حجتالاسلام غلامحسین رنجبر روز پنجشنبه در نشست ستاد زکات تیران و کرون افزود: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته، جمعآوری زکات در استان اصفهان تا پایان سال به ۳۱۰ میلیارد ریال خواهد رسید.
وی بیان کرد: سال گذشته در این استان ۲۹۰ میلیارد ریال زکات جمعآوری شده که ۴۰ درصد آن برای طرحهای عمرانی مانند مسجدسازی، ساخت یا بهسازی خانههای نیازمندان، ساخت نمازخانه مدرسهها و خانه عالم اختصاص یافته و سایر مبلغ به مصرف نیازمندان رسیده است.
اضافه کرد: اجرای پروژه های عمرانی از محل اعتبارات زکات بر اساس تقاضا و نیاز مناطق روستایی و مردم مناطق پرداخت کننده زکات است که بیشتر پروژه در سال گذشته در حوزه مسجد سازی بوده که البته احداث نمازخانه مدارس نیز در اولویت است.
دبیر ستاد زکات استان اصفهان از تشکیل شورای زکات در روستاها خبر داد و گفت: تشکیل این ستاد موجب شناسایی ظرفیتها برای جمعآوری اعتبار و همچنین شناسایی نیازهای هر منطقه است که از سوی اعضای ستاد انجام میشود.
وی روحانی روستا، دهیار، اعضای شورای اسلامی، فرمانده پایگاه بسیج و شخصیتهای معتمد محلی را جزو اعضای ستاد زکات روستایی عنوان کرد.
جمعآوری ۹ میلیارد ریال زکات در تیران و کرون
فرماندار تیران و کرون نیز در این نشست به جمعآوری ۹ میلیارد ریال زکات در این شهرستان در سال گذشته اشاره کرد و اظهارداشت: پنج میلیارد ریال از این مبلغ در حوزه عمرانی و سایر آن به نیازمندان اختصاص داده شد.
مجید حججی افزود: ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال زکات هم از ابتدای سالجاری تا کنون در شهرستان تیران و کرون جمعآوری شده که با وجود بهبود وضعیت کسب و کار کشاورزی و دامپروری در این منطقه، این میزان افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه بیان کرد: استفاده از فناوریهای نوین و بارندگیهای سال آبی جاری در رونق کشاورزی این منطقه موثر بوده و معضل اشتغال را برطرف کرده؛ از این رو کشاورزان و فعالان اقتصادی در این حوزه آمادگی بیشتری برای کمکرسانی به نیازمندان دارند.
بر اساس فقه اسلام گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مشمول پرداخت زکات واجب میشوند که البته پرداخت زکات مستحبی مشمول موضوع خاصی نیست و انفاق به شمار میآید.
ظرفیت کنونی پرداخت زکات در کشور نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده است که در حال حاضر سالانه رقم چهار میلیارد ریال به عنوان وجوهات زکات جمعآوری میشود.
۷۱۳۱/۸۱۲۳