امیرحسین آلاسحاق چهارشنبهشب در جشنواره اوقات فراغت استان اصفهان افزود: استفاده درست و برنامهریزی هدفمند در زمینه اوقات فراغت نوجوانان و جوانان، امکان تبدیل شدن این مولفه به صنعت را دارد.
وی بیانکرد: آموزش مهارتهای زندگی و اشتغالزایی در پایگاههای اوقات فراغت به ویژه در فصل تابستان امکان بهبود کیفیت زندگی و تولید کارآفرینی را برای نوجوانان و جوانان فراهم میکند.
مدیرکل طرحهای ملی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اهمیت تدوین چشمانداز برای این حوزه اضافه کرد: این وزارتخانه برای اشتغال جوانان دغدغه دارد و برای هموارسازی مسیر فعالیتهای آنها اقدام کرده است تا تسهیلات و امکانات فراهم شود.
وی رویکرد وزارت ورزش و جوانان در برنامههای فراغتی را ایجاد شور و نشاط اجتماعی در کنار مهارتافزایی در راستای اشغالزایی عنوان کرد.
آلاسحاق به ظرفیت سازمانهای مردم نهاد جوانان اشارهکرد و گفت: این نهادهای مدنی مشارکت اجتماعی جوانان را در عرصههای مختلف افزایش داده و استان اصفهان نمونه بارز در این عرصه به شمار میرود.
وی ادامه داد: زمینهسازی برای فعالیت جوانان در این استان امکان انجام فعالیتهای موثر را فراهم کرده که اشتغالزایی و مهارت آموزی از جمله آنها است.
مولفههای اجتماعی با راهکارهای فرهنگی پاسخ داده شوند
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان همچنین در این نشست گفت: مقولههای اجتماعی نباید امنیتی شوند بلکه باید با راهکارهای فرهنگی به آنها پاسخ داد.
سید محسن سجاد تصریح کرد: نگاههای امنیتی به این حوزه آسیبزاست، بازخورد خوبی را برای جامعه ندارد و نتایج آن مورد رضایت و متناسب با پیشبینیها نیست.
وی افزود: غنیسازی اوقات فراغت و ارایه برنامههای مناسب به کاهش مشکلات اجتماعی و افزایش امنیت عمومی منجر خواهد شد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان، توانمندسازی جامعه در راستای رویارویی با پدیدههای شوم اجتماعی را ضروری برشمرد و اضافه کرد: آموزش و فرهنگسازی برای تقویت امنیت اجتماعی و کاهش آسیبها و معضلات لازم است.
وی با اشاره به نقش واگذاری مسوولیتها به جوانان در تقویت مشارکت مدنی و افزایش امنیت اجتماعی تاکید کرد: خطاهای مسوولیتی جوانان قابل گذشت است و نباید بزرگنمایی شود.
مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان نیز در ادامه به همافزایی بین دستگاههای اداری برای ارایه خدمات اشاره کرد و گفت: همافزایی نهادهای دولتی در ستاد ساماندهی امور جوانان فرصتهای خوبی را برای خدمت به این قشر فراهم میکند.
محمد سلطانحسینی افزود: بهرهگیری از ظرفیت جوانان برای پاسخدهی به نیازهای جامعه در قالب سازمانهای مردم نهاد فراهم شده است که دستگاههای اداری نیز از فعالیتهای آنها حمایت میکنند.
وی یادآور شد: تابستان امسال بیش از پنج هزار عنوان برنامه فرهنگی، اجتماعی، مهارتی، هنری، ورزشی و اعتقادی در استان اصفهان برگزار شد که بخش زیاد این فعالیتها از سوی تشکلهای مردم نهاد به اجرا درآمد.
۱۰ دستگاه اداری، ۱۵ سازمان مردم نهاد و هیات ورزشی فعال در حوزه اوقات فراغت در ادامه این آیین قدردانی شدند.
بیش از ۲ هزار سازمان مردم نهاد جوانان در کشور راهاندازی شده است که از این میان افزون بر ۲۰۰ سمن در استان اصفهان فعالیت دارند.
ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعیت هلال احمر، تبلیغات اسلامی، فنی و حرفهای، اوقات و امور خیریه، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بسیج، شهرداری و کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور از جمله نهادهای متولی در زمینه اوقات فراغت هستند.
۳۰ هزار برنامه مهارتافزایی از سوی سازمانهای مردم نهاد جوانان کشور در فصل تابستان امسال اجرا شده بود.