محمد حسین شاملی روز دوشنبه  در گفت و گو با ایرنا  افزود :  برای اجرای این تعداد طرح ها افزون بر ۲۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی، ملی و صندوق توسعه ملی هزینه شده است.

وی اظهارداشت : ۱۶ طرح از این تعداد آبخیزداری و آبخوان داری است که برای اجرای آنها 190 هزار و 603 میلیون ریال هزینه شده است و 11 هزار و 957 خانوار از آن بهره مند شدند.

وی تعداد طرح های حوزه حفاظت و اراضی ۳۳ طرح اعلام و اضافه کرد : از این تعداد ۹ طرح جایگزینی سوخت فسیلی و ۱۱ طرح کمربند حفاظتی و ۱۳ طرح کاداستر است.

به گفته شاملی  ۱۷ طرح دیگر مربوط به احیا، توسعه و بهره برداری اصولی از جنگل ها و مراتع استان است.

وی با اشاره به  اجرای عملیات آبخیزداری و حفاظت خاک با ۲۸ میلیارد تومان در ۷۴ هزار  هکتار از اراضی استان که به کمک اعتبارات صندوق توسعه ملی در ۱۶ حوزه آبخیز از جمله کچومقثال، دستکن، جندق، مهرجان، عباس آباد، ابیازن آغاز شد بر اهمیت این طرح ها تاکید کرد.

مدیرکل منابع طبیعی اصفهان خاطرنشان کرد: برای عملیاتی شدن این طرحها، اجرای بندهای خاکی، پروژه های مکانیکی، بیولوژیکی و بیومکانیکی شامل تراس بندی ، احداث فارو ، بانکت، نهالکاری، بذر کاری و بوته  کاری و مطالعات اجرایی صورت گرفته است.

شاملی ادامه داد: در سال ۱۳۹۸ همچون سال گذشته از محل  اعتبارات صندوق توسعه ملی ۵۵ میلیارد تومان مصوب و جهت اجرا در بیش از ۶۶ هزار هکتار ابلاغ شد که تاکنون تعداد ۹۲ قرارداد در ۲۱ شهرستان با پیمانکاران بخش خصوصی منعقد شده است.

وی تاکید کرد: در سال ۹۸  از محل صندوق توسعه ملی اعتباری بالغ بر 12 میلیارد تومان برای مبارزه با ریزگردها تصویب و اقدامات لازم برای جانمایی و اجرای طرح ها انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری  اصفهان گفت: در سال جاری عملیات مالچ پاشی همراه با کشت نهال در ۸۵۰ هکتار  در منطقه آران و بیدگل انجام می شود و هماهنگی های لازم با دانشگاه تهران به عنوان مشاور علمی این پروژه انجام شد و از طرف پالایشگاه سهم مالچ مورد نیاز تخصیص داده شده است.

وی ادامه داد: امسال به منظور حفاظت از مراتع استان و صیانت از اراضی ملی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی ۱۷ قرارداد با جوامع محلی در قالب تعاونی ها منعقد شده است.

استان اصفهان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.

جنگل های استان اصفهان بطور عمده در دو شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنش وجود دارد و سرانه جنگل درکمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح نسبتاً کم از تنوع گونه ای خوبی ( ۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است. 

استان اصفهان  از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در دو ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می شود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است . 

این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داد که به طور عمده در بخش های شمالی و شرقی آن پراکنش دارند، این اراضی مشتمل بر ۱۶ کانون بحرانی فرسایش بادی می باشند که حدود یکهزار ۱۰۰ هزار هکتار از استان را به خود اختصاص دادند. 
3080/6026/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.