رسول موسی رضایی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: این نیروگاهها که در شهرهای خور و اردستان درحال ساخت است هر یک ظرفیت تولید ۱۰ مگاوات برق دارد و پیشرفت عملیات اجرایی آنها تاکنون به بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به اینکه ۲۷ نیروگاه خورشیدی در شهرهای اردستان، مهاباد، اصفهان، نایین، کاشان، شهرضا، برخوار، نجف آباد، آران و بیدگل، خور ، نطنز و ورزنه در حال احداث است، گفت: قرارداد خرید تضمینی از این نیروگاهها انجام شده و این طرحها از ۱۰ تا بیش از ۹۰ درصد پیشرفت دارند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان درباره طرح نصب صفحههای(پنل) خورشیدی برای روستاییان شرق اصفهان و خرید برق از آنها که در سالهای گذشته مطرح شد، تصریح کرد: به دلیل اینکه شغل بسیاری از ساکنان منطقه شرق اصفهان کشاورزی است و در پی خشکسالیهای سالهای اخیر ساکنان منطقه با مشکلات زیادی مواجه شدند، مقرر شد با کمک کمیته امداد و بانک ملی تسهیلاتی برای نصب صفحههای خورشیدی در اختیار آنها قرار گیرد و برق تولیدی از آنها خریداری شود.
وی با اشاره به اینکه مقرر بود بر روی ۲ هزار منزل مسکونی صفحههای خورشیدی با ظرفیت پنج کیلو وات نصب شود، تصریح کرد: در شرق اصفهان ۱۲ عدد از این صفحات بر روی منازل نصب شد که به علت افزایش قیمت تجهیزات در پی بالا رفتن نرخ دُلار، ادامه اجرای این طرح با کندی مواجه شد.
موسی رضایی گفت: با توجه به اینکه قرار است نرخ خرید تضمینی برق اصلاح و ابلاغ شود احتمال اینکه نصب صفحات خورشیدی بر روی منازل شدت یابد، وجود دارد.
تولید برق از انرژی باد در سه منطقه اصفهان در دست مطالعه است
مدیرعامل شرکت برق منطقهای اصفهان درباره طرح تولید برق از انرژی باد در این استان که از چهار سال قبل مطرح شد، اظهارداشت: این طرح همچنان در دست مطالعه می باشد و برای این منظور سه منطقه استان اصفهان به نامهای برزک کاشان، پاتله شهرضا و قُرُقچی میمه در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه ما در این مناطق ، دکلهای باد سنجی نصب کردهایم تا شدت و انرژی باد را ارزیابی کنیم، گفت: برای تولید برق، سرعت باد باید بیش از ۶ متر بر ثانیه برسد بنابر این برای اینکه طرح توجیه اقتصادی داشته باشد باید از سرعت باد در این مناطق اطمینان حاصل کرد.
موسی رضایی گفت: از افرادی که علاقهمند به سرمایه گذاری در بخش تولید برق از انرژیهای پاک هستند استقبال میکنیم و برای اجرای این طرحها، زمین مورد نیاز در اختیار آنها قرار میدهیم .
برای تولید هر مگا وات برق از انرژی خورشیدی ۲ هکتار زمین مورد نیاز است.
خاطرنشان می شود، معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان دی سال ۹۶ گفته بود: یکهزار و ۳۰۰ هکتار از زمین منابع طبیعی این استان برای ایجاد نیروگاه های خورشیدی اختصاص یافته است.
' داریوش سعیدی '، هدف از اجرای این طرح را تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، بستر سازی برای انجام فعالیتهای اقتصادی، اشتغالزایی و سرمایه گذاری در استان بیان کرد و گفت: تقاضای ۵۵ شرکت سرمایه گذار در این زمینه مورد بررسی و موافقت قرار گرفت که بیشترین موارد اختصاص یافته در شهرستان اصفهان با ۱۶مورد و ۴۰ هکتار و کمترین موارد تخصیص در شهرستان برخوار با یک مورد بوده است.
استان اصفهان به دلیل قرار گرفتن در مدارهای ۲۵ تا ۴۰ درجه عرض شمالی در ناحیه پر تابش و با توجه به اینکه سالانه حدود ۲۷۰ تا ۳۰۰ روز و ۲ هزار و ۷۰۰ ساعت آفتابی در سال دارد جزو بهترین مناطق دنیا در زمینه پتانسیل انرژی خورشیدی محسوب می شود.
انرژی خورشیدی که منبع اصلی تمامی انرژیهای موجود در زمین است می تواند بصورت مستقیم و غیر مستقیم به اشکال دیگر انرژی تبدیل شود.
یکی از شاخصترین انواع انرژیهایی که با انرژی خورشیدی تولید می شود الکتریسیته یا همان برق است، انرژی که قابلیت تبدیل به انواع دیگر انرژی ها را دارد و می توان گفت بیشترین کارکرد را در جوامع بشری دارد.
در استان اصفهان با توجه به کاهش نزولات آسمانی، تغییرات اقلیمی و بحران خشکسالی، دو روش انرژی خورشیدی و بادی به عنوان بهترین گزینه های برای تولید انرژی ارزیابی شده و وجود ۳۰۰ روز آفتابی با زاویه مناسب تابش خورشید، این نوع انرژی را مناسب ترین و اقتصادی ترین روش برای تولید برق و دیگر انواع انرژی مورد تاکید قرار می دهد.
در لایحه برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور، ساخت ۲۶ هزار مگاوات نیروگاه جدید برنامه ریزی شده است که ۱۶هزار مگاوات آن با تبدیل نیروگاه های گازی موجود به سیکل ترکیبی، سه هزار مگاوات آن با ساخت نیروگاه های تولید پراکنده، DG(نیروگاه تولید پراکنده) و CHP (تولید همزمان برق و حرارت) و پنج هزار مگاوات دیگر آن با ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر بادی و فوتو ولتائیک (خورشیدی) تامین خواهد شد.
به موازات این برنامه در سال های اخیر در استان اصفهان گامهایی برداشته شده که ادامه آن با سرعت و جدیت بیشتر می تواند در رسیدن به اهداف برنامه یاد شده و استفاده از انرژیها و بهره بردن از ظرفیتهای طبیعی و خدادادی یاری کند.
اردیبهشت ماه سال ۹۶ بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور با ظرفیت تولید ۱۰ مگاوات برق با حضور وزیر نیرو در بخش جرقویه سفلی (واقع در ۶۵ کیلومتری جنوب شرق اصفهان) به بهره برداری رسید.
این نیروگاه خورشیدی با سرمایه گذاری شرکت برق و انرژی غدیر و با مشارکت شرکت یونانی متکا (Metka ) با هزینه ای بیش از ۵۵ میلیارد تومان در مدت هفت ماه احداث و آماده بهره برداری شد.
۲۰۹۳ /۶۰۲۶/