای طرحهای مختلف، ستاد اجرایی با حضور نمایندگان تامالاختیار همه دستگاههای اجرایی تشکیل تا مسائل و مشکلات مرتفع شود.
ضرورت تبیین وضعیت فعلی کشور برای گردشگران خارجی
مدیرکل تشریفات استانداری اصفهان نیز گفت: برگزاری کنگرههای بینالمللی مختلف میتواند به جذب و افزایش تعداد گردشگر کمک کند.
مسعود نیک آیین ادامه داد: هر یک از افرادی که به ایران و اصفهان سفر میکنند، سفیری برای انتقال وضعیت موجود کشور ما و افزایش شمار گردشگران هستند.
وی با اشاره به اینکه دشمنان به هر طریق بهدنبال خدشهدار کردن چهره ایران هستند، اظهار داشت: باید وضعیت فعلی کشور برای گردشگران خارجی تبیین شود ضمن اینکه در زمان حاضر احیای خواهرخواندگیها یک ضرورت است.
مدیرکل تشریفات استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: اکنون جزیرهای عمل کردن در بحث گردشگری به ما ضربه میزند و باید همگان با وفاق و همدلی در این راستای رفع مشکلات بکوشند.
نیک آیین گفت: استفاده از تمام شرایط و فرصتها برای ارزان کردن سفر و انتقال وضعیت موجود کشورمان در فضای مجازی باید مورد توجه قرار بگیرد و باید احساس ناامنی را که دشمنان ایجاد کردند از چهره کشورمان بزُدائیم.
نبود نقشه راه مشخص، آسیب حوزه گردشگری است
عضو شورای شهر اصفهان نیز در باره طرح موسوم به طرح "گردشگری اصفهان ۲۰۲۰" گفت: مسیر توسعه شهر اصفهان مبتنی بر صنعت طراحی شده و مشکلات متعددی را برای این کلانشهر بوجود آورده است.
نصیر ملت یادآور شد: خدمات در شهر اصفهان برای یک میلیون نفر جمعیت طراحی شده است اما اکنون چهار میلیون نفر از این خدمات استفاده میکنند که نبود امکانات سبب مهاجرت طبقه خلاق میشود.
وی ادامه داد: نبود نقشه راه مشخص و پنجره واحد برای تمام گروهها و ذینفعان از جمله آسیبهای حوزه گردشگری بوده که عدم موفقیت در این حوزه را رقم زده است.
عضو شورای شهر اصفهان اظهار داشت: امروز تنها حدود ۱۵ اثر تاریخی در اصفهان توسط گردشگران بازدید میشود در حالی که ۲۲ هزار اثر تاریخی در این استان وجود دارد.
ملت اظهار امیدواری کرد که در طرح گردشگری اصفهان ۲۰۲۰، تمام آثار تاریخی به گردشگران شناسانده شود.
وی اضافه کرد: اکنون ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی و یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر داخلی داریم که امیدواریم شمار گردشگران خارجی به ۸۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کنند.
در استان اصفهان بهعنوان قطب گردشگری کشور بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی شناسایی شده که یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و چهار اثر آن به نامهای میدان امام (نقش جهان)، کاه چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.
استان اصفهان همچنین دارای ۹۰ موزه تاریخی، مردم شناسی، فرهنگی و طبیعت است که در اختیار بخش دولتی و خصوصی است.
از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا حدود ۲۹۹ مورد آن مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.