به گزارش ایرنا، رامین رادفر روز یکشنبه در همایش هنرمندان سفیران پیشگیری از اعتیاد در هنرستان هنرهای زیبا اصفهان افزود : جمهوری اسلامی سالانه هزینه های بسیاری در مقابله با سوداگران مرگ می دهد که در واقع میزان شهیدان ما در مقابله با مواد مخدر در جهان بی نظیر است.
وی با اشاره به ضرورت توجه به مبانی علمی در برنامه سازی رسانه ای، اظهارداشت : تولیدات هنری و رسانه ای باید متناسب با سطوح پیشگیری باشد.
وی خاطرنشان کرد : برخی برنامه سازی های هنری و رسانه ای فاقد کارشناسی علمی نتایج اشتباه را به دنبال دارد به عنوان مثال سریال هایی تهیه می شود که شخصیت بزه کار آن محبوب می شود یا پس از سالها در اذهان می ماند.
این کارشناس آسیب های اجتماعی ادامه داد: از سوی دیگر برخی برنامه های تلویزیونی با دعوت از کارتن خواب های بهبود یافته به جامعه القا می کند که می توان معتاد و کارتن خواب شد ولی بهبود یافت در حالی که صدها نفر معتاد شدند ولی بهبود نیافته اند.
رادفر با بیان اینکه پیشگیری در سه سطح همگانی، گروههای در معرض موادمخدر و مبتلا صورت می گیرد، ادامه داد : مخاطب برنامه های تلویزیونی همگان هستند و برنامه سازی باید متناسب با این سطح باشد زیرا در اطلاع رسانی بخش همگانی باید صرفا به بیان کلیات اکتفا شود.
وی بیان کرد : هنرمندان قشر برگزیده و مرجع جامعه هستند و نقش هنرمند با سایر گروههای اجتماعی متفاوت است.
وی ادامه داد: آثار نویسندگان در رشته های مختلف تاریخ انقضا دارد ولی آثار هنرمندان بدون تاریخ انقضا است و این مردم از آثار آنها بسیار استفاده می کنند.
کارشناس آسیب های اجتماعی با بیان اینکه امروز تصورات غلطی به شیوه استفاده از مواد مخدر در بین هنرمندان وجود داد، افزود: یکی از این تصورات غلط آن است که مصرف این مواد به خلاقیت منجر می شود در حالی که مصرف مواد هیچ کمکی به افزایش نمی کند بلکه مصرف مواد با المانهایی همراه است که در افراد خلاق موجود است.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر تحقیقات نشان داده است افراد خلاق به سراغ مواد مخدر نمی روند.
رادفر تصریح کرد: مصرف مواد مخدر افزایش عملکرد ما را در ابتدای مصرف بالا می برد ولی در ادامه نه تنها مصرف آن در اختیار ما نیست و به صورت فیزیولوژی ما را وابسته می کند، بلکه عملکرد را تضعیف می کند و فرد از رفتارهای عادی خود نمی تواند لذت ببرد.
این کارشناس آسیب اجتماعی از استان اصفهان با بیان اینکه عوامل خطر سازی در بین برخی هنر مندان، ابتلای این قشر را به آسیب استفاده از موادمخدر بیشتر می کند، گفت: فشار گروه همتا، فشار کاری، ترس از صحنه، تنش و اضطراب، کمبود اعتماد به نفس، فشار رقابت و کمبود انرژی موجب روی آوردن افرادی در این قشر به سمت مواد مخدر می شود.
وی کمک به بیان احساسات، شناخت نیازهای عاطفی، کمک به پذیرش خود، افزایش اعتماد به نفس، کاهش اضطراب، ارتقای مهارت های ارتباطی و افزایش جامعه پذیری از جمله نقش هنر در درمان اعتیاد است.
رادفر با بیان اینکه منظور از پیشگیری تضعیف عوامل خطر ساز و تقویت عوامل حفاظت کننده است، گفت: دو اصل فقهی امر به معروف و نهی از منکر تناسب بالایی با این موضوع دارد.
وی اضافه کرد: پیشگیری دارای دو عرصه کاهش تقاضا و کاهش عرضه است، که در این بین عرصه تقاضا از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا تا زمانی که تقاضا وجود داشته باشد، عرضه نیز وجود خواهد داشت.
این کارشناس مسائل اجتماعی گفت: جمهوری اسلامی ایران سالانه هزینه های بسیاری در مقابله با سوداگران مرگ پرداخت می کند، میزان شهیدان ما در مقابله با مواد مخدر در جهان بی نظیر است، در کشف تریاک رتبه اول، در کشف هروئین رتبه دوم و در کشف شیشه رتبه چهارم جهانی هستیم ولی این میزان کشف و مبارزه نتوانسته جلوی استفاده از مواد مخدر را بگیرد زیرا عرضه وجود دارد‌.
وی به نقش تربیت خانوادگی در کاهش آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: اگر فرزند شما با عزت نفس پرورش پیدا کند در مواجهه با مشکلات دیگر می تواند مدیریت بهتری داشته باشد.
همایش 'هنرمندان سفیران پیشگیری' از اعتیاد با رویکرد آثار خلاقانه به منظور پیشگیری از اعتیاد روز یکشنبه به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان برگزار شد.
در این مراسم از اثر نگارگری رضا بدرالسما رونمایی و بیانیه جامعه هنری اصفهان توسط سید محمد طباطبایی رییس انجمن سینماگران جوان استان قرائت شد.
همچنین از جمعی از هنرمندان اصفهان که در زمینه پیشگیری از اعتیاد فعالیت کردند به عنوان سفیران پیشگیری از اعتیاد تجلیل شد.
بر اساس آمار موجود ، 60 درصد از قتل ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم و 60 درصد طلاق ها و 62 درصد جرائم مانند سرقت هم به مصرف موادمخدر ارتباط دارد.
/7134/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.