دبیر انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان اصفهان گفت: اقتصادهای شکوفا و پیشرو که غیرقابل تحریم هستند، بر پایه دانش و اطلاعات ایجاد شده‌اند.
به گزارش ایسنا، سیدیاسر معین‌الدینی با بیان این مطلب اظهار کرد: در انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان‌اصفهان، اقتصادهای شکوفا و موفق دنیا را که غیرقابل تحریم هستند مورد تحلیل قرار دادیم. در گام اول بررسی کردیم که اقتصاد دانش‌بنیان در اقتصادهای پیشرو چه جایگاهی دارد. دریافتیم مناسبات اقتصادی در دنیا بر پایه اقتصادهای بهره‌ور و زیرساخت‌های دانش‌محور استوار شده است. در واقع در دنیا شاید عنوانی به نام اقتصاد دانش‌بنیان نداشته باشیم، ولی می‌توان در طی زمان ظهور و بروز دانش در اقتصادهای پیشرفته را مشاهده کرد.
معین‌الدینی گفت: اقتصادهای موفق زیرساخت‌های مبتنی بر دانش دارند. اهمیت نقش دانش و اطلاعات در اقتصادشان قابل رؤیت است و همین موضوع عاملی است که نمی‌توان اقتصادهای پیشرو را تحریم کرد، این در شرایطی است که اقتصاد ما منبع‌محور و حتی به طور مشخص نفت‌محور است.
دبیر انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان‌اصفهان با تاکید بر اینکه تنها راهکار این است که در سراسر کشور به اقتضای هر منطقه شبکه اتاق‌های بازرگانی را درگیر کنیم، افزود: پیرو مطالعه‌ای که انجام شد، پیشنهاد تشکیل کمیسیون اقتصاد دانش‌بنیان در اتاق‌های بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی را مطرح کردیم و در نخستین قدم هم این طرح را در اختیار اتاق بازرگانی اصفهان قرار دادیم تا گام به گام دانش را در اقتصاد نهادینه کنیم.
وی با بیان اینکه باید ترمولوژی یا واژه‌شناسی عبارت دانش‌بنیان نیز مشخص شود، گفت: چه در سطح حاکمان، در سطح نهادهای صنفی، تشکل‌های اتاق، عموم مردم و رسانه‌ها باید واژه‌شناسی درستی انجام شود.
معین‌الدینی، گام دوم را طراحی تصویر مشخصی از آینده دانست و تصریح کرد: باید تصویری از آینده را به‌طور مشخص ترسیم کنیم؛ احتمالا بخشی از ویژگی‌های اقتصاد فعلی و موجود کشور در این تصویرسازی استفاده شود یا ممکن است تغییراتی در آن اعمال و مفاهیم و نهادهای جدیدی به آن اضافه شود.
به گفته وی، باید مشخص شود حاکمیت، اتاق‌های بازرگانی، نهادهای تخصصی، شرکت‌های فناور، شرکت‌های سنتی، دانشگاه‌ها و غیره در آینده اقتصاد دانش‌بنیان چه نقشی ایفا کنند. برای مثال نقش آموزش‌وپرورش باید به‌طور کامل بازنگری شود و حتی نیاز است برخی نهادهای جدید ایجاد شود. در این میان اتاق بازرگانی و تشکل بالادستی مانند مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان می‌توانند کمک کنند تا نظام جدید اقتصادی گام‌به‌گام ایجاد شود.
بر اساس اعلام مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران، دبیر انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان‌اصفهان گفت: این پیشنهاد نتیجه تفکر بخش خصوصی فناور در استان اصفهان است که معمولا در پیش‌بینی و تعیین خط‌مشی‌های کلان در کشور تقدم داشته است.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.