در این مطلب آمده است: سایه شوم تروریسم این بار بر سر مسلمانان آن هم در یکی از آرام ترین کشورهای دنیا یعنی نیوزلند افتاد. در پی حمله تروریست‌ های مسلح به نماز گزاران جمعه در دو مسجد در نیوزلند، حداقل پنجاه نفر کشته و سی تن دیگر مجروح شدند.
باید گفت از لحاظ شاخص شادی، نیوزلند تقریبا رتبه اول را از لحاظ شادی در میان سایر کشور ‌ها دارد و همواره از این کشور به عنوان کشوری شاد و آرام یاد می‌ شود ، اما درست در همین کشور یکی از وحشتناک ‌ترین اقدامات تروریستی همراه با رعب و وحشت بسیار زیاد رخ می‌ دهد .
فردی که در این حمله تروریستی دست داشته است، خود را یک استرالیایی سفید‌ پوست عادی توصیف کرده است و گفته است که از طبقه کم درآمد جامعه است. وی طی بیانیه ‌ای که قبلا آن را نوشته است وعده داده تا به گفته خود با مهاجمان مسلمان مبارزه کند اما رسانه ‌های معتبر جهان معتقدند انگیزه مهاجمان مشخص نیست!
در تحلیل این ماجرا باید گفت مهاجم با موضوع مهاجرت مسلمانان مشکل داشته است. در سال‌ های اخیر به واسطه بحران ‌های منطقه خاورمیانه؛ از جمله حضور نظامی آمریکا در عراق و افغانستان و سوریه و همچنین حمله نظامی عربستان به یمن، بسیاری از مسلمانان منطقه به کشورهای دیگر مهاجرت کرده ‌اند . بدین ترتیب پس از اینکه خاورمیانه در مقیاس وسیعی دچار جنگ و مناقشه شد، مردم برای حفظ جان خود به مناطق امن ‌تر یا دیگر کشورها فرار کردند. در این راستا نیوزلند در چند دهه اخیر بسیار مهاجر پذیر بوده است خصوصا برای مسلمانان که در جامعه نیوزلند به نوعی حل می ‌شدند و هیچ ‌گاه هم مشکلی در حوزه امنیت برای این کشور ایجاد نکردند، اما ما اکنون می‌بینیم که گرفتار یک اقدام نژاد پرستانه در نیوزلند می ‌شوند . این حادثه نشان داد که افراطی گری و خشونت سازمان یافته نه مرز می شناسد، نه مذهب، نه زن و نه مرد و نه هیچ سرزمین و جامعه امن و آرامی، نفرتی است که درونی می شود و چون سونامی دنیا را ویران می کند همچنین این واقعه نشان داد افراط گرایی و تعصبات، بزرگترین بلای جان بشریت بوده و پیروان هر تفکری ممکن است به این ویروس خطرناک دچار شوند.
اما نکته دیگر در ارتباط با این واقعه برخورد رسانه ها با آن است. در این میان تارنمای شبکه بی بی سی که پیش از این بارها به خاطر سوگیری تیتر خبرهای خود مورد انتقاد قرار گرفته بود، این بار هم به خاطر عنوانی که برای گزارش مرتبط با حمله تروریستی نیوزلند انتخاب کرده بود، مورد انتقاد کاربران فضای مجازی قرار گرفت. گفتنی است بی‌بی‌سی فارسی برای انتشار این خبر تیتر «تلفات قابل توجه در حمله به دو مسجد» را انتخاب کرد. بی‌بی‌سی فارسی اواخر تابستان امسال نیز درپی حادثه تروریستی اهواز، از به کاربردن واژه تروریستی امتناع کرده بود که همان زمان هم با واکنش ‌های زیادی در فضای مجازی روبرو شده بود. در واقع خودداری از تروریستی خواندن حادثه کشتار مسلمانان در نیوزلند از سوی رسانه ها و مقامات غربی، مصداق بارز استانداردهای دوگانه مقابل تروریسم است. از نظر BBC فارسی فقط یک معیار برای تروریستی بودن حملات وجود دارد و آن حملاتی است که علیه انگلیس صورت گیرند.
لذا چاقو کشی در لندن تروریستی است، اما قتل عام در نیوزیلند فقط حمله است. البته بر بی‌بی‌سی حرجی نیست. وظیفه بی‌بی‌سی گیج کردن و آشفته کردن ذهن ما و از بین بردن شاخصهای تشخیص درست و غلط و ظالم و مظلوم و قاتل و مقتول است. وظیفه بی‌بی‌سی است که کاری کند که ما با دولت هایی که ما را تحریم اقتصادی کرده‌ و گرسنه کرده‌اند بیشتر همدلی کنیم تا با خودمان. وظیفه بی‌بی‌سی است که حتی بحث حمله نظامی و تجاوز نظامی به خاک ایران را طبیعی و قابل قبول جلوه دهد. اصلا دولت بریتانیا برای همین منظور سالی چند ده میلیون پوند از دهن مردم هر روز فقیر تر شده کشورش میزند و خرج این ماشین جنگ نرم میکند. و دروغ میگویند که بی ‌بی ‌سی فارسی سازمانی عمومی است. بی ‌بی ‌سی فارسی ربطی به سازمان کلی بی ‌بی‌ سی ندارد و بودجه ‌اش مستقیم از وزارت خارجه می‌ آید . باید گفت هرچند دستگاه های خبری غرب در حال موردی قلمداد کردن کشتار نیوزلند هستند اما برای ما اسلام ستیزی مورد یا حتی زنجیره ای از وقایع نیست. یک نوع سازماندهی با پشتوانه دولتهای نئو لیبرال است گاهی با دست یک غیرمسلمان و گاهی با عروج داعش که خود شکلی حاد از اسلام ستیزی بود. در این میان نظریه پردازان خشونت و افراطی ‌گری و سران کشورهایی که به نفرت پراکنی علیه مسلمانان و وضع سیاست های نژاد پرستانه و معیارهای تبعیض آمیز و دوگانه دامن می ‌زنند باید بدانند که در شکل ‌گیری و گسترش این اقدامات غیر بشری دخیل و سهیم اند.
همچنین باید به مسئولان گفت تنها محکومیت این جنایت همه‌ جانبه کافی نیست، باید نگاه، اراده و اقدامی جهانی و فراتر از آنچه تاکنون بوده است، صورت گیرد، باید منابع تولید نفرت، خشونت، افراطی گری و نژاد پرستی در هر شکل و شیوه ای خشکانده شود. مبارزه با تروریسم عزم و اجماع جهانی و واکنش عادلانه و به دور از تبعیض می ‌طلبد و گرنه این تهدید بی‌ حد و مرز جهان را با ابعاد و دامنه‌ های غیر قابل پیش‌ بینی روبه رو خواهد کرد.
/6026/7141
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.